Αναστασία Πολυζώη: Η προπόνηση στην Κωστοπούλου και το παράπονο

Magazine ,

Η Αναστασία Πολυζώη, εκ των κορυφαίων αθλητριών όλων των εποχών στο γυναικείο βόλεϊ, βρέθηκε την Δευτέρα 16/4 στο κλειστό του Ρέντη για να βραβεύσει την πασαδόρο των Μακεδόνων, Μάγκι Σπικς, στο πλαίσιο του δεύτερου ημιτελικού της Volleyleague Γυναικών.

H πρώην διεθνής ακραία μίλησε στο volleyball.gr για τις προπονήσεις που κάνει στην πρώην συμπαίκτρια και κολλητή της φίλη, Μαρία Κωστοπούλου, στο τμήμα μη ενεργών αθλητών στους Ίωνες και εξέφρασε το παράπονό της, πως, από την στιγμή, που αποχώρησε αυτή και οι συναθλήτριές της από την ενεργό δράση, ξεχάστηκαν από τον κόσμο του βόλεϊ.

«Από το 2010 που αποχώρησα έχω ξεκινήσει την προπονητική. Για τέσσερα χρόνια ήμουν στις υποδομές της ΑΕΚ, στη συνέχεια ήμουν για μία τριετία στη Δεξαμενή Μεταμόρφωσης και πλέον είμαι στους Ίωνες στο τμήμα μη ενεργών αθλητριών και προπονώ την Μαρία Κωστοπούλου. Η Μαρία είναι κολλητή μου και αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά ότι ακόμα και σήμερα μπορεί να παίξει» ήταν το πρώτο σχόλιο της Αναστασίας Πολυζώη.

Στη συνέχεια, η εκ των κορυφαίων αθλητριών στο γυναικείο βόλεϊ, εξέφρασε το παράπονο της πως ξεχάστηκαν γρήγορα από τον χώρο του αθλήματος η ίδια και οι συναθλήτριές της, παρά το γεγονός ότι έφεραν μεγάλες επιτυχίες με το εθνόσημο.

«Η αλήθεια είναι πως όσο ήμασταν οι περισσότερες ενεργές αθλήτριες καιι υπήρχαν διακρίσεις, νίκες υπήρχε ανταπόκριση. Από τη στιγμή που σταματήσαμε ξεχαστήκαμε! Με εξαίρεση φέτος, που πρώην διεθνής αθλήτριες βραβεύουν τις MVP του πρωταθλήματος κανείς δεν είχε ασχοληθεί μαζί μας και αυτό είναι το μεγάλο μας παράπονο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως στην εποχή μου κάναμε προπονήσεις σε εβδομαδιαία βάση και με την Εθνική ομάδα, όλες είχαμε παραμερήσει τις σπουδές μας και αυτό μας κόστισε. Πλέον, όσα παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό τους λέω πως προέχουν οι σπουδές και μετά η άθληση».


Σχετικά Άρθρα