Αλέξανδρος Ράπτης: «Μέσω της Εθνικής θα πάει ψηλά ο Έλληνας βολεϊμπολίστας» (vid)

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Είναι το πρόσωπο των ημερών και όχι άδικα. Ο Αλέξανδρος Ράπτης, μετά τις εμφανίσεις στη φετινή Volley League πριν και μετά την πανδημία του κορονοϊού και μαζί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του MVP έχει καταφέρει να τραβήξει όλα τα βολεϊκά βλέμματα γύρω του. Ο 20χρονος Πατρινός, ο οποίος βρέθηκε το Σάββατο 18 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της Beach Volley Academy στο Ρέντη για να παίξει μπιτς βόλεϊ μαζί με τον συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Άξελ Γιάκομπσεν, μίλησε στην κάμερα του volleyball.gr για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, για το δίλημμα ακραίος ή διαγώνιος, αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Για το μπιτς βόλεϊ:

«Ήταν ευκαιρία να αποφορτιστούμε μετά από μία σειρά δύσκολων αγώνων. Βέβαια και εμείς οι αθλητές δεν μπορούμε πολύ καιρό χωρίς μπάλα. Ήθελα να βοηθήσω και τον φίλο μου Θάνο Μαρούλη που μας κάλεσε να παίξουμε και ήθελα και εγώ να παίξω λίγο στην άμμο και ήταν καλή ευκαιρία αυτό το τουρνουά. Υπάρχει κούραση σίγουρα, αλλά έχω καιρό μπροστά μου για να ξεκουραστώ σωματικά. Έχω ξεκινήσει αποθεραπείες γιατί το σώμα είναι καταπονημένο και σιγά σιγά πρέπει να ετοιμαστούμε για την επόμενη σεζόν».

Αν έχει συνειδητοποιήσει την επιτυχία με τον Παναθηναϊκό:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως. Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ και του πρωταθλήματος ήταν δύο απίστευτες στιγμές, από τις καλύτερες της ζωής μου. Ακόμα είμαι σε mood πανηγυρισμών και σιγά σιγά καταλαβαίνω και το μεγαλείο του πράγματος του κάναμε».

Για τη θέση του διαγωνίου:

«Στην Ολυμπιάδα Πατρών έπαιζα διαγώνιος και στην ίδια θέση ήμουν στις αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες. Για όσους δεν γνωρίζουν βόλεϊ, μπορεί να νομίζουν ότι η θέση του ακραίου και του διαγώνιου είναι ίδια, όμως είναι τελείως διαφορετικές. Δεν είναι τόσο εύκολη η προσαρμογή και χαίρομαι που κατάφερα και αντεπεξήλθα σε αυτή τη θέση πάλι».


 
Για το πόσο τον βοήθησε η Εθνική ομάδα και η παρουσία του στο ευρωπαϊκό του 2019 για τη φετινή σεζόν:

«Η φετινή σεζόν ήταν πανέμορφη, θέσαμε υψηλούς στόχους και τους πετύχαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος γι'αυτό και η παρουσία μου στο ευρωπαϊκό με την Εθνική με βοήθησε πάρα πολύ. Είδα από κοντά το επίπεδο του ευρωπαϊκού βόλεϊ και κατάλαβα σε τι επίπεδο θέλω να παίζω εγώ ως Αλέξανδρος, αλλά και η Εθνική ομάδα. Παίζοντας με τους καλύτερους γίνεσαι και εσύ καλύτερος. Όσοι ήταν στην Γαλλία στο ευρωπαϊκό και έπαιξαν, τους βοήθησε η παρουσία τους εκεί και στην αγωνιστική σεζόν με τους συλλόγους τους. Εύχομαι πάντα οι στόχοι του Παναθηναϊκού και οι δικοί μου να είναι πάντα η κορυφή και έτσι θέλω να γίνεται και με την Εθνική, γιατί έτσι θα πάει ψηλά και ο Έλληνας βολεϊμπολίστας και το Ελληνικό βόλεϊ».

Για τις ευκαιρίες που δίνει ο Παναθηναϊκός στα νέα παιδιά να αναδειχθούν:

«Πρώτα απ'όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόουτς Ανδρεόπουλο που αυτά τα δύο χρόνια με εμπιστεύτηκε και που με αντέχει. Είναι μεγάλο πράγμα να εμπιστεύεσαι δύο νεαρούς αθλητές και στο τέλος που καταφέραμε να τον δικαιώσουμε. Βλέπω και άλλα νέα παιδιά να ανεβαίνουν και θεωρώ πως υπάρχει ελπίδα στο Ελληνικό βόλεϊ».

Σχετικά Άρθρα