Η Εθνική Νεανίδων έχει αφήσει μία δουλειά στη μέση...(Σ/Τ, photos -videos)

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου η συνέντευξη Τύπου του 3ου προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων που θα φιλοξενηθεί στο Βαθύ της Σάμου το διάστημα 28-30 Ιουνίου.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, ο supervisor της CEV Ζντέσλαβ Μπάρατς, το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιφιγένεια Τέφα, ο Διευθυντής της Ε.Ο.ΠΕ. Περικλής Μπακοδήμος, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Μπουτσορής και η αρχηγός της Εθνικής Νεανίδων Ευφροσύνη Αλεξάκου.

Νίκος Κατρακάζος (Αντιπεριφερειάρχης Σάμου): «Να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί το Σάββατο»

«Σας καλωσορίζω όλους στη Σάμο. Η θέλησή μας είναι να κερδίσει ο αθλητισμός του νησιού και γι'αυτό και αναλάβαμε αυτή την μεγάλη υποχρέωση διεξάγοντας τα μπαράζ του Ευρωπαϊκού Νεανίδων. Είμαστε περήφανοι για την παρουσία της Εθνικής Νεανίδων, είχαμε πραγματικά ανάγκη να δούμε ομάδα με το εθνόσημο στο στήθος σε αυτό το ακραίο σύνορο Ελλάδας και Ευρώπης. Δεν είναι μία διοργάνωση φιλίας, είναι ένα πολύ σοβαρό τουρνουά και παρά το γεγονός ότι δεν υπερτερούμε σε υποδομές, έχουμε να αντιτάξουμε έναν πολύ όμορφο τόπο, με ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους. Το άθλημα του βόλεϊ στη Σάμο έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Καλούμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί το Σάββατο μία μεγάλη πρόκριση».

Ιφιγένεια Τέφα (Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.ΠΕ.): «Φιλοσοφία της Ομοσπονδίας η αποκέντρωση»

«Εκ μέρους του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Καραμπέτσου και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατρακάζο για την φιλοξενία και την βοήθειά του. Η φιλοσοφία της Ομοσπονδίας είναι η αποκέντρωση και ο μεγάλος στόχος είναι να κερδίσει πολλά από αυτή τη διοργάνωση το βόλεϊ της Σάμου».

Ζντέσλαβ Μπάρατς (supervisor CEV): «Χαρούμενοι που το βόλεϊ παίζεται σε όλα τα μέρη της Ευρώπης»

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Σάμου και την Ελληνική Ομοσπονδία για την διοργάνωση του τουρνουά σε αυτό το εξαιρετικό νησί του ανατολικού Αιγαίου. Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε το άθλημά μας να παίζεται ακόμα και σε απομακρυσμένες Ευρωπαϊκές περιοχές, όπως είναι η Σάμος στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Είμαστε όλοι εδώ για το βόλεϊ. Ευχαριστούμε πολύ την Ομοσπονδία και την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για την σκληρή δουλειά που έκαναν, έτσι ώστε οι τέσσερις ομάδες της νέας γενιάς του Παγκόσμιου βόλεϊ, να βρίσκονται στη Σάμο και να διεκδικούν την πρόκρισή τους για τα τελικά του Ευρωβόλεϊ Κ19».

Περικλής Μπακοδήμος (Διευθυντής Ε.Ο.ΠΕ.): «Πολλά τα κέρδη για το βόλεϊ της Σάμου»

«Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος γιατί έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου για την εξέλιξη του βόλεϊ στη Σάμο. Πριν 30 χρόνια παίζαμε βόλεϊ στο Παλαιόκαστρο στην πλατεία και μας διέκοψε μία γιαγιά για να περάσει τα πρόβατά της για βοσκή. Από τότε άλλαξαν πολλά και δημιουργήθηκαν πολλές ομάδες. Πέρυσι η Αναγέννηση στις γυναίκες και φέτος ο Κέρκης στους άνδρες επιβεβαίωσαν την άνοδο του Σαμιώτικου βόλεϊ, το οποίο θα κερδίσει πολλά από τους αγώνες που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια και τον κ. Κατρακάζο για την μεγάλη προσπάθεια, την φιλοξενία και στην υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης».

Νίκος Μπουτσορής (Προπονητής Εθνικής Νεανίδων): «Όλος ο κόσμος της Σάμου να έρθει στο γήπεδο»

«Ευχαριστούμε θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για την άψογη φιλοξενία. Παίζουμε στην πατρίδα μας και θέλουμε να πάρουμε το εισιτήριο της πρόκρισης. Το σωματείο και η Ένωση της Σάμου μας αγκάλιασαν από την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε στο νησί. Έχουμε αφήσει μία δουλειά στη μέση από τα πρώτα παιχνίδια στη Πορταριά και ήρθαμε στη Σάμο για να την ολοκληρώσουμε και να κάνουμε το τελευταίο βήμα που απομένει. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την πρόκριση, δεν μας φοβίζει το γεγονός ότι αντίπαλοί μας είναι ομάδες που βγήκαν δεύτερες στους άλλους ομίλους, αντιθέτως μας πεισμώνει. Καλούμε τον κόσμο να έρθει σε όλους τους αγώνες και το Σάββατο να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση».

Ευφροσύνη Αλεξάκου (Αρχηγός Εθνικής Νεανίδων): «Το πιστεύουμε πολύ»

«Είμαστε έτοιμες για το τριήμερο των αγώνων με τρεις δύσκολους αντιπάλους. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια και ελπίζω το Σάββατο να βγούμε κερδισμένες, πανηγυρίζοντας την πρόκριση. Καλούμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο ασφυκτικά και να μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε την δουλειά που αφήσαμε στη μέση τον Απρίλιο στην Πορταριά. Το πιστεύουμε πολύ και ελπίζω να τα καταφέρουμε».


Σχετικά Άρθρα