Παναγιώτης Ζακυνθινός: «Τιμή να σε επιλέξει η CEV ανάμεσα σε πολλούς προπονητές»

BEACH VOLLEYBALL ,

Σεμινάριο με αντικείμενο την εφευρετικότητα και τις τεχνικές προπόνησης και διδασκαλίας στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο πραγματοποίησε στην Αττάλεια της Τουρκίας ο Παναγιώτης Ζακυνθινός. Μετά από εισήγηση του διεθυντή του τμήματος μπιτς βόλεϊ της CEV Γιώργου Γκάγκαλη, ο υπεύθυνος ανάπτυξης του μπιτς βόλεϊ στην Ε.Ο.ΠΕ. αποδέχθηκε την πρόσκληση να είναι κύριως ομιλητής του σεμιναρίου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, κατά την διάρκεια που διεξαγόταν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ22.

Τριάντα ανερχόμενοι προπονητές ομοσπονδιών από όλη την Ευρώπη έδωσαν το παρών στο Grida City Hotel που πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο, με τον Παναγιώτη Ζακυνθινό να κάνει παρουσίαση με θέμα «How can we trigger creativity through practicing techniques».



«Η αλήθεια είναι ότι ένα μικρό άγχος υπήρχε, καθώς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε σεμινάριο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να ευχαριστήσω την CEV και συγκεκριμένα τον Γιώργο Γκάγκαλη που μου έκανε την τιμή να με επιλέξει ως ομιλητή του σεμιναρίου, καθώς και τον Βαγγέλη Παπουτσή που έπαιξε μεγάλο ρόλο στη παρουσίασή μου. Είναι τιμή γενικά για το ελληνικό μπιτς βόλεϊ να σε επιλέξουν ανάμεσα σε πολλούς προπονητές» ήταν το πρώτο σχόλιο του Παναγιώτη Ζακυνθινού και συνέχισε:

«Αν και πίστευα ότι δεν θα ήθελα να κάνω και πάλι κάτι ανάλογο, αν ποτέ μου γίνει πάλι πρόταση θα την αποδεχθώ δίχως δεύτερη σκέψη. Πάντα είναι ωραίο να βλέπεις σε ένααναπτυξιακό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανερχόμενους προπονητές από πολλές χώρες της Ευρώπης μαζί με τους αθλητές του να παρακολουθούν σεμινάριο για το πως θα γίνουν καλύτεροι. Λατρεύω να βλέπω αθλητές, προπονητές που έχουν δημιουργικότητα και θέλουν να βελτιωθούν. Δίνουν μία άλλη διάσταση στο μπιτς βόλεϊ. Είναι δουλειά μας ως προπονητές να εξελίσσουμε το παιχνίδι, έτσι ώστε να εξελιχθούν και οι αθλητές προς το καλύτερο. Σε πολλές στιγμές του παιχνιδιού σου τυχαίνουν καταστάσεις που δεν μπορείς να προβλέψεις και χρειάζονται γρήγορα αντανακλαστικά για να μπορέσεις να συνεχίσεις. Σε αυτό το κομμάτι εστιάζουμε».

Σχετικά Άρθρα