Η επίσκεψη της Εθνικής γυναικών στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων (videos-photos)

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Δύναμη από τους πραγματικούς μαχητές της ζωής πήραν το μεσημέρι της Τετάρτης τα κορίτσια της Εθνικής γυναικών. Μετά από επιθυμία του ομοσπονδιακού τεχνικού Γκιγιέρμο Ναράνχο, η διοίκηση της ογκολογικής μονάδας παίδων αποδέχθηκε με χαρά τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και με παρούσα την Ιδρύτρια και Πρόεδρο του «Ιδρύματος Μ. Βαρδινογιάννη» και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, άνοιξε τα δωμάτια με τους μικρούς ήρωες της ζωής.

Οι αθλήτριες της Εθνικής συνάντησαν τα παιδιά, τους μίλησαν, τους μοίρασαν μπάλες και μετάλλια και για περίπου μία ώρα έγιναν κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Πριν την συνάντηση των κοριτσιών με τους μικρούς ήρωες, η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε τις αθλήτριες και το προπονητικό τιμ και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία για τους αγώνες τους.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Τα παιδιά αυτά είναι παράδειγμα για όλους μας»



«Αυτά τα παιδιά για την χώρα μας είναι πολύ σημαντικά. Όπως και εσείς οι αθλήτριες έχετε αφιερώσει την ζωή σας στον αθλητισμό, αντίστοιχα και εμείς έχουμε αφιερωθεί σε αυτά τα παιδιά. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας και εύχομαι να έρθουν και άλλοι νέοι και νέες να δουν παιδιά που δεν είναι τόσο τυχερά, αλλά είναι ήρωες της ζωής. Προσπαθούν για την ζωή τους και αυτό είναι παράδειγμα για όλους. Όλοι στην καθημερινότητά τους έχουν προβλήματα και κάθε φορά που έρχομαι στην κλινική αισθάνομαι άσχημα με τον εαυτό μου γιατί βλέπω παιδιά να δίνουν τη μάχη με την ζωή τους και τους γονείς τους να περιμένουν με αγωνία το παιδί τους να σωθεί» δήλωσε η πρόεδρος της της ογκολογικής μονάδας παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στην σεμνή τελετή που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα της ογκολογικής μονάδας παίδων, η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη αντάλλαξε πλακέτες με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.ΠΕ. Έφη Χρόνη, ενώ τα κορίτσια είχαν την ευκαιρία να δουν ένα συγκινητικό βίντεο με το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» όλα αυτά τα χρόνια.

Έφη Χρόνη: «Σπουδαία προσωπικότητα η κ. Βαρδινογιάννη»



«Είχα την τιμή και την χαρά να κάνω την απονομή της πλακέτας στην κ. Βαρδινογιάννη μαζί με την αρχηγό της Εθνικής Στέλλα Χριστοδούλου. Έχω την ανάγκη να πω στην κ. Βαρδινογιάννη ότι είναι μία μεγάλη προσωπικότητα και έχει ξεκινήσει ένα σπουδαίο έργο όλα αυτά τα χρόνια και εύχομαι ο Θεός να της δίνει δύναμη και κουράγιο και να συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα. Η Εθνική ομάδα επισκέφθηκε την ογκολογική κλινική εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων και τους εύχομαι πάντα να δίνουν το παράδειγμα που έδωσαν σήμερα, γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η εθελοντική συμμετοχή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ελπίδα για τα παιδιά» είπε το μέλος του ΔΣ Έφη Χρόνη. 

Η Εθνική γυναικών πλέον, όπως και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης έχει το δικό της αστέρι στον ξεχωριστό τοίχο του «Ιδρύματος Μ. Βαρδινογιάννη», το οποίο τοποθέτησαν μαζί με την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη η αρχηγός Στέλλα Χριστοδούλου και η υπαρχηγός Ανθή Βασιλαντωνάκη.

Γκιγιέρμο Ναράνχο: «Να ευαισθητοποιούν ακόμα περισσότεροι»


«Είναι μία σπουδαία δράση από την πλευρά των κοριτσιών. Η ιδέα ήρθε μία Κυριακή, όταν μερικά κορίτσια και κάποια μέλη του προπονητικού επιτελείου επισκέφτηκαν 300 παιδιά σε ένα τουρνουά μίνι βόλεϊ στην Κόρινθο. Τα παιδιά ήταν τόσο χαρούμενα που τις είδαν. Και μόνο που μπόρεσαν να βγάλουν μία φωτογραφία ή να έχουν μία μικρή συζήτηση μαζί τους, έκανε τα πρόσωπά τους να λάμπουν. Δυστυχώς κάποια παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την ομάδα μας από κοντά και έτσι σκεφτήκαμε πως θα ήταν εξαιρετική ιδέα, πως, αφού δεν μπορούν να έρθουν αυτά σε μας, να πάμε εμείς σε αυτούς. Ελπίζουμε η επίσκεψή μας να έσπασε λίγο την καθημερινότητά τους και να έβαλε ένα χαμόγελο στα πρόσωπά τους. Ελπίζουμε αυτή η πράξη να μπορέσει να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν το ίδιο».  

Στέλλα Χριστοδούλου: «Πήραμε πολλά μαθήματα ζωής»




«Η πραγματική δύναμη και το κουράγιο έρχεται μέσα από τέτοιες στιγμές. Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρεθήκαμε εδώ, μετά την πρωτοβουλία του προπονητή μας κ. Ναράνχο. Ελπίζω να δώσαμε σε αυτά τα παιδιά λίγο χαρά και εμείς πήραμε πολλά μαθήματα για να παλεύουμε για την ζωή μας, όπως και εκείνα».

Ήταν μία ξεχωριστή και ιδιαίτερα ημέρα για τις αθλήτριες της Εθνικής, οι οποίες εν μέσω σκληρών προπονήσεων και αγώνων, πήραν δύναμη από τους πρωταγωνιστές της ζωής.

Σχετικά Άρθρα