Continental Cup: Στον τελικό η Ελλάδα

BEACH VOLLEYBALL ,

Οι Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ γυναικών προκρίθηκαν στον τελικό του 2ου γύρου του Προολυμπιακού τουρνουά - Continental Cup, που διεξάγεται στη Σμύρνη της Τουρκίας.

Στον σημερινό ημιτελικό η Ελλάδα χρειάστηκε μία νίκη κόντρα στη Φινλανδία για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, καθώς το πρώτο ζευγάρι των Φινλανδών (Λεχτόνεν, Αχτιάινεν) που ήταν να αντιμετωπίει τις Δήμητρα Μαναβή, Μαρία Κλέπκου αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού.

Στον τελικό για την πρώτη θέση στον Α' όμιλο της Β' φάσης η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Πολωνία.

Έτσι στον μοναδικό αγώνα της σειράς οι Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη επικράτησαν πολύ εύκολα με 2-0 (21-13, 21-15) μέσα σε 31 λεπτά σφραγίζοντας την πρόκριση για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουμε το νικητή του άλλου ζευγαριού Τσεχία-Πολωνία (οι Χερμάνοβα, Σλούκοβα που είναι το Νο1 ζευγάρι της χώρας αποχώρησε πριν τους ημιτελικούς με τραυματισμό).

Υπενθυμίζουμε ότι οι Εθνικές ομάδες έχουν εξασφαλίσει από την 1η ημέρα του τουρνουά της Σμύρνης την πρόκριση τους στην τελική φάση του Continental Cup, ωστόσο η πρόκριση τους στον τελικό της διοργάνωση, επικρατώντας μάλιστα και κόντρα σε ομάδες που είναι σε υψηλότερη θέση στο ranking της FIVB δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία τους και στόχος είναι η κατάκτηση της 1ης θέσης.

Σχετικά Άρθρα