Γιώργος Καραμπέτσος: «Σίγουρος ότι οι Εθνικές θα είναι στο Ευρωπαϊκό» (video)

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του Δέλτα TV Έβρου ήταν την Τρίτη 21 Αυγούστου ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε για το παιχνίδι με το Αζερμπαϊτζάν στο «Μ. Παρασκευόπουλος», για τον φίλαθλο κόσμο της Αλεξανδρούπολης και για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με το Αζερμπαϊτζάν: «Άμα είσαι πρόεδρος σε έναν σύλλογο ή σε μία Ομοσπονδία, πρέπει να είσαι αισιόδοξος. Επειδή όμως γνωρίζω το άθλημα, δεν είμαι απλά αισιόδοξος, είμαι σίγουρος ότι η Εθνική θα περάσει στο Ευρωπαϊκό. Άμα αντιμετωπίσουμε το Αζερμπαϊτζάν και το κάθε Αζερμπαϊτζάν ως παιχνίδι εύκολο κινδυνεύουμε. Δεν παύει να έχει κερδίσει το Λουξεμβούργο και τη Σουηδία όπως και εμείς. Η σοβαρότητα που υπάρχει όμως στην Εθνική είναι τέτοια, που δεν θα έχουμε κάποιο κίνδυνο. Περιμένουμε και τον κόσμο να βοηθήσει και να "σπρώξει" τους παίκτες μας να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για τον κόσμο τηςΑλεξανδρούπολης: «Πρωτοήρθα στην Αλεξανδρούπολη πριν 35 χρόνια ως διαιτητής και βάλατε ένα όνομα "Μ. Παρασκευόπουλος" που για εμένα είναι ιερό, η απόφαση να έρθουμε εδώ έχει να κάνει με το ότι είναι μία πόλη που έχει γεννήσει το βόλεϊ στη Θράκη και έχει λαμπρή ιστορία. Οι φίλαθλοι γνωρίζουν το άθλημα και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν και θα γεμίσουν στο γήπεδο».

Για το πως βλέπει την επόμενη ημέρα του ελληνικού βόλεϊ: «Όλα άπτονται του οικονομικού. Κληρωνόμησα μία Ομοσπονδία με 3,5 εκατομμύρια επίδικα χρέη, από την πλευρά της Ομοσπονδίας είναι πολύ δύσκολο να φέρουμε εις πέρας αυτό που κάνουμε σήμερα. Η προσπάθεια που γίνεται από τους αθλητές και το σταφ είναι απίστευτη. Η προσφορά τους είναι σχεδόν εθελοντική. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια. Το είδε όλη η Ελλάδα ότι πλέον οι αθλητές διασκεδάζουν όταν παίζουν στην Εθνική. Είναι θέμα αλλαγής νοοτροπίας. Χαίρομαι λιγότερο για το αποτέλεσμα και περισσότερο γιατί παίζουν με χαρά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και οφείλεται στους προπονητές, σε εμάς που τους επιλέξαμε και στα παιδιά που κατάλαβαν ότι πρέπει να έχουν την Εθνική ομάδα πάνω απ'όλα».

Για την παραγωγή ταλέντων στην Ελλάδα: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα ρίξαμε το βάρος στα αγόρια. Η αναλογία κοριτσίων - αγοριών στο βόλεϊ είναι 75-25. Βρήκαμε αρκετά ταλέντα και η τωρινή Εθνική είναι πολύ νεανική ομάδα. Υπάρχουν 7-8 παιδιά που είναι για υψηλό επίπεδο βόλεϊ και δουλεύουν σκληρά για να τα φέρουμε μία ώρα αρχύτερα να επανδρώσουν τις Εθνικές ομάδες και όχι μόνο. Στόχος είναι να παράξουμε αθλητές τόσους ώστε να επανδρώσουμε τις ομάδες και στην Α1. Το προϊόν μας δεν είναι μόνο οι Εθνικές είναι και η Α1».




Σχετικά Άρθρα