Beach Pro Tour Ios Future: «Ιστορικά» χρυσά μετάλλια για Τσέχους και Αυστριακές στην Ίο

NEWS ,

Έπειτα 80 συναρπαστικούς αγώνες σε 4 ημέρες το εντυπωσιακό Beach Pro Tour Ios Future 1* στην Ίο ολοκληρώθηκε με τους άνδρες της Τσεχίας, Μπέρτσικ/Ντζαβορόνοκ και τις αδελφές Κλίνγκερ από την Αυστρία να ζούνε ιστορικές στιγμές, πανηγυρίζοντας το παρθενικό χρυσό μετάλλιο της καριέρας τους σε τουρνουά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.



Παρά το κυκλαδίτικο αεράκι, που ανέβασε το βαθμό δυσκολίας των αγώνων του 8ου φετινού ευρωπαϊκού σταθμού του παγκόσμιου σιρκουί, οι θεατές που γέμισαν τις κερκίδες στις εκπληκτικές εγκαταστάσεις του Μυλοπότα απόλαυσαν θέαμα υψηλού επιπέδου και χειροκρότησαν τις προσπάθειες 56 ομάδων από 25 χώρες που συμμετείχαν σε μία ακόμη «γιορτή του αθλήματος» στο μαγευτικό νησί της Ίου.



Το νησί των Κυκλάδων όμως, πέρα από τα μοναδικά τουριστικά του αξιοθέατα, θα μείνει αξέχαστο στις Αυστριακές αδελφές Ντορίνα και Ρόνια Κλίνγκερ, καθώς η άμμος του Μυλοπότα συνδέθηκε με την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας τους.

Στον εξαιρετικά αμφίρροπο τελικό γυναικών το αυστριακό δίδυμο, αν και βρέθηκε να χάνει δύσκολα 0-1 από τις Σλοβενες φιναλίστ Κότνικ/ Λόβσιν, πιο μαχητικό στη συνέχεια, αντέδρασε σωστά και έφτασε με 2-1 (20-22, 21-17, 15-11) στην ολική ανατροπή, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.



«Είναι απίστευτο, κερδίσαμε με την αδελφή μου για πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά και πιστεύω ότι το αξίζαμε, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Ήταν ο καλύτερος επίλογος για μας σε μία εξαιρετική διοργάνωση, σε ένα υπέροχο νησί» δήλωσε πανευτυχής η Ρόνια Κλίνγκερ.

Εξίσου συναρπαστικός ήταν και ο αγώνας για την 3η θέση, όπου είχαμε μία ακόμη ανατροπή. Εκεί οι Πολωνές, Νο 1 ομάδα του ταμπλό, Κότσιολεκ/Λόντεϊ, μολονότι προηγήθηκαν με 1-0 και 14-11 στο ται μπρέικ, γνώρισαν τελικά την ήττα από τις Λιθουανές Ντουμπαουσκάιτε/Γκρουτζινςσκαϊτε, που με μία επική ανατροπή 1-2 (21-17, 10-21, 14-16) κατέκτησαν πανάξια το χάλκινο μετάλλιο.




Απ’ τα προκριματικά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου οι Τσέχοι

Στους άνδρες, το μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους, προερχόμενους από τα προκριματικά, Τσέχους φιναλίστ Μπέρτσικ/Ντζαβορόνοκ, απέναντι στους αήττητους  Ισραηλινούς και Νο 1 του ταμπλό, Ελαζάρ/Οχάνα, καθώς στο 1-3 του πρώτου σετ ο Βάτσλαβ Μπέτρσικ, έβγαλε το μικρό του δάχτυλο. Μέχρι να συνέλθει πλήρως από την ανάταξη στο ιατρικό τάιμ, οι Ισραηλινοί  με μπλοκ του Ελαχάρ είχαν ξεφύγει 8-3. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, όμως καθώς τα πολλά λάθη του Ισραήλ έφεραν σε απόσταση αναπνοής τους Τσέχους 11-10. Με τον Μπέρτσικ να «ράβει» από το σερβίς, και τον Ματίας Ντζαβορόνοκ να «κόβει» κυριολεκτικά στο φιλέ, η Τσεχία ξέφυγε 17-11 και με 21-15 πήρε προβάδισμα, 1-0.

Στο β’ σετ με ανεβασμένη ψυχολογία οι Μπέρτσικ/Ντζαβορόνοκ προηγήθηκαν με 7-1 και επικρατώντας απόλυτα στο τερέν επί των αντιπάλων τους έφτασαν με 21-11 και συνοπτικές διαδικασίες στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας τους.



«Για μας αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι πολύ ιδιαίτερο, αφού είναι το πρώτο μας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά το χρυσό που κερδίσαμε σε τουρνουά MEVZA, στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Έπειτα από δύο ήττες στον προκριματικό γύρο και 5 ματς που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ μέχρι τον τελικό, βρήκαμε ρυθμό, παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ και είμαι ενθουσιασμένος για αυτό» δήλωσε ο Μπέρτσικ.

Την 3η θέση στους άνδρες κατέκτησαν οι Βρετανοί Μπατρέιν/Μπιάλοζοκ κερδίζοντας με 2-0 (21-21) τους Νορβηγούς Ρίνγκοεν/ Σόλχάουγκ.




Από τις συνολικά 10 εθνικές μας ομάδες που συμμετείχαν σε προκριματικά και κυρίως ταμπλό, στους άνδρες οι Άγγελος Μανδηλάρης και Ιάσωνας Κανέλλος κατέλαβαν την 5η θέση, ενώ στις γυναίκες τα «γαλανόλευκα» δίδυμα των Δήμητρας Μαναβή/Μυρτούς Καλαμαρίδου και Δήμητρας Καραγκούνη/Ηλέκτρας Αγριοδήμου ήταν 9ες στην τελική κατάταξη.

Το Beach Pro Tour θα συνεχιστεί στην Ευρώπη για άλλη μια εβδομάδα, με το 9ο σερί τουρνουά Futures ανδρών – γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στο Λέτσε της Ιταλίας από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου. Για τα ελληνικά «χρώματα» τη διάκριση στην παραλία Molo di Adriano θα κυνηγήσουνε από τα προκριματικά οι διεθνείς Μανδηλάρης/Κανέλλος και Μαναβή/Καλαμαρίδου.



Φινάλε με πάρτι και Live εμφάνιση του Ηλία Μπόγδανου και της μπάντας INCO

Η αυλαία του φετινού τουρνουά Beach Pro Tour Future 1* που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η εταιρεία Luxurios με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ιητών και τη χορηγία σημαντικών φορέων-οργανισμών, υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ, έπεσε με ένα όμορφο αποχαιρετιστήριο πάρτι, που έδωσαν οι διοργανωτές στις εγκαταστάσεις του Free Beach Bar. Αθλητές, αθλήτριες, συνοδοί αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι διασκέδασαν το τελευταίο τους βράδυ στο Μυλοπότα, με αγαπημένα τραγούδια που ερμήνευσε live o Ηλίας Μπόγδανος και η μπάντα του Inco, με την ευχή να σμίξουν ξανά όλοι μαζί το 2023 σε ένα ακόμη παγκόσμιο ραντεβού στο νησί.



 Χορηγοί του φετινού παγκόσμιου τουρνουά της LuxurIOS ήταν η Gold Sponsor “Visa”, Unity και ακόμη οι Free Beach Bar, Blue Star Ferries, Iόλη, Under Armour, Pathos Lounge Bar, E-shop.gr, Κέντρο Υποστήριξης και Αποκατάστασης «Θησέας», SUI, Think plus, Black Lemon, Calilo Luxury Suites και Agalia Luxury Suites.

Σχετικά Άρθρα