Γιώργος Καραμπέτσος στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Σε 2-3 χρόνια θα έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό το οικονομικό»

NEWS ,

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8 «Μικρόφωνο στα γήπεδα» και στον δημοσιογράφο Άγγελο Στίμο έδωσε ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του... 

Για τις προκρίσεις των Εθνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό: «Είναι ένα επίτευγμα που ξεκίνησε πέρυσι με τον Ολυμπιακό που κατέκτησε στις γυναίκες το Challenge Cup και στους άνδρες που έφθασε μέχρι το τελικό και συνεχίστηκε το καλοκαίρι του 2018 με τις Εθνικές. Μην ξεχνάμε ότι πήραν και οι δύο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες. Όλα τα αθλήματα παίρνουν την αίγλη τους από τις Εθνικές, είναι ο καθρέφτης».

Για τα χρέη: «Όταν ανέλαβε η τωρινή διοίκηση το 2016 παρέλαβε 4 εκατομμύρια επίδικο χρέος σε 340 διαφορετικούς προμηθευτές και φυσικά πρόσωπα. Το άσχημο ήταν ότι είχαμε και αγωνιστικά πολλά χρόνια να διακριθούμε. Η Εθνική γυναικών είχε να παίξει σε Ευρωπαϊκό από το 2001 και οι άνδρες από το 2009. Μάλιστα από το 2009 μέχρι το 2016 που αναλάβαμε, δαπανήθηκαν 8 εκατομμύρια για τις Εθνικές ομάδες. Δίνουμε μεγάλο αγώνα. Έχουμε ξεχρεώσει 800 χιλιάδες ευρώ σε "ζωντανό" χρήμα. Αντιλαμβάνεστε αν το διαθέταμε για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε. Έχουμε δρομολογήσει κάποια οικονομικά, αν δεν έχουμε ξαφνικές απώλειες και δεν υπάρχουν θέματα κατασχέσεων, τα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχει λυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το οικονομικό. Αν συνεχίσει η Πολιτεία να μας βοηθάει, όπως ο σημερινός Υφυπουργός κ. Βασιλειάδης και με τη βοήθεια των Περιφερειών, των Δήμων, των χορηγιών και φυσικά της ΕΡΤ θα έχουμε λύσει το οικονομικό πρόβλημα».

Για το που βρίσκεται το Ελληνικό Βόλεϊ στην Ευρώπη: «Σε συλλογικό επίπεδο είμαστε πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός σε άνδρες και γυναίκες αλλά και ο ΠΑΟΚ στους άνδρες έπαιξε Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι και φέτος στάθηκε άτυχος, καθώς μπορούσε να προχωρήσει πιο μακριά στο CEV Cup. Όμως, υπάρχουν 7-8 ομάδες σε άνδρες και γυναίκες που είναι πολύ καλές. Αν συνεχιστεί αυτό το έργο που έχουμε ξεκινήσει και συνεχιστεί από τις επόμενες διοικήσεις, θα γυρίσουμε εκεί που ήμασταν».

Για το επίπεδο διαιτησίας: «Σε αυτό το κομμάτι είμαστε λίγο καλύτερα. Πάντα οι Έλληνες διαιτητές προπορεύονταν του αθλήματος. Όπου υπάρχει Ευρωπαϊκή ή Παγκόσμια Διοργάνωση, υπάρχει Έλληνας διαιτητής».

Για το επίπεδο υποδομών: «Αυτή τη στιγμή 20 Ομοσπονδιακοί και 40 Περιφερειακοί Ομοσπονδιακοί προπονητές δουλεύουν καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να φέρουμε αποτέλεσμα στις αναπτυξιακές ηλικίες. Γίνεται σοβαρή δουλειά με μεράκι. Οι περισσότεροι συμμετέχουν εθελοντικά και αυτοί που αμείβονται, παίρνουν το 1/5 των προηγούμενων. Την περίοδο των εορτών όλα τα τμήματα των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων, έκαναν προετοιμασία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Τα κορίτσια που έχουμε στο άθλημα είναι τόσα πολλά, που τα βρίσκεις με μεγαλύτερη ευκολία. Στα αγόρια που ακουγόταν ότι δεν υπάρχουν, γίνεται σοβαρή δουλειά σε όλη τη χώρα με επίκεντρο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και σύντομα θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα όπως με τα κορίτσια. Στο μέλλον θα δούμε επιτυχίες στις αναπτυξιακές Εθνικές. Γι'αυτό αναλάβαμε και έναν όμιλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων».

Για τα εθνικά πρωταθλήματα: «Στους άνδρες είχαμε ένα σοβαρό πρόβλημα φέτος με δύο αποχωρήσεις ομάδων και γι'αυτό τον λόγο υπάρχουν δύο ρεπό κάθε αγωνιστική. Η προοπτική είναι μετά από δύο σεζόν το πρωτάθλημα των ανδρών να είναι με 10 ομάδες. Στις γυναίκες φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ καλύτερο από πέρυσι. Μετά τον Ολυμπιακό που είναι ένα σκαλί πιο πάνω, υπάρχουν 4-5 ομάδες που παίζουν πολύ καλό βόλεϊ και όλες είναι κοντά βαθμολογικά. Υπάρχει και η Pre League που συμμετέχουν ομάδες όπως Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν ότι δύο εξ αυτών θα πάρουν την άνοδο για τη Volleyleague, πράγμα που σημαίνει ότι την σεζόν 2019-2020 το πρωτάθλημα θα είναι ακόμα καλύτερο».

Σχετικά Άρθρα