Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Έχουμε το ταλέντο και την ικανότητα για την έκπληξη»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Ο προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, κάνει μέσω του volleyball.gr τον απολογισμό των προκριματικών για την Ελλάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για το μυστικό της επιτυχίας: «Αυτό που ξεκινήσαμε δύσκολα το καλοκαίρι με κουραστική και επίπονη προετοιμασία, αλλά κυρίως με αυτά που φιλοσοφήσαμε μαζί με τους αθλητές. Για το τι θέλουμε και για το τι ζητάμε για την Εθνική ομάδα και τι θέλουμε να προσφέρουμε εμείς οι ίδιοι. Καταφέραμε απόλυτα τον στόχο μας και δεν ήταν μόνο η πρόκριση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα έρθει. Όλοι οι προπονητές, προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα να σκεφτούμε ποια είναι η καλύτερη φιλοσοφία που πρέπει να δώσουμε στην ομάδα. Επιμείναμε σε κάποιες καταστάσεις που νομίζουμε ότι ταιριάζουν στο Ελληνικό Βόλεϊ και στον Έλληνα βολεϊμπολίστα. Για να μην μακρηγορώ, αν δούμε και τα στατιστικά όλων των ομάδων που πήραν μέρος στα προκριματικά, θα δείτε ότι η Ελλάδα είναι πολύ μπροστά σε ορισμένους τομείς και είναι οι τομείς στους οποίους είχαμε στοχεύσει και μας έδωσαν όλη αυτή την ικανοποίηση».

Για το ευρωπαϊκό: «Τα πράγματα στο Ευρωπαϊκό θα είναι πολύ δύσκολα. Οπωσδήποτε θα έχουμε τρεις ομάδες τις οποίες βλέπουμε συνεχώς στις κορυφαίες διοργανώσεις, άρα απομένουν δύο ομάδες για να μπορέσουμε να ανέβουμε ένα σκαλί. Αν συνεχιστεί η δουλειά που κάνουμε, η όρεξη των αθλητών παραμείνει και το επόμενο καλοκαίρι, έχουμε το ταλέντο και την ικανότητα, να κάνουμε και εκεί την έκπληξη και γι'αυτό θα πάμε».

Αν έχει «τρέλα» η φετινή Εθνική ομάδα: «Ο αθλητισμός θέλει την τρέλα του. Βέβαια στη γραμμή που δεν ξεπερνάει τα όρια της πλάκας και του χαβαλέ. Αν καταφέρει μία ομάδα να κρατάει την "τρέλα" της σε τέτοιο επίπεδο που να της δίνει ενέργεια, είναι ότι καλύτερο. Τη συγκεκριμένη στιγμή στην Εθνική το κρατάμε».

Για τις φάσεις διαρκείας που η Εθνική πλέον κερδίζει: «Οι φάσεις που χαρακτηρίζουν μία ομάδα και αυτές που δίνουν τη νίκη, είναι αυτές που έρχονται μέσα από συνεχόμενο παιχνίδι. Γι'αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα όταν η ομάδα μου καταφέρνει να πάρει τον πόντο, σε μία φάση μεγάλης διάρκειας. Αυτό δείχνει και τη συγκέντρωση της ομάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα και πως ο αθλητής μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτές τις συνθήκες. Άρα γι'αυτό εγώ χαίρομαι παραπάνω».

Σχετικά Άρθρα