Εθνική Παγκορασίδων: Δύο νίκες επί της Βουλγαρίας πριν τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ Κ16

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Δύο νίκες σε ισάριθμα φιλικά πέτυχε η Εθνική Παγκορασίδων στη Σόφια κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Βουλγαρίας, στο περιθώριο της προετοιμασίας της για τον προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ16 στη Σερβία (25-28/4).

Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι που έγινε το βράδυ της Κυριακής η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 3-1 (26-24, 25-12, 16-25, 25-23) σετ, ενώ στον δεύτερο αγώνα νίκησε με 3-0 (25-17, 25-18, 25-14) και έγιναν ακόμα δύο σετ που μοιράστηκαν οι δύο ομάδες (23-25 και 25-16). Οι αθλήτριες του Κώστα Γκούντα θα προπονηθούν στη Βουλγαρία και την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για το Βελιγράδι και από εκεί οδικώς για την πόλη Ουμπ (UB) που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες, προάστιο της πρωτεύουσας της Σερβίας.

Στα δύο παιχνίδια, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Γκούντας έδωσε χρόνο συμμετοχής και στις 12 αθλήτριες που βρίσκονται στην αποστολή και είναι οι εξής: Μάρθα-Ευδοκία Ανθούλη, Ευαγγελία Τάνη, Αικατερίνη-Σταυρούλα Καμπούρη, Σπυριδούλα-Ελένη Κομίνη, Νίκη Κωτσαρά, Αικατερίνη Αλλαγιάννη, Βασιλική-Γεωργία Ευαγγελίου, Ιωάννα Σπανάκη, Ελευθερία Γαργάλα, Μαρία-Ζωή Βαϊοπούλου, Αντωνίνα Κοντούδη, Αγγελική Συριστατίδη.

Η Εθνική Παγκορασίδων κληρώθηκε στον Α' όμιλο με Σερβία, Ουγγαρία και Κύπρο. Οι αναμετρήσεις θα γίνουν από 25 έως 28 Απριλίου στη Σερβία. Τα τελικά του Euro θα φιλοξενηθούν στη Κροατία και στην Ιταλία από 13 έως 21 Ιουλίου. Από τους 5 προκριματικούς ομίλους στο Ευρωπαϊκό προκρίνονται οι 5 πρώτοι.

Τo προπονητικό επιτελείο συμπληρώνουν οι συνεργάτες του Κώστα Γκούντα, Χριστίνα Πεταλά, ο στατιστικολόγος Ιπποκράτης Δήμητσας και ο φυσιοθεραπευτής Αθανάσιος Φονταράς. Αρχηγός αποστολής είναι ο τιμ μάνατζερ των Εθνικών ομάδων Βαγγέλης Περόπουλος.

Τους αγώνες ήρθε και παρακολούθησε η πρώην ακραία Ράντι Τένεβα, η οποία πέρασε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας της στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, Αία Ευόσμου, ΦΟ Βριλησσίων, Πανελλήνιο και ΑΟ Θήρας. Στη φωτογραφία με τον τιμ μάνατζερ της Εθνικής Βαγγέλη Περόπουλο.



Το πρόγραμμα του προκριματικού ομίλου (Ουμπ - Σερβία):

1η αγωνιστική - Πέμπτη 25 Απριλίου

17.30: Ελλάδα - Ουγγαρία
20.00: Σερβία - Κύπρος

2η αγωνιστική - Παρασκευή 26 Απριλίου

17.30: Ουγγαρία - Κύπρος
20.00: Ελλάδα - Σερβία

3η αγωνιστική - Σάββατο 27 Απριλίου

17.30: Κύπρος - Ελλάδα
20.00: Ουγγαρία - Σερβία

Σχετικά Άρθρα