Χάλκινο μετάλλιο για Μαναβή, Τσοπούλου στην Μαλαισία

BEACH VOLLEYBALL ,

Με την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο μονάστερο τουρνουά στην Μαλαισία ολοκληρώθηκε η περιοδεία στην Ασία για την Δήμητρα Μαναβή και την Κωνσταντίνα Τσοπούλου.

Η Εθνική ομάδα beach volley πανηγύρισε το δεύτερό της συνεχόμενο μετάλλιο σε διοργάνωση του World Tour της FIVB, μετά το ασημένιο που κατέκτησε στην Καμπότζη την προηγούμενη εβδομάδα. Δήμητρα και Κωνσταντίνα μαζί με το χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν και 160 πολύτιμους βαθμούς.

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας μετά από συγκλονιστικό ματς στον ημιτελικό, γνώρισαν την ήττα από τις Αμερικανίδες Ντάικστρα, Χάους με 2-1 (17-21, 21-08, 19-17), χάνοντας το τάι μπρέικ τις λεπτομέρειες.

Μαναβή και Τσοπούλου μπόρεσαν να ανακτήσουν την ψυχολογία και τις δυνάμεις τους και στον μικρό τελικό επικράτησαν των Σαουάμε, Σακαγκούτσι από την Ιαπωνία με 2-1 (13-21, 21-13, 15-13) σετ.

Το ελληνικό δίδυμο επιστρέφει το βράδυ της Κυριακής στην Ελλάδας και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο μονάστερο τουρνουά στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας το διάστημα 18-21 Απριλίου.

«Ο ημιτελικός ήταν πολύ δύσκολος. Ήμασταν πολύ κοντά, παρόλα αυτά τελείωσε το παιχνίδι και έπρεπε να αποβάλουμε την πίεση, την απογοήτευση και να μπούμε δυναμικά στον μικρό τελικό για να πάρουμε το χάλκινο, πράγμα που τα καταφέραμε και είμαστε πολύ χαρούμενες» είπε η Κωνσταντίνα Τσοπούλου και η Δήμητρα Μαναβή συμπλήρωσε:

«Ο στόχος μας ήταν να είμαστε στην τετράδα στα δύο αυτά τουρνουά σε Καμπότζη και Μαλασία και το πετύχαμε με την κατάκτηση 2 μεταλλίων. Υπάρχει ικανοποίηση γιατί βλέπουμε ότι το παιχνίδι μας εξελίσσεται όλο και περισσότερο. Γυρνάμε στην Ελλάδα τώρα και είμαστε έτοιμες για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, αρχής γενομένης με το μονάστερο τουρνουά στην Σουηδία την επόμενη εβδομάδα».

Σχετικά Άρθρα