Κατερίνα Γιώτα: «Υπάρχει τρομερή ανυπομονησία για το Ευρωπαϊκό»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Στις αρχές του 2019 πανηγύρισε με τα υπόλοιπα κορίτσια την επιστροφή της Εθνικής σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ, αλλά ο τραυματισμός της στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου στις Σέρρες της στέρησε τη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

Δύο χρόνια αργότερα, η Κατερίνα Γιώτα έχει επιστρέψει απολύτως υγιής και ετοιμάζεται να ζήσει κοντά την εμπειρία ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μιλώντας στο www.volleyball.gr δεν έκρυψε την ανυπομονησία που έχει για το μεγάλο βολεϊκό ραντεβού, αλλά και την πίστη της για μία ακόμη καλή παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Κατερίνα, πόσο διαφορετικό είναι αυτό το καλοκαίρι συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2019;

«Για μένα πολύ διαφορετικό (γέλια). Σίγουρα πιο αισιόδοξο για πολλούς λόγους. Πρώτα απ' όλα όμως γιατί βρεθήκαμε όλα τα κορίτσια ξανά μαζί στο γήπεδο μετά από πολύ καιρό και τη διακοπή του πρωταθλήματος. Κι έχουμε μεγάλη διάθεση και ενέργεια γι' αυτά που έρχονται μπροστά μας».

-Το 2019, όταν παρακολουθούσες το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από την τηλεόραση λόγω του τραυματισμού σου, δήλωνες στεναχωρημένη, συγκινημένη και περήφανη. Τώρα πως θα περιέγραφες τα συναισθήματα σου;

«Συγκινημένη, χαρούμενη και ανυπόμονη!»

-Αν και κεντρική έκανες ωραία πάσα γιατί ήθελα να σε ρωτήσω για το αν υπάρχει ανυπομονησία...

«Υπάρχει και σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν σου κρύβω ότι αυτή η σκέψη, για το Ευρωπαϊκό του 2021, υπήρχε μέσα μου με το που τελείωσε η προηγούμενη διοργάνωση. Κάναμε το πρώτο βήμα με την πρόκριση μας που ήρθε κι αυτή τη φορά με εμφατικό τρόπο και ανυπομονώ να βρεθούμε στο γήπεδο και να κάνουμε οτι καλύτερο μπορούμε».

-Τι είναι αυτό που «μπορούμε» να κάνουμε δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε έναν όμιλο αρκετά ισορροπημένο με πολύ καλές ομάδες;

«Η αλήθεια είναι ότι κληρωθήκαμε σε ένα όμιλο με πολύ αξιόλογες ομάδες. Κάποιες τις έχουμε αντιμετωπίσει πρόσφατα, κάποιες έχουμε να τις αντιμετωπίσουμε καιρό. Προσωπικά πιστεύω ότι θα είμαστε καλά όταν τελειώσουν οι αγώνες του ομίλου. Σίγουρα αυτό πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο, να επιβεβαιώσουμε ότι αξίζουμε να είμαστε εκεί με τις κορυφαίες ομάδες, αλλά θεωρώ ότι είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε και είμαι πολύ αισιόδοξη».

Σχετικά Άρθρα