Χριστοδούλου, Λαμπρούση και Γιώτα έτοιμες για το χρυσό στην Ταραγόνα

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Χρονιά να την θυμούνται είναι το 2018 για τις Στέλλα Χριστοδούλου, Τζίνα Λαμπρούση και Κατερίνα Γιώτα. Οι τρείς διεθνείς παίκτριες του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής στο Challenge Cup, ετοιμάζονται την Κυριακή το πρωί (11.00) να ανέβουν και στο πρώτο σκαλί του βάθρου των Μεσογειακών αγώνων, κερδίζοντας την Κροατία προκειμένου να φθάσουν στην κατάκτηση χρυσού μεταλλίου για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ. Λίγες ώρες πριν την μεγάλη πρόκληση οι τρεις, πιο έμπειρες αθλήτριες της «γαλανόλευκης», μίλησαν στο www.volleyball.gr για την αυριανή πρόκληση. Αναλυτικά. 

Για τον τελικό:

Τζίνα Λαμπρούση: «Σίγουρα θα είναι ένας δυνατός τελικός, αλλά όλοι οι Έλληνες να είστε σίγουροι ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Το θέλουμε πάρα πολύ…».

Στέλλα Χριστοδούλου: «Ο τελικός με την Κροατία προβλέπεται πολύ δυνατός και θα έλεγα ιδιαίτερα δύσκολος για εμάς. Είναι μια ομάδα δυνατή σε σέρβις, μπλοκ και επίθεση. Οι περισσότερες αθλήτριες τους είναι πολύ έμπειρες και έχουν παίξει σε πολύ καλά πρωταθλήματα του εξωτερικού . Εμείς από την πλευρά μας όμως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και θα διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε για να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο».

Κατερίνα Γιώτα: «Σίγουρα περιμένουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα αλλά το πιο σημαντικό για μας είναι να χαρούμε εμείς το παιχνίδι οποίο και να είναι το αποτέλεσμα». 



Για την αντίπαλο Κροατία:

Τζίνα Λαμπρούση: «Η Κροατία αποτελείται από έμπειρες αθλήτριες που προέρχονται από πολύ δυνατά πρωταθλήματα , θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας και την τακτική μας στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και από εκεί κ πέρα θα εστιάσουμε στις δικές μας δυνατότητες». 

Στέλλα Χριστοδούλου: «Η Κροατία είναι μια ομάδα που τα σωματικά και αγωνιστικά προσόντα των αθλητριών της είναι εμφανή . Πολύ ψηλές αθλήτριες , που είναι δυνατές σε μπλοκ και επίθεση. Επίσης έχουν δυσκολέψει όλες τις ομάδες από τη γραμμή του σέρβις. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε τα αδύνατα σημεία τους και να προσαρμόσουμε την τακτική μας και το παιχνίδι μας σε αυτά τα κομμάτια».

Κατερίνα Γιώτα: «Η Κροατία είναι μια χώρα με παράδοση στο βόλεϊ, σίγουρα έχει πολλές έμπειρες αθλήτριες αλλά στο τέλος νομίζω θα μετρήσει η διάθεση και δίψα για το χρυσό».



Για την σημασία της πρόκρισης στον τελικό:

Τζίνα Λαμπρούση: «Η είσοδος αυτή σε τελική φάση Μεσογειακών αγώνων μετά από 13 χρόνια είναι πολύ σημαντική και δείχνει ότι γίνονται σημαντικά βήματα για το ελληνικό βόλεϊ τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο». 

Στέλλα Χριστοδούλου: «Η είσοδος στα τελικά των Μεσογειακών αγώνων μετά από 13 χρόνια δείχνει ότι πλέον η εθνική ομάδα ξαναγεννιέται από τις στάχτες της. Υπάρχει μεγάλο υπόβαθρο αθλητριών που με τη σωστή στήριξη και καθοδήγηση αλλά και με την προσοχή και την κατάλληλη οργάνωση από την ομοσπονδία όπως έχει γίνει φέτος, πιστεύω ότι αυτός ο τελικός μπορεί να είναι μόνο η αρχή για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».

Κατερίνα Γιώτα: «Νομίζω ότι είναι μια ανταμοιβή για τους κόπους και την προσπάθεια μας τα τελευταία χρόνια. Πάντα θέλαμε ένα μετάλλιο με την εθνική ομάδα και να που έφτασε η στιγμή αυτή!»



Για το μεγάλο στόχο, πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Τζίνα Λαμπρούση: «Οι Μεσογειακοί για εμάς αποτελούσαν μια μίνι προετοιμασία  και ένα δυνατό τεστ για να δούμε που βρισκόμαστε αγωνιστικά. Θέλουμε για να είμαστε έτοιμοι τον Αύγουστο που είναι τα προκριματικά του ευρωπαϊκού όπου είναι κι ο μεγάλος μας στόχος. Στους Μεσογειακούς βάλαμε τις βάσεις για μια πρόκριση τον Αύγουστο!» 

Στέλλα Χριστοδούλου: «Σίγουρα όταν ήρθαμε στην Ταραγόνα, υπήρχε πίστη ότι μπορούμε να μπούμε στα μετάλλια όμως για εμάς οι Μεσογειακοί αγώνες αποτελούσαν ένα τεστ για να δούμε που βρισκόμαστε αγωνιστικά απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους . Η ομάδα έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, διάθεση, χημεία και χαρακτήρα στις δύσκολες στιγμές . Όλα αυτά θεωρώ είναι αρκετά για να καταφέρουμε να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο που έχουμε θέσει σαν Εθνική ομάδα, την πρόκριση στο ευρωπαϊκό».

Κατερίνα Γιώτα: «Από την αρχή δεν το κρύβαμε ότι ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση τον Αύγουστο! Πιστεύουμε πολύ σε αυτήν την ομάδα και με την στήριξη της ομοσπονδίας νομίζω ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».








Σχετικά Άρθρα