Ευρωπαϊκό παίδων: Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας και τον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Ευρυτανίας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Άρη Τασιό και τον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Γιάννη Σβερώνη είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της Ε.Ο.ΠΕ..

Παρουσία του Τεχνικού Συμβούλου και Ταμία της Ομοσπονδίας κ. Τάκη Καβαλλιεράκη και του Διευθυντή Περικλή Μπακοδήμου συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα που αφορούν στην συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων Κ18 που θα γίνει σε Ελλάδα (Καρπενήσι) και Ιταλία από 9 έως 19 Ιουλίου.

Άρης Τασιός (Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας): «Το Καρπενήσι είναι ιδανικός αθλητικός προορισμός»

«Για το Καρπενήσι και τον Νομό Ευρυτανίας, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ παίδων είναι ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός που έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των πολλών διοργανώσεων που έχουμε φιλοξενήσει στην περιοχή ανά καιρούς. Αποτελεί στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας να καθεδρίσει την περιοχή ως έναν δημοφιλή αθλητικό προορισμό. Έχουμε τις απαραίτητες υποδομές, αθλητικές εγκαταστάσεις, γηπεδικές, στίβο και κλειστό κολύμβησης, οι οποίες είναι κατάλληλες για μεγάλες διοργανώσεις. Στο πλαίσιο αυτό είναι μεγάλη μας τιμή που η Ομοσπονδία βόλεϊ επέλεξε το Καρπενήσι για την διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων, το οποίο συνδιοργανώνουμε μαζί με την Ιταλία. Όταν γίνονται μεγάλες διοργανώσεις στην επαρχία ο κόσμος τις αγκαλιάζει και δεν χάνονται στις μεγαλουπόλεις και αποτελούν σημείο αναφοράς για στις τοπικές κοινωνίες».

Γιάννης Σβερώνης (Αντιδήμαρχος Καρπενησίου): «Μέσω του ευρωπαϊκού θα αναπτυχθεί ο αθλητικός τουρισμός»

«Είναι μία πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της πόλης διοργάνωση. Σε τέτοιο επίπεδο στα χρόνια που είμαι στο Καρπενήσι δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο στον αθλητισμό. Το Καρπενήσι είναι ένας προορισμός που έχει σημείο αναφοράς τον αθλητισμό και έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές, έχει διοργανώσει μεγάλες διοργανώσεις, όμως ποτέ ευρωπαϊκή. Ένας εκ των στόχων μας είναι ο κόσμος να έρθει κοντά στο άθλημα του βόλεϊ και να το γνωρίσει καλά, ειδικά οι νέοι. Από εκεί και πέρα θέλουμε να υπάρχει προβολή του Καρπενησίου και του Νομού μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πράγμα που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού. Θέλουμε τον αθλητικό τουρισμό και είμαστε σύμμαχοι σε αυτές τις δράσεις. Η απόφασή μας ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη και είναι τιμή μας και μόνο που θέλησαν να είμαστε εμείς αυτοί που θα το διοργανώσει μαζί με την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια του Νομού Ευρυτανίας. Εύχομαι στο μέλλον να γίνουν ακόμα περισσότερες διοργανώσεις και από άλλα αθλήματα στον τόπο μας».

Σχετικά Άρθρα