Κώστας Γκούντας: «Στόχος η πρόκριση στο Ευρωβόλεϊ»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ16 στο Σόμπορ της Σερβίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Παγκορασίδων, Κώστας Γκούντας, έκανε για λογαριασμό του volleyball.gr τον απολογισμό της σεζόν.

«Η διοργάνωση σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλή και συμμετείχαν χώρες με δύναμη και παράδοση στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Θεωρώ πως αυτό που κάναμε εμείς είναι θαύμα. Χωρίς να παίξουμε κάποιο φιλικό παιχνίδι, καταφέραμε να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις της ομάδας στη Σερβία. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία φτιάξαμε ένα πολύ καλό πρόγραμμα ανίχνευσης κοριτσιών, το οποίο χωρίστηκε σε 5 φάσεις μέχρι να γίνει η τελική επιλογή» σχολίασε ο Κώστας Γκούντας και συνέχισε:

«Στόχος μας είναι η συμμετοχή στο ευρωβόλεϊ του 2019 και θα το διεκδικήσουμε μέσω των προκριματικών 25-29 Απριλίου 2019. Το πρώτο δείγμα στο Βαλκανικό ήταν θετικό και είδαμε που βρισκόμαστε. Ένα μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία και για το γεγονός ότι το κατακτήσαμε απέναντι σε δυνατές ομάδες. ». 

Η προετοιμασία για το Βαλκανικό πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα, ωστόσο μέχρι να γίνει η τελική επιλογή πραγματοποιούνταν συνεχείς προπονήσεις κλιμακίων ανα Ένωση υπό την παρακολούθηση του Κώστα Γκούντα, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην φετινή προσπάθεια της εθνικής παγκορασίδων.

«Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος έδειξε μεγάλη ευαισθησία στην ανάπτυξη και στάθηκε δίπλα μας σε ό,τι ζητήθηκε. Είχαμε μεγάλη βοήθεια από τον ταμία και τεχνικό σύμβουλο των εθνικών ομάδων Τάκη Καβαλιεράκη, από τον διευθυντή Περικλή Μπακοδήμο, καθώς και από τους Π.Ο.Π. που έκαναν το πρώτο μέρος των προπονήσεων και έκαναν την ανίχνευση των κοριτσιών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους δύο συνεργάτες μου, Βασίλη Παπαδημητρίου και Χριστίνα Πεταλά για την σπουδαία δουλειά που έκαναν, ενώ σημαντική συμβολή είχε και ο υπεύθυνος ανάπτυξης Β. Ελλάδας Μπάμπης Καρασαρλίδης. Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. κ. Ιφιγένεια Τέφα που κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μας στην Πρέβεζα μας παρείχε ότι χρειαζόμασταν και είχε σημαντική συμβολή στο να κυλήσουν όλα ομαλά».

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. συγχαίρει την Εθνική Παγκορασίδων για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ17 που διεξήχθη στην Σερβία.

Σχετικά Άρθρα