Πανελλήνιο Νεανίδων (Τελικός): ΑΣ Άρης - ΑΟ Μαρκοπούλου 3-1

Νεανίδων ,


Ο Άρης κατέκτησε τον τίτλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων που ολοκληρώθηκε στην Πτολεμαΐδα, καθώς επικράτησε του ΑΟ Μαρκοπούλου με 3-1 στον τελικό της διοργάνωσης. 

Οι κίτρινες κατέκτησαν με σχετική ευκολία τα δύο πρώτα σετ, αλλά το Μαρκόπουλο επέστρεψε και μείωσε σε 2-1 για να ακολουθήσει ένα συναρπαστικό δ’ σετ όπου οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα (7-5, 7-9, 8-10, 12-10) με τον Άρη να ξεφεύγει με 23-19. Εκεί όμως το Μαρκόπουλο απάντησε με πίεση στο σερβίς που απέφερε ένα σερί 0-4 για το 23-23 για να φτάσουμε στο 24-24 όπου με δύο άουτ επιθέσεις του ΑΟΜ ο Άρης έφτασε στο 26-24 και στην κατάκτηση του τίτλου.

Κι αυτό ήταν το ιδανικό φινάλε για να πέσει η αυλαία στο κατάμεστο γήπεδο της Πτολεμαΐδας όπου και τις δύο ημέρες των αγώνων ο κόσμος παρακολούθησε συναρπαστικούς αγώνες. Έτσι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Final 4 το οποίο «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή οι μεγάλοι χορηγοί του τουρνουά η ΔΕΗ ΑΕ και η Νομαρχιακή Ενότητα Κοζάνης με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πλακεντά καθώς και ο Δήμος Εορδαίας.

Μετά το πέρας της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Δ.Ε.Η, την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πλακεντά, το Δήμο Εορδαίας, την Ένωση Μακεδονίας και προσωπικά τον Τάσο Πέτκο που στήριξαν με όλες τους δυνάμεις τη διοργάνωση. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ και τις τέσσερις ομάδες που έφτασαν μέχρι την τελική φάση και πρόσφεραν όμορφο θέαμα».

Η γνώμη του πάγκου

Γιάννης Τσαϊρέλης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον παρθενικό τίτλο του Άρη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων. Κάναμε το 20 στα 20 με τη νίκη μας στον τελικό και αφιερώνουμε τον τίτλο στον πρόεδρο Γιάννη Ρετζεπέρη, στον μάνατζερ της ομάδας Γιάννη Γιαννάκη που τρέχει όλη την ημέρα για να δίνει λύσεις, τον γυμναστή της ομάδας Νίκο Γκιόση που ήταν όλη τη χρονιά δίπλα και τον κόσμο που μας στήριξε από την αρχή. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στο Μαρκόπουλου. Η αξία του μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη χαρά. Ήταν μια εξαιρετική ομάδα, αλλά εμείς δείξαμε ότι το θέλαμε λίγο περισσότερο κι αντέξαμε στην πίεση του ».

Γιάννης Νικολάκης: «Συγχαρητήρια στον Άρη γιατί κατέκτησε δίκαια τον τίτλο, αλλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στη δική μου ομάδα γιατί πάλεψε ως το τέλος. Είναι μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο η 2η θέση και νιώθουμε ικανοποίηση που φτάσαμε στον τελικό, ενώ είναι σημαντικό και για τα ίδια τα κορίτσια. Ο Άρης ήταν το φαβορί και το απέδειξε αν και θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε το ματς στο τάι μπρέικ όμως στο τέλος μέτρησε η εμπειρία του Άρη».

Τα σετ: 25-18, 25-19, 22-25, 26-24

Άρης (Τσαϊρέλης) Πίττα Λ., Ζωίδου, Αλεξάκου, Καθάρειου, Γουγούση Αν., Σταματίου, Πετρινόλη-λ / Γκαμάνη-λ, Μπάκα, Σιδόπουλου.
ΑΟ Μαρκοπούλου (Νικολάκης) Μπαμπίρη, Καρακάση, Φακοπουλίδου, Διάλλα, Νικολογιάννη, Γεωργατζή, Τουλγαρίδου –λ / Καραβοκύρη –λ, Λεπενιώτη, Σουλιώτη

MVP η Ευφροσύνη Αλεξάκου

Πολυτιμότερη αθλήτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Ευφροσύνη Αλεξάκου του Άρη με τις δύο φιναλίστ να κυριαρχούν στις ατομικές διακρίσεις.

Αναλυτικά οι κορυφαίες του Final 4

MVP: Ευφροσύνη Αλεξάκου (Άρης)
Καλύτερη Πασαδόρος: Ελπινίκη Ζωίδου (Άρης)
Καλύτερη Επιθετική: Αθανασία Φακοπουλίδου (Μαρκόπουλο)
Καλύτερη Μπλοκέρ: Αριάδνη Καθάρειου (Άρης)
Καλύτερη Λίμπερο: Ευαγγελία Τουλγαρίδου (Μαρκόπουλο)
Καλύτερη Σέρβερ: Χρυσάνθη Σταματίου (Άρης)

Σχετικά Άρθρα