Ευρωπαϊκό ανδρών, Ανδρεόπουλος: «Δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Λιουμπλιάνα, αποστολή ΠΣΑΤ
Δημήτρης Τυχάλας

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έβγαλε το καπέλο στη Ρωσία για την εξαιρετική της εμφάνιση, αλλά και στους παίκτες μας για την προσπάθεια που έκαναν και σήμερα.

Η πορεία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωβόλεϊ 2019 ολοκληρώθηκε με το εμπόδιο της Ρωσίας να αποδεικνύεται ανυπέρβλητο με τον Έλληνα τεχνικό να παραδέχεται στην αρχική του τοποθέτηση:

 «Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στην ανωτερότητα των Ρώσων, Δεν μας άφησαν το παραμικρό περιθώριο να μπούμε μέσα στο παιχνίδι και το μπλοκ τους ήταν κυρίως το στοιχείο που μας περιόρισε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας».

-Η σοβαρότητα που επέδειξαν από την αρχή ως το τέλος οι αντίπαλοι μας είναι κι ένα δείγμα για το πόσο μας υπολόγιζαν μετά την εικόνα που δείξαμε στην Α’ φάση της διοργάνωσης;

«Δεν το γνωρίζω, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι περιμέναμε τη Ρωσία να είναι πολύ συγκεντρωμένη. Περιμέναμε ότι θα έκανε ένα από τα καλύτερα της παιχνίδια γιατί ξεκινούν τα νοκ άουτ ματς και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους ειδικά στις μεγάλες ομάδες. Κι οι Ρώσοι αντιμετώπισαν αυτό το παιχνίδι όπως ακριβώς έπρεπε».

-Αισθάνεσαι ότι σήμερα ίσως δεν φτάσαμε στο υψηλότερο σημείο της απόδοσης μας. Ότι ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε κοντράρει λίγο παραπάνω;

«Όχι, όχι… Και σήμερα είχαμε μια απόδοση που μπορεί να μη μεταφράστηκε σε πόντους, αλλά η προσπάθεια ήταν σε μέγιστο βαθμό. Πραγματικά το σκορ έμεινε χαμηλά λόγω της μεγάλης ικανότητας και της προσήλωσης της ρωσικής ομάδας. Μπορούμε να πούμε ότι αυτή είναι και η διαφορά με το κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου βόλεϊ».

Σχετικά Άρθρα