Μελίνα Εμμανουηλίδου: «Κάθε φορά που σκέφτομαι το ευρωπαϊκό ανατριχιάζω»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Η διεθνής κεντρική του Α.Ο. Θήρας Μελίνα Εμμανουηλίδου ήταν η καλεσμένη της εκπομπής της Ε.Ο.ΠΕ. στο Instagram την Πέμπτη 11 Ιουνίου. Η 25χρονη αθλήτρια αφού αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν στη Volleyleague γυναικών και στην ανανέωση της για τρίτη σεζόν με τον Α.Ο. Θήρας, θυμήθηκε στιγμές από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Άγκυρα το καλοκαίρι του 2019 και εξέφρασε την άποψη ότι είναι προτιμότερο για την ασφάλεια όλων τα προκριματικά του επόμενου ευρωβόλεϊ να γίνουν τον Ιανουάριο.

«Δεν έχω μπει ακόμα σε γήπεδο να κάνω προπόνηση από τα μέσα Μαρτίου. Προσπαθώ να το οργανώσω έτσι ώστε να ξεκινήσω και εγώ άμεσα προπονήσεις με μπάλα για να επανέλθω στην καθημερινότητά μου. Τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής δεν μου έχει ξανατύχει. Προσπαθώ όσο γίνεται να το διαχειριστώ ψυχολογικά γιατί μου λείπει πολύ. Είναι μία κατάσταση προσωρινή και σύντομα θα επανέλθουμε στην καθημερινότητα που είχαμε».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών:

«Ήμουν 50-50 στο αν θα ήθελα να μπω να παίξω πάλι. Είχα μεγάλη λαχτάρα στο να ξεκινήσω πάλι να παίζω αλλά βάζοντας την λογική μπροστά, αντιλήφθηκα ότι με τόσο μεγάλη αποχή θα ήταν επικίνδυνο για την υγεία μας. Με την τελική απόφαση συμφώνησα και το δέχθηκα γιατί είναι καλύτερο για εμάς. Φέτος ήταν από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα και γι'αυτό είναι ακόμα πιο στενάχωρο το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε. Θέλω να πιστεύω ότι και την επόμενη σεζόν θα είναι ίδιας δυναμικότητας το πρωτάθλημα».

Για τη σεζόν με τον Α.Ο. Θήρας:

«Θεωρώ πως μπορούσαμε φέτος να κάνουμε το παραπάνω βήμα. Θα παλεύαμε για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου και σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να γίνουν. Παλέψαμε με την Δρέσδη και χάσαμε την πρόκριση στο νήμα, ενώ χάσαμε και με τον Ολυμπιακό στις λεπτομέρειες στο πρωτάθλημα».

Για την ανανέωση με τον Α.Ο. Θήρας:

«Είναι μία ομάδα οικογένεια. Στηρίζει αυτά που λέει και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι δίπλα στις αθλήτριες και οι κινήσεις του σωματείου κάθε χρόνο από όλες τις απόψεις είναι σοβαρές. Είναι μία ομάδα που αξίζει τον σεβασμό όλων και χαίρομαι που ανανέωσα για άλλη μία σεζόν».



Για τη συνεργασία με τον Μπράνκο Γκάιτς και την ανάληψη του πάγκου από τον Κώστα Παπαδόπουλο:

«Ανυπομονώ για τη συνεργασία με τον κόουτς Παπαδόπουλο. Μετά από πολλά χρόνια θα έχω Έλληνα προπονητή. Από τα χρόνια μου στον Πανναξιακό είχα τον κ. Κόβασιτς, στον Ολυμπιακό τον κ. Κοβάτσεβιτς και στον Α.Ο. Θήρας τον κ. Γκάιτς, οπότε έχω αρκετή εμπειρία σε Σέρβους προπονητές. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την επικοινωνία με τον κόουτς Γκάιτς και μας βοηθούσε αρκετά. Περιμένω να ξεκινήσουμε με τον Κώστα Παπαδόπουλο για να δω κάτι καινούργιο. Έπαιξε σημαντικό ρόλο το θέμα του προπονητή στην ανανέωση μου στην ομάδα γιατί είναι το βασικό κομμάτι στην αγωνιστική περίοδο».

Για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2021:

«Αν γίνουν τον Ιανουάριο οι αγώνες τότε θα έχουμε βρει καλύτερα τα πατήματά μας γιατί τώρα η αλήθεια είναι ότι έχουμε ήδη μεγάλο διάστημα αποχής. Θα έχουμε στενά χρονικά περιθώρια για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Τον Ιανουάριο που θα έχουμε κάνει προετοιμασία, θα έχουμε δώσει και αγώνες στο πρωτάθλημα θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση».



Για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019:

«Όταν σκέφτομαι την πρεμιέρα απέναντι στην διοργανώτρια Τουρκία ανατριχιάζω. Παίζαμε σε μία αρένα τεράστια γεμάτη με κόσμο και εκεί αντιλήφθηκα πόσο ψηλά έχει φθάσει αυτή η ομάδα. Ήταν μεγάλη μας χαρά ο κάθε πόντος. Το ζούσαμε όλο με μεγάλη χαρά. Κάθε φορά που τελείωνε κάθε παιχνίδι ξέραμε ότι δίναμε το 100%. Ανυπομονούμε για ακόμα καλύτερες στιγμές. Στο μυαλό μου έρχεται και το παιχνίδι με τη Φινλανδία που σφραγίσαμε την πρόκριση και η στιγμή της χαράς και της ανακούφισης που ακολούθησε μετά».

Για τη συνεργασία με τον κόουτς Ναράνχο:

«Ο κόουτς Ναράνχο και το επιτελείο του δουλεύει μαζί μας 2 γεμάτα χρόνια και αυτό είναι πολύ σημαντικό, όπως επίσης ότι και ο κορμός έχει μείνει σταθερός. Τα προηγούμενα χρόνια γινόντουσαν αρκετές αλλαγές και ο κάθε προπονητής έχει τους δικούς του κανόνες και αρχές και μέχρι να μάθεις να δουλεύεις μαζί του, η συνεργασία τελείωνε. Οπότε τώρα έχουμε φθάσει σε ένα σημείο να γνωριζόμαστε τέλεια μεταξύ μας και αυτό φέρνει αποτέλεσμα».




    

Σχετικά Άρθρα