Παναγιώτης Μούρτζιος: «Κάθε χρόνο τουρνουά juniors στο Avant Garde»

Magazine ,

Στις εγκαταστάσεις του Avant Garde στην Καρδία της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε το δεύτερο τουρνουά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ στα Junior.

Ο Παναγιώτης Μούρτζιος ως υπεύθυνος των εγκαταστάσεων και προπονητής ακαδημιών, μίλησε στο volleyball.gr για τις ακαδημίες που έχει και την ανάπτυξη τους. Παράλληλα μίλησε για το τι θέλει ο ίδιος να καταφέρει τα επόμενα χρόνια ως προπονητής.

Για τις ακαδημίες στο Avant Garde και την ανάπτυξή τους: 

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δημιουργήσει έναν πυρήνα 50 αθλητών/τριών ηλικίας 8-18 που ασχολούνται όλο τον χρόνο αποκλειστικά με το μπιτς βόλεϊ. Όραμά μας είναι μέσα από το μπιτς βόλεϊ να αγαπήσουν τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής».

Για την διοργάνωση Junior που φιλοξενείται για δεύτερη χρονιά στο Avant Garde και αν θα ήθελε να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές εκεί:

«Ευχαριστούμε πολύ στην ΕΟΠΕ που μας εμπιστεύεται και είναι μεγάλη μας χαρά που φιλοξενούμε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Παρόμοιες διοργανώσεις (αναπτυξιακά) αποτελούν προτεραιότητα του Avant Garde Sports Club και θα θέλαμε να γίνουν  θεσμός κάθε καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις μας».

Για τις εποχές που έπαιζε εκείνος:

«Τα παλιότερα χρόνια το μπιτς βόλεϊ έκανε τα πρώτα του βήματα και δεν υπήρχαν ακόμα πολλοί προπονητές να καθοδηγήσουν τους νεαρούς αθλητές. Σήμερα πολλές ομάδες έχουν τον προπονητή τους και προπονούνται αρκετά συστηματικά με αποτέλεσμα οι νέοι αθλητές να έρχονται γρήγορα πιο κοντά στο άθλημα και να πρωταγωνιστούν στα τουρνουά».

Για το τι θα ήθελε να πετύχει τα επόμενα χρόνια ως προπονητής στο Avant Garde;

«Οι περισσότεροι νεαροί αθλητές που έχουμε στις ακαδημίες μας να αγαπήσουν το άθλημα του μπιτς βόλεϊ και να εντάξουν τον αθλητισμό στη ζωή τους».

Για το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες που πρωταγωνιστούν κάνουν προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Avant Garde (πχ. Μαναβή/Τσοπούλου):

«Το αθλητικό κέντρο Avant Garde συγκαταλέγεται μέσα στις καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ στη Ελλάδα και αποτελεί ένα πλήρως εξοπλισμένο κέντρο δίνοντας στους αθλητές αυτά που χρειάζονται για να πρωταγωνιστήσουν. Το Avant Garde είναι ένας πυρήνας του μπιτς βόλεϊ που λειτουργεί με τους καλύτερους προπονητές που προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για τις υψηλές απαιτήσεις του αθλήματος».

Σχετικά Άρθρα