Δεύτερο τουρνουά MASTERS στην Αρχαία Ολυμπία

BEACH ,

Στην Αρχαία Ολυμπία μεταφέρεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ το διάστημα 19-21 Ιουλίου. Το OLYMPIA MASTERS, το τρίτο major τουρνουά του φετινού σιρκουί θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Παλαιού Δημαρχείου με θέα τους αρχαιολογικούς χώρους και το ιστορικό στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η διοργάνωση, που θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, γίνεται χάρη στη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Αθλητικού Ομίλου «Ολυμπιονίκης» Αρχαίας Ολυμπίας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της άμμου, το εντυπωσιακό στήσιμο του γηπέδου, ο ιστορικός αρχαιολογικός χώρος, το ιερό δάσος που περικλείει τον ναό του Δία, δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα μοναδικό τριήμερο για όλους όσοι βρεθούν στην Αρχαία Ολυμπία.

Λίγα λόγια για την Αρχαία Ολυμπία

Στη δυτική Πελοπόννησο, στην πανέμορφη κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Απλώνεται στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του κατάφυτου Κρονίου λόφου, μεταξύ των ποταμών Αλφειού και Κλαδέου, που ενώνονται σε αυτή την περιοχή. Παρά την απομονωμένη θέση της κοντά στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, η Ολυμπία καθιερώθηκε στο πανελλήνιο ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο. Εδώ γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, οι Ολυμπιακοί, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Δία, ένας θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και λάμψη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Λίγα λόγια για την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία

H Διεθνής Oλυμπιακή Aκαδημία λειτουργεί ως ένα πολυπολιτισμικό διεπιστημονικό κέντρο, στόχος του οποίου είναι η μελέτη, η εμβάθυνση και η προβολή του Oλυμπισμού. Πηγή έμπνευσης για την ίδρυση ενός τέτοιου ιδρύματος υπήρξε το αρχαίο Γυμνάσιο, που διαμόρφωσε το Oλυμπιακό Iδεώδες, καλλιεργώντας αρμονικά το σώμα, τη θέληση και το πνεύμα του ανθρώπου.

O «Oλυμπισμός», όπως εκφράστηκε από τον Pierre de Coubertin, «δεν είναι σύστημα, είναι τρόπος σκέψης. Mπορεί να διαπερνά πολλές μορφές έκφρασης, και καμία φυλή ή εποχή δεν μπορεί να τον μονοπωλεί». H Διεθνής Oλυμπιακή Aκαδημία (ΔΟΑ) προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία σε φοιτητές, πανεπιστημιακούς, αθλητές, καλλιτέχνες και εκπροσώπους οργανισμών απ' όλον τον κόσμο ν' ανταλλάξουν ιδέες και να μοιραστούν αυτόν τον «τρόπο σκέψης», στην Aρχαία Oλυμπία.

H ευρύτητα των εκπαιδευτικών συνόδων, των ακαδημαϊκών προγραμμάτων και των ερευνητικών μελετών, που διεξάγονται και εκπονούνται από τη Διεθνή Oλυμπιακή Aκαδημία, έχει ως στόχο να υλοποιήσει το όραμά της για το νέο αιώνα: να διερευνήσει και να ενδυναμώσει τη συμβολή του Oλυμπισμού στην ανθρωπότητα.

Λίγα λόγια για τον Αθλητικό Όμιλο «Α.Ο. Ολυμπιονίκης» Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Όμιλος ιδρύθηκε το 1990, από μια ομάδα νέων παιδιών που αποφάσισε να φτιάξει μια ομάδα μπάσκετ και να αγωνίζεται με μόνο κίνητρο την αγάπη τους για τον αθλητισμό. Έδρα του συλλόγου είναι η Παγκόσμια Πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, θεματοφύλακα των αξιών του Ολυμπισμού και του Πολιτισμού που γεννήθηκαν στην Ιερή Άλτι της Ολυμπίας.

Στην πορεία, η μικρή αυτή ερασιτεχνική ομάδα, οργανώθηκε σε αθλητικό σωματείο και άρχισε να ανεβαίνει κατηγορίες μέχρι και την Α1′ ΕΣΚΑΗ, το 2010.

Όμως, καθώς δεν ήταν ένα αμιγώς επαγγελματικό σωματείο, άλλαξε πολιτική και στράφηκε στην ίδρυση Ακαδημιών, προκειμένου να μυήσει τα παιδιά κυρίως στο άθλημα του μπάσκετ. Σιγά-σιγά, στις Ακαδημίες προστέθηκαν και άλλα αθλήματα (Βόλλευ, Τέννις, Ακροβατική Ρυθμική Γυμναστική, Jiu-Jitsu) ενώ προστέθηκαν ακόμα δύο νέες, το Ποδόσφαιρο 5×5 και ο Στίβος.

Χορηγοί του OLYMPIA MASTERS είναι το Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σμαρνάκης (Ι.Ι.Ε.Κ.), η εταιρεία παραγωγής ελαιόλαδου Iliaki Elaiourgia, η εταιρεία Καλομοίρης, το εστιατορίο Πιπερίτσα και η διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας.

Επίσημοι χορηγοί του Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ MASTERS είναι τα προϊόντα ARLA Protein, ο καφές frappuchino των Starbucks, τα προϊόντα VAPONA της Henkel Hellas και η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική. Χορηγός μετακίνησης είναι η Volkswagen KOSMOCAR, ενώ η GALA είναι ο επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού. Τέλος, τις διοργανώσεις δροσίζει το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται την Δευτέρα 15 Ιουλίου και ώρα 14.00. Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν κάνει εγγραφή στο μητρώο μπιτς βόλεϊ (ΕΔΩ) και στη συνέχεια να αποστείλουν την δήλωση συμμετοχής ομάδας (ΕΔΩ) στο bvregistration@volleyball.gr.

Οι κανονισμοί διοργάνωσης ΕΔΩ.

Σχετικά Άρθρα