Αλέξανδρος Ράπτης: «Αφανής ήρωας ο κόουτς Μαρκάκης, πρόκληση η θέση του διαγωνίου» (vid)

Πανελλήνια ,

Δύο πρωταθλήματα με ισάριθμες κατακτήσεις MVP πρόσθεσε στο βιογραφικό του μέσα σε λίγους μήνες ο Αλέξανδρος Ράπτης. Ο πολυτιμότερος αθλητής της Volley League και της τελικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος αγοριών Κ21 μετά την απονομή του τροπαίου στο «τριφύλλι», μίλησε στην κάμερα του volleyball.gr για την υπεράσπιση του τίτλου, αποθέωσε τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Μαρκάκη και αναφέρθηκε στην αλλαγή από ακραίος σε διαγώνιος.

«Η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη. Μετά την καραντίνα καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στους άνδρες και επιστρέψαμε μετά για να πάρουμε τον τίτλο και στους έφηβους. Όσο και να μοιάζει ότι ήταν εύκολο, εμείς το θέλαμε πάρα πολύ και είχαμε ξεκινήσει προπονήσεις αρκετά νωρίς για να τα καταφέρουμε».



Για τον Δημήτρη Μαρκάκη: «Η αλήθεια είναι ότι κάνει πολύ δουλειά εντός και εκτός γηπέδου και είναι αφανής ήρωας. Βοηθάει πολύ τα καινούργια παιδιά, γιατί όταν ξεκινάς χρειάζεσαι κάποιον να σε καθοδηγεί και χαίρομαι που στον Παναθηναϊκό την δουλειά αυτή την κάνει ο κόουτς Μαρκάκης. Προετοιμάζει τα νέα παιδιά για την διάδοχη κατάσταση».

Για το αν ήταν εύκολος ο τίτλος: «Υπήρχε διαφορά δυναμικότητας, όμως έπρεπε να το αποδείξουμε στο γήπεδο και αυτό γίνεται μόνο αν είσαι σοβαρός. Εμείς τα καταφέραμε και ίσως να φάνηκε εύκολο, αλλά δεν ήταν. Το χάρηκα πολύ που υπερασπιστήκαμε τον τίτλο που πήραμε πέρυσι και ανυπομονώ να πάω να φάω σουβλάκια».



Για το γεγονός ότι πέρυσι τέτοια εποχή έπαιζε με αντίπαλο τον Ζάιτσεφ: «Υπάρχει μία διαφορά του πέρυσι με το φέτος (γέλια). Δεν θα ξεχάσω ποτέ το περσινό ευρωπαϊκό, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τα όνειρα είναι για να τα κυνηγάς και να τα πετυχαίνεις. Όλοι από κάπου ξεκινάνε. Προσωπικά και με την Ολυμπιάδα Πατρών έτσι ξεκίνησα και ποτέ δεν ξεχνάς που ξεκινάς. Ποιος ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον, μακάρι να τον αντιμετωπίσω και πάλι αλλά η αλήθεια είναι ότι μεγαλώνει (γέλια)».

Για την αλλαγή θέσης:
«Δεν είναι εύκολο, θέλει διατήρηση στο σώμα και ενδυνάμωση. Είναι διαφορετική θέση και ας φαίνεται απ'έξω ότι είναι ίδια η θέση του ακραίου με τον διαγώνιο. Υπάρχουν πολλές διαφορές. Οι προκλήσεις είναι για να τις προσπερνάμε. Η απόφαση ήρθε μετά από μεγάλη σκέψη. Το συζήτησα με τους γονείς μου, με τον μάνατζερ μου, με τον κόουτς Ανδρεόπουλο. Βάλαμε τα πράγματα κάτω και καταλήξαμε να παίξω διαγώνιος και όπως είπα, είναι μία πρόκληση. Προσωπικά αντιδράω με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε πρόκληση και δεν θα το αλλάξω σε καμία περίπτωση. Δεν φοβάμαι καθόλου, είμαι πολύ σίγουρος ότι θα δέσω με την ομάδα».

Σχετικά Άρθρα