Προκριματικά Ευρωπαϊκού ανδρών: «Ανεβάζει στροφές» η Εθνική ανδρών στην Ποντγκόριτσα

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Ανταπόκριση Ε.Ο.Π.Ε από Ποντγκόριτσα: Ηλίας Παπαϊωάννου (Volleyplanet.gr)

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η δεύτερη προπόνηση της Εθνικής ανδρών στο εντυπωσιακό κλειστό «Verde Sports Complex» της Ποντγκόριτσα, όπου από χθες η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε την προετοιμασία της ενόψει των αγώνων του β’ προκριματικού γύρου του 6ου ομίλου του ευρωπαϊκού́ πρωταθλήματος 2021 (14-16/2021).

Σιγά σιγά η ελληνική ομάδα, που έχει ως στόχο την πρόκριση για 2η συνεχομένη φορά́ στα τελικά του Eurovolley, αρχίζει να δουλεύει σε πιο έντονους ρυθμούς, προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη στους αγώνες με Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν και Μαυροβούνιο που θα κρίνουν το πολύτιμο εισιτήριο του ομίλου για τα τελικά, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος όμιλος να χαρίσει και 2η πρόκριση.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός  Δημήτρη Ανδρεόπουλος και οι συνεργάτες του εντείνουν τους ρυθμούς, με τους Έλληνες βολεϊμπολίστες, απόλυτα προσηλωμένους  στο μεγάλο στόχο της πρόκρισης να αρχίζουν, σταδιακά να «ανεβάζουν στροφές» και μέχρι στιγμής όλα να κυλούν ομαλά.

Το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής εστίασε σήμερα σε αγωνιστικά θέματα και τακτική, ενώ νωρίτερα υπό τις οδηγίες του του γυμναστή, Λάμπρου Δάνα, οι διεθνείς μας, χωρισμένοι σε δύο γκρουπ, έκαναν βάρη στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου.

Μετά το πέρας της σημερινής προπόνησης, ο διεθνής λίμπερο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Ζήσης, μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας και τους επικείμενους κρίσιμους αγώνες της Εθνικής: «Γενικά μέχρι τώρα κυλάνε όλα όμορφα, αφού και στο Βραχάτι και στη Γεωργία είχαμε πολύ καλό αποτέλεσμα στους στόχους που είχαμε θέσει. Αυτό που θέλουμε πλέον είναι να έχουμε ανάλογη συνέχεια και να πετύχουμε το μεγάλο  στόχο της πρόκρισης. Εδώ στην Ποντγκόριτσα όλα είναι άψογα, το γεγονός ότι όλα είναι μέσα στο ξενοδοχείο, διευκολύνει αφάνταστα το έργο μας και μακάρι κάποια μέρα να αποκτήσουμε ένα ανάλογο αθλητικό κέντρο και στην Ελλάδα» δήλωσε ο Πρεβεζάνος άσος, ο οποίος αναφερόμενος στα προσεχή παιχνίδια επεσήμανε πως «αυτό που μας νοιάζει στα επερχόμενα ματς είναι να είμαστε σοβαροί και να βρεθούμε στην τελική φάση του Eurovolley 2021».



Την Πέμπτη η προπόνηση των διεθνών μας θα διεξαχθεί στις 16.00 το απόγευμα, καθώς, μετά τη σημερινή άφιξη των αποστολών Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν, πλέον στο γήπεδο του «Verde Sports Complex», θα υπάρχει… απαρτία και φουλ δράση.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί της Τετάρτης όλα τα μέλη της ομάδας μας υποβλήθηκαν στο ξενοδοχείο σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού από ειδικό συνεργείο των διοργανωτών.

Το πρόγραμμα του δεύτερου τουρνουά στο Μαυροβούνιο (Ποντγκόριτσα)

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

18:00 Γεωργία – Ελλάδα
21:00 Μαυροβούνιο – Αζερμπαϊτζάν

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

18:00 Ελλάδα – Αζερμπαϊτζάν
21:00 Γεωργία – Μαυροβούνιο

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

18:00 Αζερμπαϊτζάν – Γεωργία
21:00 Ελλάδα – Μαυροβούνιο

Βαθμολογία

1. Ελλάδα, 3 νίκες-0 ήττες, 8 βαθμοί, 9-2 σετ, 256-199 πόντοι
2.Μαυροβούνιο, 2 νίκες-1 ήττα, 7 βαθμοί, 8-4 σετ, 274-221 πόντοι
3.Αζερμπαϊτζάν, 1 νίκη-2 ήττες, 3 βαθμοί, 4-7 σετ, 217-228 πόντοι
4.Γεωργία, 0 νίκες-3 ήττες, 0 βαθμοί, 0-9 σετ, 126-225 πόντοι

Τα κριτήρια της βαθμολογίας

1)νίκες
2)βαθμοί
3)συντελεστής σετ
4)συντελεστής πόντων
5) αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες

Σχετικά Άρθρα