Μαρτσέλο Αμποντάντζα: «Είναι σημαντικό να κερδίζουμε»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Ο προπονητής της εθνικής γυναικών δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για το αήττητο σερί της ομάδας του στους Μεσογειακούς Αγώνες, αλλά και την προσαρμογή των αθλητριών του στις ανάγκες του συνόλου, μετά τη νίκη επί της Βόρειας Μακεδονίας.

«Το πιο σημαντικό από το σημερινό ματς ήταν το γεγονός ότι κερδίσαμε, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες υπήρχαν. Είχαμε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την Ξανθοπούλου, αλλά έβαλα στη θέση της την Κλέπκου, η οποία δεν έχει αγωνιστεί ως λίμπερο, αλλά έβαλε πάνω απ' όλα την ομάδα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Σίγουρα είχαμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα την πιο αδύναμη αντίπαλο, αλλά το να δίνεις αγώνα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, ωστόσο τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο για την Ισπανία.

«Θα την αναλύσουμε όπως πρέπει, αλλά όπως σας είχα πει και πριν την πρεμιέρα του τουρνουά, εμείς επικεντρωνόμαστε κυρίως στη δική μας ομάδα».

Κι αυτό που τον ικανοποιεί περισσότερο μαζί με τα θετικά αποτελέσματα είναι και η προσαρμογή που δείχνει η ομάδα στις δοκιμές που κάνει.

«Καταρχήν είναι ένα μεγάλο τουρνουά στο οποίο χρειαζόμαστε όλες τις αθλήτριες και δεν είναι δυνατόν να αγωνίζονται μόνο 6-7. Επίσης είχαμε κάποια προβλήματα με τραυματισμούς που ταλαιπώρησαν τις Κυπαρίσση, Τσιόγκα και έπρεπε σιγά, σιγά να τις βάλουμε κι αυτές σε αγωνιστικό ρυθμό.
Είχαμε μεγάλο πρόβλημα από τη στιγμή που φτάσαμε στο Οράν γιατί οι προπονήσεις δεν γίνονται στο γήπεδο όπου διεξάγονται οι αγώνες και ο προγραμματισμός δεν είναι ο καλύτερος δυνατός με αποτέλεσμα να μην έχουμε κάνει μια κανονική προπόνηση μέχρι τώρα.»

Σχετικά Άρθρα