Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών: Τελευταία ευκαιρία αύριο με την Τσεχία

NEWS ,

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει αύριο (Δευτέρα 23/8, 17:30, ΕΡΤ3) την Τσεχία αναζητώντας την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Μια νίκη που αν έρθει με καθαρό σκορ (3-0, ή 3-1) τότε θα μας φέρει σε πλεονεκτική θέση στη μάχη της πρόκρισης, καθώς Ελλάδα, Τσεχία και Ισπανία θα ισοβαθμούμε στην 4η θέση έχοντας 1 νίκη (οι Ισπανοί σε 3 αγώνες, Ελλάδα και Τσεχία σε τέσσερις), αλλά εμείς θα έχουμε 4 βαθμούς, οι Τσέχες 3 και οι Ισπανίδες 2.

«Είμαστε ζωντανοί στο παιχνίδι της πρόκρισης και ψάχνουμε αυτή τη μία νίκη που θα μας επιτρέψει να τα καταφέρουμε και να δούμε τι θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική. Η σημερινή ήταν είναι σκληρή, σίγουρα η κατάσταση δεν είναι ιδανική, αλλά είμαι όλοι αφοσιωμένοι στο στόχο που έχουμε, είμαι σίγουρος ότι τα κορίτσια έχουν τρελαθεί που χάσαμε αυτό το παιχνίδι και θα δώσουν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη αύριο», δήλωσε ο Γκιγιέρμο Ναράνχο για το αυριανό ματς.

Ένα ματς το οποίο πέρα από καθοριστικό στη μάχη της πρόκρισης έχει και μεγάλες ιδιαιτερότητες καθώς προπονητής της Τσεχίας είναι ο Γιάννης Αθανασόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός ο οποίος επί μία τριετία ήταν ο συνεργάτης του Γκιγιέρμο Ναράνχο στην Στουτγάρδη κι όπως παραδέχθηκε πριν την έναρξη του τουρνουά αυτό το παιχνίδι θα είναι πολύ ξεχωριστό για τον ίδιο, κάτι που επανέλαβε μιλώντας και στο www.volleyball.gr.

«Είναι ακριβώς όπως το περίμενα και μέχρι να τελειώσει ο ελληνικός Εθνικός ύμνος θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Από κει και πέρα θα είμαι όμως αντίπαλος της Ελλάδας για τα τρία ή τέσσερα ή πέντε σετ που θα χρειαστούν και θα κάνω τα πάντα για να κερδίσει αυτό το παιχνίδι που είναι τελικός και για τους δύo. Όσον αφορά το παιχνίδι πιο πολύ με προβληματίζει η δική μου ομάδα και πως θα είμαστε εμείς καλά , γιατί αν είμαστε καλά πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς οι νικητές», είπε ο κ. Αθανασόπουλος και παραδέχθηκε χαμογελώντας:

«Η αλήθεια είναι ότι έχω δεχθεί άπειρα τηλεφωνήματα τις τελευταίες ημέρες και μηνύματα τις τελευταίες ημέρες από συγγενείς και φίλους οι οποίοι με «απειλούν». Για να μην γίνει κάποια παρεξήγηση όλα αυτά είναι χάριν αστεϊσμού, αφού όλοι γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα, ωστόσο όπως είπα μόλις σφυρίξει ο διαιτητής το μυαλό μου θα είναι μόνο στο ματς και στο πως θα κερδίσει η ομάδα μου»

Σχετικά Άρθρα