Η γιορτή του μπιτς βόλεϊ στον Άγιο Νικόλαο

BEACH VOLLEYBALL ,

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ 2019 φτάνει στο τέλος του και όλα τα βλέμματα στρέφονται στον Άγιο Νικόλαο. Η όμορφη πόλη της Κρήτης προετοιμάζεται πυρετωδώς για να διοργανώσει, στις 26-28 Ιουλίου τα τελικά του φετινού σιρκού, από τα οποία θα προκύψουν οι πρωταθλητές της άμμου. Είναι η τρίτη χρονιά που στον Άγιο Νικόλαο θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες.

Λίγα λόγια για τον Άγιο Νικόλαο

Η ονομασία του Αγίου Νικολάου προήλθε από το βυζαντινό εκκλησάκι που βρίσκεται στον όρμο. Παλαιότερα, ονομαζόταν Μαντράκι ενώ οι κάτοικοι των άλλων χωριών ακόμα και σήμερα τον αποκαλούν Γιαλό.

Είναι η πρώτη περιοχή της Κρήτης που την δεκαετία του 1960, άνοιξε τη πόρτα του τουρισμού στη Κρήτη. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Άγιος Νικόλαος θα φιλοξενήσει διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς, με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου να φροντίζει να υπάρχουν εκδηλώσεις πολιτισμού και αθλητισμού στην πόλη.

Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η περίφημη λίμνη Βουλισμένη. Η λίμνη συνδέεται με το λιμάνι της πόλης με ένα κανάλι που ανοίχθηκε το 1870. Πολλοί αρχαίοι μύθοι αναφέρουν τη Λίμνη, οι αρχαιότεροι από τους οποίους θέλουν τις θεές Αθηνά και Άρτεμη να λούζονται σε αυτή. Με τη Λίμνη συνδέονται δύο αστικοί μύθοι, ότι δεν υπάρχει πυθμένας, και ότι η Λίμνη συνδέεται με το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Ο τελευταίος μύθος στηρίζεται στο ότι κατά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου, τα νερά της Λίμνης φούσκωσαν και πλημμύρισαν τις γύρω από αυτήν αποθήκες. Στον πυθμένα της λίμνης υπάρχει πολεμικό υλικό που εγκαταλείφθηκε από τους Γερμανούς στρατιώτες προτού αποχωρήσουν στο τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Επίσημοι χορηγοί του Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ MASTERS είναι τα προϊόντα ARLA Protein, ο καφές frappuchino των Starbucks, τα προϊόντα VAPONA της Henkel Hellas και η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική. Χορηγός μετακίνησης είναι η Volkswagen KOSMOCAR, ενώ η GALA είναι ο επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού. Τέλος, τις διοργανώσεις δροσίζει το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ.

Σε σχέση με τους τοπικούς υποστηρικτές, μεγάλοι χορηγοί είναι η εταιρεία Mirum, το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, το Avra Hotels Collection και το Basilico. Επίσημοι χορηγοί είναι το ξενοδοχείο t. Nicolas Bay Resort Hotel & Villas, το Πιάτο, το Coffee Bar Μέλι και η εταιρεία Καβουσανός. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΛΑΤΩ 103,3 και 104,4 FM, το fonien.gr και το cna.gr.

Οι κανονισμοί διοργάνωσης ΕΔΩ.

Σχετικά Άρθρα