Φρανκ Ντεπέστελε: «Η Ελλάδα έχει την ικανότητα να κάνει την έκπληξη» (video)

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Μετά από σπουδαία καριέρα ως πασαδόρος, ο Φρανκ Ντεπέστελε είπε αντίο στα γήπεδα και αμέσως πρόβαρε το «κουστούμι» του προπονητή, ενώ παράλληλα είναι και συνεργάτης με την Βελγική Ομοσπονδία.

Ο πρώην πασέρ του Ηρακλή, Παναθηναϊκού και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της χώρας του, μίλησε στη κάμερα του volleyball.gr στο περιθώριο της κλήρωσης του Euro στο Atomium στις Βρυξέλλες και θυμήθηκε στιγμές από την καριέρα του στην Ελλάδα. Αναλυτικά...

«Η Ελλάδα έχει καλές πιθανότητες να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Μπορεί να κληρώθηκε στον δυσκολότερο ίσως όμιλο του Euro με τρεις πολύ δυνατές ομάδες, ωστόσο θεωρώ πως μπορεί να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις θέσεις που δίνουν την πρόκριση. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, ωστόσο πιστεύω πως έχετε την ικανότητα να νικήσετε την Ρουμανία και την Πορτογαλία και μπορεί να κάνετε την έκπληξη με κάποια από τις πιο δυνατές ομάδες. Εφόσον όλη η ομάδα είναι υγιής, φυσικά και έχετε πολλές ελπίδες. Είμαι χαρούμενος για την Ελλάδα που είναι στο Ευρωπαϊκό και χαίρομαι για τους Έλληνες φιλάθλους».



Τι θυμάται περισσότερο από τα χρόνια του στην Ελλάδα: «Έχω δύο πολύ καλές αναμνήσεις. Το πρωτάθλημα με τον Ηρακλή το 2007 ήταν από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου και με τον Παναθηναϊκό τον τελικό του CEV Cup το 2009 στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Μπελογκόριε. Είχε τόσο κόσμο και δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο παιχνίδι που έχω αγωνιστεί με τέτοια ατμόσφαιρα και τέτοια "τρέλα"».

Αν του λείπει η Ελλάδα: «Φυσικά. Μου λείπει ο φραπές, ο κόσμος και ο τρόπος ζωής των Ελλήνων».

Κλείνοντας, ο σπουδαίος Βέλγος πασαδόρος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλους όσοι ήταν στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, κάνοντας ειδική αναφορά στους Καλμαζίδη, Λάππα, Πανταλέων, Ψάρρα.

«Σε όλους τους παίκτες που είχα την τύχη να αγωνιστώ, τους προπονητές τους στέλνω τα χαιρετίσματά μου και ελπίζω να τους δω στο μέλλον».




Σχετικά Άρθρα