Γιάννης Αθανασόπουλος: «Αυτή η κλήρωση ήταν σίγουρα… ιδιαίτερη»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Η κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωβόλεϊ γυναικών έφερε την Ελλάδα στον 2ο όμιλο που θα φιλοξενηθεί στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας εκεί όπου μεταξύ των αντιπάλων μας είναι και η Τσεχία του Γιάννη Αθανασόπουλου.

«Αυτός είναι ένας…. οικογενειακός όμιλος αφού όλοι γνωριζόμαστε με όλους και υπάρχουν πολλά στοιχεία που μας ενώνουν», είπε χαμογελώντας ο Έλληνας τεχνικός ο οποίος βρίσκεται στην Πράγα καθώς η Τσεχία από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο European League.

Κι αν από τη μια αδημονεί για την παρθενική του προπονητική παρουσία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (η Τσεχία είχε αποκλειστεί το 2019 και όταν ανέλαβε ο βασικός στόχος ήταν η άμεση επιστροφή της ομάδας στα τελικά όπως και έγινε), από την άλλη το ματς κόντρα στην Ελλάδα θα είναι κάτι παραπάνω από ιδιαίτερο.

«Το περιμένουμε πως και πως το Ευρωπαϊκό και αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθα στην ομάδα. Μετά από πολλά χρόνια με συνεχόμενες παρουσίες δεν τα είχαν καταφέρει το 2019, αλλά τώρα είναι ξανά στα τελικά», είπε κι όταν τον ρωτήσαμε πως θα νιώσει όταν ακούσει τον ελληνικό ύμνο απάντησε χωρίς περιστροφές: «Φυσικά και θα τον τραγουδήσω! Όταν το 2019 πήραμε με την Τσεχία το European League και ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της χώρας σκεφτόμουν τι ωραία που θα ήταν να ακουγόταν κι ο ελληνικός ύμνος και να που τώρα θα γίνει».

Βέβαια η καρδιά του θα γίνει πέτρα από τη στιγμή που θα μπουν οι δυο ομάδες στο παρκέ… «Όταν είδα ότι η Ελλάδα κληρώθηκε στον όμιλο μας χάρηκα κι η καρδιά μου φτερούγισε, αλλά ως επαγγελματίας που είμαι θα κάνω τα πάντα για να νικήσει η Τσεχία. Ήδη πάντως άρχισαν να με πειράζουν εδώ στην ομάδα και μου λένε ότι ‘πρέπει να κερδίσουμε την Ελλάδα τώρα για σένα κόουτς’, ενώ από την ώρα που έγινε η κλήρωση έχω δεχθεί άπειρα μηνύματα από Ελλάδα και Γερμανία».

Η αίσθηση που έχει πάντως για τον όμιλο μας (Βουλγαρία, Πολωνία, Γερμανία, Ισπανία οι άλλες τέσσερις ομάδες) είνα ότι «καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη. Στα χαρτιά η Πολωνία είναι το φαβορί κι ακολουθούν η Γερμανία και μετά η Βουλγαρία, με την Ελλάδα, την Τσεχία και την Ισπανία να είναι στο ίδιο επίπεδο. Ωστόσο όλα τα παραπάνω είναι πολύ παρακινδυνευμένα στις εποχές που ζούμε… Ένα κρούσμα να προκύψει σε μία ομάδα και μπορεί να τιναχθεί ο σχεδιασμός που έχει κάνει στον αέρα. Αν όλα κυλήσουν ομαλά η σειρά είναι αυτή που σας είπα ενώ σημαντικό για τη Βουλγαρία θα είναι το αν θα έχει τελικά κόσμο στο γήπεδο. Ωστόσο αυτό που θέλω να πω είναι ότι καμία ομάδα από τον όμιλο μας δεν είναι ανίκητη και στην καλή της μέρα η κάθε ομάδα μπορεί να κάνει ζημιά.. Κι αυτό δημιουργεί την προσμονή γα πολύ ενδιαφέροντες αγώνες».

Το σίγουρο είναι επίσης ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι σε αναζήτηση αντιπάλων για φιλικά παιχνίδια καθώς είχε προγραμματίσει αγώνες με Πολωνία, Γερμανία και ήταν πολύ πιθανό να συζητήσει και με την Ελλάδα…

Βλέπετε στο σταφ του έχει δύο Πολωνούς, ο ίδιος έχει δουλέψει πολλά χρόνια στη Γερμανία (3.5 σεζόν ήταν ο συνεργάτης του Γκιγιέρμο Ναράνχο στην Στουτγκάρδη και κατόπιν τον αντιμετώπισε ως αντίπαλο), οπότε ο χαρακτηρισμός «οικογενειακός» για τον όμιλο μας είναι σίγουρα σωστός.

Σχετικά Άρθρα