Silver European League: Ζουπάνι: «Θα παίξουμε και ...10 σετ αν χρειαστεί για να πάρουμε τον τίτλο»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Αποστολή: Εφημερίδα Πελοπόννησος 
pelop.gr, Παναγιώτης Αντωνόπουλος

«Είμαστε πανέτοιμοι. Μπορούμε να παίξουμε και 10 σετ αν χρειαστεί για να πάρουμε τον τίτλο». Αυτά τόνισε ο Νίκος Ζουπάνι όταν ρωτήθηκε εάν η Ελληνική ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις δυσκολίες του δεύτερου τελικού  Silver European League, να ανατρέψει την ήττα του πρώτου παιχνιδιού και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. 

-Αν σου ζητούσα να μιλήσεις με πιθανότητες τι θα έλεγες;
«Όλα είναι ανοιχτά. Το ότι ηττηθήκαμε 3-2 σετ στον πρώτο τελικό δεν λέει κάτι. Μπορούμε να νικήσουμε 3-0 ή 3-1 σετ. Όμως πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο αποτελεσματικοί».

-Στον πρώτο τελικό επειδή παίζετε στην Ελλάδα δημιουργήθηκε έξτρα πίεση ή απλώς δεν βρεθήκατε σε καλή βραδιά;
«Δεν πιστεύω ότι στην ομάδα υπήρχε πίεση επειδή αγωνιστήκαμε μπροστά στο κοινό μας. Ίσα-ίσα που συμβαίνει το αντίθετο. Στην Ελλάδα ο κόσμος μας δίνει ώθηση, νιώθουμε καλύτερα αγωνιζόμενοι στην έδρα μας. Απλώς στον πρώτο τελικό δεν λειτούργησαν κάποια κομμάτια του παιχνιδιού μας».

-Τακτικά τι πρέπει να κάνετε διαφορετικό στη Ρουμανία για να πάρετε αυτό που θέλετε;
«Να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και να πιέσουμε περισσότερο στο σέρβις. Στο πρώτο παιχνίδι δεν τους πιέσαμε σχεδόν καθόλου. Πιστεύω πιέζοντας από το σέρβις θα σταματήσουμε και τον πρώτο χρόνο τους. Εκεί χάσαμε πολλές μπάλες. Πρέπει να τους χαλάσουμε την υποδοχή. Αυτό το στοιχείο θα είναι ένα από τα κλειδιά της αναμέτρησης».  
-Η έδρα θα παίξει ρόλο;
«Όχι, οι δύο ομάδες είμαστε ισοδύναμες. Επαναλαμβάνω μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το πιστεύουμε όλοι μας».

Σχετικά Άρθρα