Ηλεκτρονικό φύλλο αγώνος για πρώτη φορά στο beach volley στην Ελλάδα

BEACH VOLLEYBALL ,

Την δική της ξεχωριστή ιστορία έχει γράψει η Ρόδος με τις παγκόσμιες διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει και στο πλαίσιο του Rhodes Futures του Beach Pro Tour στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρας, η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων πρωτοπόρησε για άλλη μία φορά.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία για πρώτη φορά στις διοργανώσεις της στο Beach volley στη συγκεκριμένη κατηγορία χρησιμοποίησε ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά και στην Ελλάδα και με απόλυτη επιτυχία στη Ρόδο.

Οι επικεφαλής της διοργάνωσης στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρας μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη των αγώνων είχαν επίσημη ενημέρωση για τη διαδικασία από τη CEV και στη συνέχεια η επιτροπή διαιτησίας beach volley της ΕΟΠΕ με υπεύθυνο τον Βασίλη Ράπτη, πραγματοποίησε δύο σεμινάρια για τη χρήση του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνος στο beach volley σε όλους τους διαιτητές της Ελλάδας.



«Με δεδομένο ότι είχαμε πριν από το τουρνουά της Ρόδου αυτό στη Μαδρίτη, όπου προέκυψαν αρκετά προβλήματα υπήρχε αγωνία για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και σε εμάς. Στη πραγματικότητα όμως δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Ό,τι προέκυψε ήταν μέσα από το σύστημα VIS, στο οποίο δεν είχαμε κανένα έλεγχο. Συνολικά διεξήχθησαν 40 αγώνες στη Ρόδο και όλα πήγαν όπως πρέπει. Αυτό μας κάνει χαρούμενους και ταυτόχρονα μας γεμίζει αισιοδοξία και για τα άλλα δύο διεθνή τουρνουά που θα γίνουν στη χώρα μας, στην Ίο και στο Λουτράκι. Ειδικότερα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 στο Λουτράκι, όπου θα έχουμε παράλληλη διεξαγωγή αγώνων σε τέσσερα γήπεδα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που δούλεψαν κα αντεπεξήλθαν σε όλα για να βγει αυτό το αποτέλεσμα» σχολίασε ο υπεύθυνος διαιτησίας beach volley Βασίλης Ράπτης.

Σχετικά Άρθρα