Γκιγιέρμο Ναράνχο: «Να δώσω κίνητρο για να έρθει κι η επιτυχία στην Εθνική γυναικών»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ. Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε ενθουσιασμένος για την πρόκληση να οδηγήσει την Ελλάδα σε επιτυχίες και αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχει αυτός και οι συνεργάτες του για την Εθνική ομάδα.

«Είμαι ενθουσιασμένος. Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια και έχω δουλέψει με την Αθηνά Παπαφωτίου και πριν ήμουν στην Στουτγκάρδη μαζί με τον Γιάννη Αθανασόπουλο και τον Γιάννη Παρασχίδη, ο οποίος θα είναι μαζί μου στην Εθνική. Φέτος είχα βοηθό τον Άκη Ευσταθόπουλο ενώ έπαιξα και κόντρα με τον Ολυμπιακό βιώνοντας τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Έχω δει πολλά ματς του πρωταθλήματος και έχω εικόνα για το υλικό. Ξέρω ότι είναι πολλά χρόνια εκτός μεγάλων διοργανώσεων η Εθνική ομάδα, αλλά πολλές αθλήτριες είναι στο εξωτερικό κι αυτές που παίζουν εδώ αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και δε είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Challenge Cup», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Γκιγιέρμο Ναράνχο ο οποίος στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.



Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την μη κλήση της Ειρήνης Κοκκινάκη και της Αθηνάς Παπαφωτίου ο Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ είπε: «Η Κοκκινάκη για προσωπικούς λόγους ζήτησε  να μην είναι στην Εθνική, ενώ η Παπαφωτίου έφυγε από την Κονελιάνο με τραυματισμό και παρόλο που έπαιξε στην Πολωνία δεν τον έχει ξεπεράσει ακόμη και ζήτησε να μείνει εκτός προκειμένου να αποθεραπευτεί. Εφόσον είναι καλά θα την έχουμε μαζί μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, αλλά έχουμε κι άλλα κορίτσια στην ομάδα»

Σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που θέλει να αλλάξει για να έρθει μια επιτυχία δήλωσε: «Το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι να δώσω κίνητρο γιατί θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι, ειδικά για τα κορίτσια του Ολυμπιακού που είχαν μια σκληρή χρονιά. Από κει και πέρα είμαι σίγουρος ότι κι οι αθλήτριες της Εθνικής έχουν την ανάγκη και θέλουν να αποδείξουν ότι πέρα από τις επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο και με την Εθνική ομάδα».



Για το μεγάλο βάρος που έχουν στην Εθνική οι αθλήτριες του Ολυμπιακού ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: «Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δώσαμε στα κορίτσια του Ολυμπιακού καθώς και στις Βασιλαντωνάκη, Μερτέκη κάποιες μέρες επιπλέον άδεια. Έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα έτσι ώστε να υπάρχουν κάποια διήμερα, τριήμερα για να μπορέσουν να ξεκουραστούν. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει στο μυαλό μας και μετά από κάθε προπόνηση θα γίνονται οι κατάλληλες μετρήσεις και από τις πληροφορίες που θα παίρνουμε θα αποφασίζουμε αναλόγως. Υπάρχει η εμπειρία και η γνώση, έτσι ώστε όταν θα κρίνονται όλα τα κορίτσια να είναι έτοιμα».

Το ΔΣ της Ε.Ο.ΠΕ. και ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος ευχαριστούν ιδιαίτερα τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο για την φιλοξενία στο Penarrubia Lounge.

Σχετικά Άρθρα