Challenge Cup Ανδρών: Η συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακός - Ραβέννα

Cosmos ,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η επίσημη Συνέντευξη Τύπου του δεύτερου τελικού του CEV Challenge Cup των Ανδρών μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ιταλικής Ραβέννα. Από πλευράς «ερυθρολεύκων» το παρών έδωσαν ο προπονητής Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ και ο αρχηγός Κώστας Χριστοφιδέλης και από την Ιταλική ομάδα ο προπονητής της,  Σόλι Φάμπιο και ο αρχηγός, Σαντιάγκο Ορντούνα.
 
Διαβάστε όσα ειπώθηκαν στη Συνέντευξη Τύπου:

Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ: «Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό που παίζουμε σε τέτοιο γήπεδο»

«Ευχαριστούμε την ομάδα μας, τον Ολυμπιακό, που μας δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστούμε σε ένα τέτοιο γήπεδο και να ζήσουμε την εμπειρία του τελικού σε ένα γεμάτο στάδιο. Μιλάμε για τον Ολυμπιακό. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Διοργανώνει αναμετρήσεις σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, Ευρωλίγκα και Final-4 διοργανωσεων. Όλα τα αθλήματα του συλλόγου παίζουν στην Ευρώπη και  παράπονα από άλλες ομάδες δεν έχουν υπάρξει ποτέ. Συνεπώς θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστούμε στον Ολυμπιακό και το σύνολο των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για την διοργάνωση που έχουν ετοιμάσει μια άριστη διοργάνωση, τόσο για εμάς, για τους αντιπάλους και για όλους τους φιλάθλους»

Τι διαφορετικό πρέπει να κάνει η ομάδα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι;

«Αρχικά να πω ότι ο Κώστας μπορεί να παίζει ακόμα 10 χρόνια. Είναι σε εξαιρετική  κατάσταση για να συνεχίσει. Όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι, στα κρίσιμα σημεία κάναμε λάθη, χάσαμε πόντους  και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθώσουμε. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα τόσο τακτικά όσο και τεχνικά. Ατομικά πρέπει να αποδώσουμε καλύτερα, όπως έχουμε δείξει ότι μπορούμε όλη τη χρονιά και τακτικά πρέπει να περιορίσουμε τη Ραβέννα κάτι που επίσης μπορούμε να κάνουμε».

Κώστας Χριστοφιδέλης: «Να είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε κάτι που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία»

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε σε ένα ιστορικό γήπεδο, στο γήπεδο μας. Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε μπροστά στο κοινό μας. Ξέρουμε πόσο ένθερμο είναι το κοινό του Ολυμπιακού. Θα είναι μια μοναδική ατμόσφαιρα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, είμαστε έτοιμοι. Δεν μείναμε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού. Θέλαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο και μπορούσαμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού για να είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε κάτι που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία»

Πόσο διαφορετικό είναι ένα παιχνίδι στο ΣΕΦ;

«Τεράστια. Η διαφορά είναι μεγάλη από το να υποστηρίζεσαι από 2000 άτομα από το να υποστηρίζεσαι από 12000 κόσμο. Είναι ένα γήπεδο που ενδείκνυται να παίζεις βόλεϊ. Κάποιοι λένε ότι είναι πολύ μεγάλο αλλά δεν είναι. Έχω παίξει και στο το παρελθόν σε αυτό το γήπεδο και θεωρώ ότι ο κόσμος θα βοηθήσει τα μέγιστα, ώστε να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας».  

Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Κώστα Χριστοφιφέλη και σε άλλο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού;

«Αυτό που θέλω είναι να ζήσω τη στιγμή. Μακάρι όλοι οι αθλητές να μπορούσαν να ζήσουν τόσους τελικούς όσο εγώ, Δεν ξέρω αν είναι ο τελευταίος μου ευρωπαϊκός αγώνας ή όχι αλλά θέλω να ζήσω τη στιγμή και να δώσω το 100% και να βοηθήσω τα μέγιστα την την ομάδα μου. Αν μπορέσουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τροπαίου που είμαι πολύ αισιόδοξος για αυτό τότε θα απαντήσω».

Σόλι Φάμιο (προπονητής Ραβέννα):  «Οι πιθανότητες είναι 50-50»

«Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε αυτό τον υπέροχο τελικό, σε ένα εξαιρετικό στάδιο, με μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν αύριο οι φίλαθλοι» .

Γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα τι πιθανότητες θα δίνατε στις δυο ομάδες;

«Αυτό που κάναμε στον πρώτο τελικό ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για εμάς. Τώρα είμαστε εδώ στην έδρα του Ολυμπιακού. Αυτό το παιχνίδι είναι 50-50 για τις δυο ομάδες καθώς θα υπάρχει και μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Θα υπάρχει η δύναμη της έδρας για τον Ολυμπιακό. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έγινε στην πρώτη αναμέτρηση αποτελεί παρελθόν και είμαστε εδώ για να αποκομίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι πιθανότητες είναι 50-50»

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ραβέννα ζήτησε επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Φοβόσαστε την ατμόσφαιρα;

«Σαν προπονητής, δεν γνωρίζω κάτι, εμείς και οι παίκτες μου είναι εδώ για να αγωνιστούν».

Σαντιάγκο Ορντούνα (παίκτης Ραβέννα): «Χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε σε γεμάτο γήπεδο, σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα»

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στον τελικό της διοργάνωσης. Αύριο θα είναι ένα γεμάτο γήπεδο, μια υπέροχη ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι, που είναι πολύ ενθουσιώδεις και σίγουρα θα υποστηρίξουν και την αντίπαλη ομάδα. Σε κάθε περίπτωση εμείς ήρθαμε εδώ για να δώσουμε το καλύτερο δυνατό από την αναμέτρηση» .

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ραβέννα ζήτησε επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Φοβόσαστε την ατμόσφαιρα;

«Εμείς, οι παίκτες της ομάδας και το τεχνικό τιμ είμαστε εδώ για να συγκεντρωθούμε σε αυτό που θα γίνει εντός αγωνιστικού χώρου. Ήρθαμε για να παίξουμε βόλεϊ και τίποτα άλλο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ ζεστή, οι φίλαθλοι είναι πολύ ενθουσιώδεις. Σε κάθε περίπτωση εμείς ως ομάδα είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε».

Πηγή: osfp.gr    

Σχετικά Άρθρα