Εθνική εφήβων Κ20: Αναχώρησε για Σερβία η Εθνική - η 12άδα

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Για τη πόλη Ουμπ της Σερβίας αναχώρησε η Εθνική εφήβων Κ20, εκεί όπου θα αγωνιστεί στον Γ' όμιλο του 2ου προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων Κ20.

Μετά από 10 μέρες προετοιμασίας στη Θεσσαλονίκη, ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Νανάς επέλεξε τους παρακάτω παίκτες για να αγωνιστούν στη Σερβία:

Ακραίοι: Αλέξανδρος Νανόπουλος, Σπύρος Μπακοδήμος, Βασίλης Κονίδης, Βασίλης Σερεμέτης.
Κεντρικοί: Γιώργος Μαρσέλλος, Δημήτρης Θεοδόσης, Κώστας Σωτηρίου.
Πασαδόροι: Νίκος Χριστόπουλος, Απόστολος Πετσιάς.
Διαγώνιοι: Άγγελος Μάρκου.
Λίμπερο: Λευτέρης Φωλιάς, Παναγιώτης Σουσούνης.

Την αποστολή ακολουθούν ο άμεσος συνεργάτης του Στέφανου Νανά, Νίκος Μούχλιας, ο στατιστικολόγος Παναγιώτης Τσότρας, η φυσιοθεραπεύτρια Στυλιανή Ζωγράφου και αρχηγός αποστολής είναι ο τεχνικός σύμβουλος των Εθνικών ομάδων Τάκης Καβαλλιεράκης.

Την απευθείας πρόκριση για τα τελικά του Ευρωβόλεϊ εφήβων Κ20 που θα διεξαχθεί από 17 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022 στην Ιταλία θα πάρουν οι πρώτοι κάθε ομίλου, ενώ οι χώρες που θα καταταχθούν δεύτερες θα αγωνιστούν στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο.

Στέφανος Νανάς: «Έχουμε την ποιότητα για τη πρόκριση»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Νανάς δήλωσε:
«Το μεγάλο θετικό που είχαμε από την έναρξη της προετοιμασίας είναι ότι όλα τα παιδιά προέρχονται από πλήρη αγωνιστική δράση, οπότε δεν χρειάστηκε να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με τη φυσική κατάσταση. Ο εστιασμός μας επικεντρώθηκε κυρίως σε τακτικά κομμάτια και θεωρώ ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική καταστάση, με βάση και τα δύο νικηφόρα φιλικά που δώσαμε με Πήγασο Πολίχνης και Ηρακλή.

Κρατήσαμε μέχρι και τελευταία στιγμή και τους 18 αθλητές στη προετοιμασία και μόνο μετά τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ αποφασίσαμε για την 12άδα που θα αγωνιστούν για τη πρόκριση στη τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Για τους αντιπάλους μας στη Σερβία: «Η Γαλλία είναι το φαβορί για την απευθείας πρόκριση και αυτό διότι πριν δύο χρόνια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Από εκεί και πέρα, οι Σέρβοι έχουν ακολουθήσει την ίδια ρότα με εμάς και δεν συμμετείχαν τα τελευταία δύο χρόνια σε διοργανώσεις λόγω κορονοϊού. Σε επίπεδο παμπαίδων πάντως πριν την πανδημία τους είχαμε νικήσει. Μέσα στην έδρα τους φυσικά είναι πολύ ισχυροί και σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Όμως νομίζω ότι έχουμε την ποιότητα των παίκτων και τη θέληση ώστε να αναδειχθούμε νικητές με οποιοδήποτε σκορ. Η Αυστρία θεωρητικά είναι η αδύναμη ομάδα του ομίλου αλλά μέχρι το τρίτο παιχνίδι μαζί τους θα έχουν κριθεί όλα πιστεύω.

Θα δώσουμε όλες τις μάχες με τιμή και αξιοπρέπεια και θα πληρώσουμε ότι τίμημα χρειαστεί για να βγούμε νικητές».

Το πρόγραμμα:

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

17.30: Αυστρία - Γαλλία
20.00: Σερβία - Ελλάδα

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

17.30: Γαλλία - Ελλάδα
20.00: Αυστρία - Σερβία

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

17.30: Ελλάδα - Αυστρία
20.00: Γαλλία - Σερβία

Σχετικά Άρθρα