Οι δηλώσεις της Εθνικής ομάδας του 1980 (photos)

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Την τιμητική τους είχαν οι αθλητές της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών του 1980 στην αναμέτρηση της Ελλάδας με την Σουηδία στο κλειστό του Ρέντη. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης βράβευσε την ομάδα που κατέκτησε το 1980 το Κύπελλο Άνοιξης και το Βαλκανικό πρωτάθλημα, σε μία εποχή που το ελληνικό βόλεϊ έκανε τα πρώτα του βήματα εκτός συνόρων. 

Μάλιστα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με προπονητή τον Γιέρζι Βελτζ, νίκησε υπερδυνάμεις του παγκοσμίου βόλεϊ όπως την Γιουγκοσλαβία, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, χώρες που πρωταγωνίστησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, λίγους μήνες μετά την ήττα τους από την Ελλάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της Εθνικής ομάδας στο volleyball.gr...

Γρηγόρης Μαλουσάρης: «Ανοίξαμε την πόρτα της Ευρώπης»

«Η φετινή Εθνική μου θυμίζει το ξεκίνημά το δικό μας το 1979, αλλά σε άλλο επίπεδο. Το 1980 πετύχαμε σπουδαία πράγματα με νίκες επί της Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Γιουγκοσλαβίας, ομάδες που 1,5 μήνα μετά το κύπελλο Άνοιξης, πρωταγωνίστησαν στην Ολυμπιάδα. Ήταν πρωτοπόρες νίκες και ήταν η είσοδος στον πρωταθλητισμό για την Ελλάδα. Μετά από την επιτυχία της Εθνικής, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξεκίνησαν να αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά κύπελλα και έτσι άνοιξαν και οι πόρτες σε συλλογικό επίπεδο. Τότε δεν υπήρχαν λεφτά, περιέργεια υπήρχε. Φέτος γίνεται σοβαρή προσπάθεια και πιστεύω πως έχουμε μπει στη σωστή διαδικασία που θα δώσει στο μέλλον καρπούς».

Ηρακλής Δωριάδης: «Χαρά που βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί»

«Η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμέναμε αυτή την βράβευση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Χαιρόμαστε όλοι που βρεθήκαμε πάλι μαζί και παρακολουθούμε την Εθνική μας ομάδα. Το πρώτο βήμα έγινε, θέλει χρόνο και δουλειά για να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι».

Γιάννης Λάιος: «Ευχάριστο να αναγνωρίζουν την προσφορά σου»

«Πάντα όταν σε τιμούν για την προσφορά σου είναι ευχάριστο και αναγνωρίζει ο κόσμος του βόλεϊ ότι έχεις πετύχει και έχεις προσφέρει κάτι στο άθλημα. Είναι νωρίς για τη φετινή Εθνική, Θέλει χρόνο και πολύ δουλειά για να φανεί εξέλιξη».

Στέφανος Πολύζος: «Σπουδαίες νίκες που δεν περίμενε κανείς»

«Ήταν σπουδαία επιτυχία οι νίκες που πετύχαμε επί της Βουλγαρίας που βγήκε 2η στην Ολυμπιάδα, η Γιουγκοσλαβία βγήκε 3η και η Ρουμανία 5η. Ήταν μεγάλες νίκες και κανείς τότε δεν το περίμενε από εμάς».

Νίκος Ηλιόπουλος: «Περιμέναμε 39 χρόνια για αυτή την τιμή»

«Το περιμέναμε 39 χρόνια να συμβεί. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία και την διοίκησή της για αυτή την τιμή. Η Εθνική είναι οικογένεια όσα χρόνια και ας περάσουν. Είδαμε ευχάριστες εικόνες στο γήπεδο με τον κόσμο και μακάρι να συνεχιστεί. Καλή επιτυχία στην Εθνική στο Ευρωπαϊκό».

Μιχάλης Γεωργαντής: «Ξαφνιάστηκα ευχάριστα»

«Ξαφνιάστηκα ευχάριστα όταν ενημερώθηκα ότι θα μας τιμήσουν, δεν το περίμενα καθόλου. Απομακρύνθηκα από το βόλεϊ το 1995 και πήγα στο μπάσκετ. Ο λόγος που αποφάσισα φέτος να επιστρέψω ήταν για χάρη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου και χαίρομαι που βλέπω ξανά την Εθνική να πρωταγωνιστεί σε γεμάτα γήπεδα». 

Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος: «Χαίρομαι που βλέπω την εξέλιξη της Εθνικής»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είδα ξανά παλιούς φίλους και συμπαίκτες και ξύπνησαν ευχάριστες αναμνήσεις. Ευχαριστούμε πολύ τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Καραμπέτσο και τον διευθυντή κ. Περικλή Μπακοδήμο που ενδιαφέρθηκαν για την ομάδα που είχε δημιουργηθεί το 1980. Θυμάμαι στις προπονήσεις με τον Βελτζ και τον Καβαλιεράκη να είναι σε κάθε προπόνηση στις κερκίδες και να μας βλέπει. Δεν είχε χάσει ημέρα που να μην παρακολουθούσε.  Για τη φετινή Εθνική, μόνο χαμόγελα και χαρά. Το 2009 ήμουν τιμ μάνατζερ των αναπτυξιακών Εθνικών και όλα τα παιδιά που είναι φέτος στους άνδρες, ήταν τότε στους παίδες και χαίρομαι που βλέπω την εξέλιξή τους».

Μιχάλης Κολιόπουλος: «Ξύπνησαν αναμνήσεις»

«Η παρουσία όλων των παλιών συμπαικτών μου, ξύπνησαν αναμνήσεις από την εποχή που παίζαμε, ειδικά από την στιγμή που έχω αποσυρθεί από τον χώρο και δεν ασχολούμαι. Παρακολουθώ τις Εθνικές ομάδες και τον Παναθηναϊκό. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία και όλους όσοι μας θυμήθηκαν και μας τίμησαν. Το μόνο μου παράπονο, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι ότι στο κύπελλο Άνοιξης το 1980 αναδείχθηκα ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης της διοργάνωσης και ο μόνος κόσμος που το έμαθε ήταν η οικογένειά μου. Δεν υπήρχε τότε η προβολή που είχε το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο και η διάκριση αυτή δεν είχε μαθευτεί ποτέ και από κανέναν».









Σχετικά Άρθρα