Εκατό παιδιά έπαιξαν βόλεϊ στη Δραπετσώνα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,

Περισσότερα από 100 παιδιά από Δημοτικά σχολεία του Κερατσινίου και του Περάματος βρέθηκαν στο «Αρ. Παπαμιχαήλ» την Τρίτη 5/2 και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το βόλεϊ.

Η Ε.Ο.ΠΕ., σε συνεργασία με τον γραφείο φυσικής αγωγής Πειραιά συγκέντρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων των Δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος στο κλειστό γυμναστήριο της Δραπετσώνας και τα μικρά παιδιά είχαν την πρώτη τους επαφή με το άθλημα. 

Για περίπου 2 ώρες οι νέοι και οι νέες υπό την επίβλεψη των γυμναστών τους και των Ομοσπονδιακών προπονητών Χρήστου Ντόζη, Κώστα Γκούντα, Παναγιώτη Λακασά, Νίκου Μπουτσορή και Όλγα Χατζηδημητρίου έμαθαν τους κανονισμούς, τις βασικές τεχνικές της πετοσφαίρισης και στη συνέχεια δημιουργήθηκαν ομάδες και έπαιξαν φιλικούς αγώνες.

«Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η Σχολική Διαδημοτική Αθλητική Δράση μεταξύ Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος. Η Ομοσπονδία αγκαλιάζει τέτοιου είδους δράσεις που ταυτίζονται με την προαγωγή του αθλήματος, καθώς στόχος μας είναι να εισαχθεί το Βόλεϊ σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία, να το αγκαλιάσουν τα παιδιά, με αποτέλεσμα να γίνει περισσότερο δημοφιλές.  Προς αυτή την κατεύθυνση, πολύτιμη είναι η βοήθεια της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά καθώς και του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, διότι μέσα από τέτοιες διοργανώσεις, προάγεται το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, του «ευ αγωνίζεσθαι», ενώ παράλληλα, δίνεται και η ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να
γνωρίσουν και να αγαπήσουν το Βόλεϊ» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Λευτέρης Κογκαλίδης.

«Ως Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Φυσικής Αγωγής Πειραιά, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για την άψογη συνεργασία που δομήθηκε τόσο σε επίπεδο αθλητικών δραστηριοτήτων όσο και επιμορφωτικών συναντήσεων με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σήμερα (5/2/2019), στο Δημοτικό Κλειστό Στάδιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Αρ. Παπαμιχαήλ», συναντήθηκαν μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Κερατσινίου ¬¬– Δραπετσώνας και Περάματος. Τα παιδιά έπαιξαν μίνι Βόλεΐ, αγωνίστηκαν, διασκέδασαν, επικοινώνησαν με παιδιά από τα άλλα σχολεία και χάρηκαν. Όλα αυτά έγιναν με την πολύ καλή συνεργασία του Τμήματος Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας, της ομάδας Φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, των εκπαιδευτικών και Διευθυντών/-τριών των σχολικών  μονάδων και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Τέλος, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η υψηλή επιστημονική γνώση, που το ανθρώπινο δυναμικό της ομοσπονδίας προσφέρει, θα συμβάλλει στην επιστημονική εξέλιξη των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και στην ανάπτυξη του αθλήματος της πετοσφαίρισης, μέσα από την συνεργασία μας στις επιμορφωτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με τους εκπαιδευτικούς του κλάδου» δήλωσε ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Πειραιά Παναγιώτης Παππάς. 

Σχετικά Άρθρα