VL Γυναικών (8η αγωνιστική): Ντέρμπι σε Κόρινθο και Νάξο

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ,

Το διήμερο 8-9 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών. Ο αγώνας ΑΣΠ Κόρινθος - ΑΟΦ Πορφύρας για τη μάχη της παραμονής και η αναμέτρηση τετράδας μεταξύ του Πανναξιακού και του Άρη ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 8ης στροφής, η οποία θα έχει τους 4 από τους 6 αγώνες με διαδικτυακή κάλυψη. Αναλυτικά...

18.00: ΑΟ Μαρκοπούλου - ΓΣ Ηλιούπολης (live streaming youtube.com markopoulovolley.gr)

-Μετά από 7 αγωνιστικές, το Μαρκόπουλο βρίσκεται στην 7η θέση με 9 βαθμούς, με ένα παιχνίδι λιγότερο (αυτό με τον ΑΟ Θήρας για την 7η αγωνιστική ου πρωταθλήματος).
-Η ομάδα των Μεσογείων είναι δεύτερη στα μπλοκ στο πρωτάθλημα με 59.

-Ο ΓΣ Ηλιούπολης είναι πρώτος σε κερδισμένους πόντους με 620.
-Ο ΓΣΗ είναι στη τρίτη θέση στα κερδισμένα μπλοκ με 56.
-Η Μόνικα Πότοκαρ είναι δεύτερη σκόρερ στο πρωτάθλημα με 136 πόντους, 20 λιγότερους από την Μαρτίνα Γκουίτζι. Τρίτη είναι η Άννα Σπανού με 118.

Κώστας Σωτηρόπουλος (ΑΟ Μαρκοπούλου): «Είχαμε την διακοπή που μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε κάποια θέματα τραυματισμών και είμαστε πλέον καλά. Φιλοδοξούμε να συμμετέχουμε σε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην Ηλιούπολη και στο τέλος να πάρουμε το καλό αποτέλεσμα».

Διαιτητές: Νικολόπουλος, Μεταξά, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Αρβανίτης, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

18.30: ΑΟ Ηλυσιακός - Ολυμπιακός ΣΦΠ

-Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στον πάγκο του Ηλυσιακού δίνει ο Γιώργος Ρούσης.
-Τέταρτος σε άσσους στο πρωτάθλημα είναι ο Ηλυσιακός με 55.
-Η ομάδα των Ιλισίων είναι πρώτη σε κερδισμένους πόντους από λάθη αντιπάλων (200).
-Η κεντρική του συλλόγου, Σοφία Τζαλαλή, είναι 3η στους άσσους με 17.

-Δεύτερος σε σύνολο πόντων είναι ο Ολυμπιακός με 602.
-Οι «ερυθρόλευκες» έχουν το καλύτερο ποσοστό στην επίθεση με 46% (306/665).
-Οι αθλήτριες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έχουν πάρει τους περισσότερους άσσους στο πρωτάθλημα με 74.

Γιώργος Ρούσης (ΑΟ Ηλυσιακός): «Εμείς θα κατέβουμε χωρίς άγχος σε αυτό το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και θα κοιτάξουμε να κάνουμε αξιοπρεπή εμφάνιση για τα επόμενα παιχνίδια που έρχονται».

Τζίνα Λαμπρούση (Ολυμπιακός ΣΦΠ) στο olympiacossfp.gr: ««Μετά τους αγώνες με Πανναξιακό και Κόρινθο, βρισκόμαστε στην κορυφή του πρωταθλήματος και εκεί θέλουμε να παραμείνουμε. Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο σερί των νικών που έχουμε στα τελευταία παιχνίδια, παίρνοντας μια ακόμα καθαρή νίκη. Ο Ηλυσιακός είναι μια ομάδα που ανέβηκε από την Pre league και εμείς θα είμαστε συγκεντρωμένοι και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, όπως σε κάθε αγώνα».».

Διαιτητές: Τσιούλα, Μιχαήλογλου, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Βαρατάσης, Σταυράτη, Γραμματεία: Μπίτσικα.

19.00: ΑΣ Μακεδόνες - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου (live streaming youtube.com Event Thess)

-Οι Μακεδόνες βρίσκονται στην 11η θέση της βαθμολογίας με 2 βαθμούς.
-Η ομάδα των Κυμίνων έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, λόγω της αναβολής του αγώνα με τον Άρη για την 7η αγωνιστική.
-Η ακραία, Μαρία Γιέλιτς, διευθέτησε το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη visa της και επέστρεψε στα Κύμινα και είναι στη διάθεση του Γιώργου Καραβιδόπουλου για το σαββατιάτικο παιχνίδι.

-Ο Αίας Ευόσμου, μετά τη νίκη του την προηγούμενη εβδομάδα επί της Κορίνθου με 3-0 σετ, ανέβηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς.
-Η Μαρτίνα Γκουίτζι συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της πρώτης σκόρερ στο πρωτάθλημα με 156 πόντους.
-Ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης είναι τιμωρημένος και τη θέση στον πάγκο θα πάρει ο βοηθός του, Σάκης Τολούδης.

Γιώργος Καραβιδόπουλος (ΑΣ Μακεδόνες): «Είναι ένα παιχνίδι που θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να αποδώσουμε αυτό που πραγματικά μπορούμε. Είμαστε σε καλύτερη φάση αυτή την περίοδο και θα διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (ΑΠΣ Αίας): «Κάθε φορά που παίζω με τους Μακεδόνες είναι μία ιδιαίτερη αναμέτρηση και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Αυτή την στιγμή όμως το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα να πάρει καθαρή νίκη για να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Περάσαμε μία διαβολοβδομάδα που κανείς δεν θα ήθελε να έχει και κλείνει με τον χειρότερο τρόπο, όμως έχουμε μάθει να τα αντιμετωπίζουμε όλα».

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Βανδώρος, Επόπτες: Λούμσι, Παπαδόπουλος Χ., Γραμματεία: Καρακούλια.

19.00: ΑΣΠ Κόρινθος - ΑΟΦ Πορφύρας

-Έναν βαθμό έχει συγκεντρώσει η Κόρινθος μετά από 7 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.
-Ο αγώνας έχει μεγάλη κρισιμότητα για τις δύο ομάδες, στην προσπάθειά τους για παραμονή στο πρωτάθλημα.

-Με 53 άσσους μετά από 7 αγωνιστικές, ο Πορφύρας είναι έκτος στη συγκεκριμένη κατηγορία στο πρωτάθλημα. 
-Η ομάδα του Πειραιά έχει το 4ο καλύτερο ποσοστό στην υποδοχή με 53%.
-Μετά από 7 αγωνιστικές, ο Πορφύρας έχει συγκεντρώσει 4 βαθμούς και βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Βαγγέλης Περόπουλος (ΑΣΠ Κόρινθος): «Είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο για εμάς. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στην έδρα μας. Ο κόσμος είναι κοντά μας και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε με τη νίκη, που θα είναι και η πρώτη στη Κόρινθο στην ιστορία του συλλόγου».

Βασίλης Πανδής (ΑΟΦ Πορφύρας): «Είναι αναμφίβολα ντέρμπι παραμονής μεταξύ ισοδύναμων ομάδων. Θέλουμε την νίκη για να αποκτήσουμε μαξιλαράκι ασφαλείας από την ζώνη υποβιβασμού αλλά και για να έχουμε καλή ψυχολογία για το επόμενο ματς της Τετάρτης με τους Μακεδόνες εντός έδρας. Ελπίζω η κρισιμότητα της αναμέτρησης να μην αγχώσει όσους έχουν ενεργή συμμετοχή στη διεξαγωγή του παιχνιδιού και κυρίως τις αθλήτριες, ώστε ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να παρακολουθήσει όμορφο θέαμα».

Διαιτητές: Πετούσης, Μπακλέσης, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Σπίνας, Κούγιας, Γραμματεία: Λιόντου.

19.00: ΑΟ Θήρας - ΑΣΠ Θέτις (live streaming youtube.com VOLCANO TV SANTORINI)

-Ο ΑΟ Θήρας έγραψε ιστορία στο Challenge Cup με την πρόκρισή του στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
-Έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με το Μαρκόπουλο για την 7η αγωνιστική που αναβλήθηκε λόγω των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων. 
-Ο ΑΟ Θήρας έχει παίξει 18 σετ, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες 11 του πρωταθλήματος.

-Η Θέτις είναι η καλύτερη ομάδα στο φιλέ με 81 μπλοκ, με την Αναστασία Γεωργιάδου να έχει 25.
-Μετά από 7 αγωνιστικές, η ομάδα της Βούλας είναι στην 4η θέση με 14 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον ΑΟ Θήρας.

Μπράνκο Γκάιτς (ΑΟ Θήρας): «Υπάρχει μία μικρή κούραση μετά το ταξίδι στην Τσεχία, όμως θα το ξεπεράσουμε. Η Θέτιδα είναι πολύ καλή ομάδα και έχει πολλές ποιοτικές αθλήτριες. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο σερβίς του αγώνα αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη».

Γιάννης Νικολάκης (ΑΣΠ Θέτις): «Σίγουρα παίζουμε με μία ομάδα η οποία είναι σε καλό μομέντουμ με την πρόκρισή της στους 16 του Challenge Cup και το τελευταίο διάστημα παίζει καλά. Είναι δύσκολο παιχνίδι και θα παίξουμε ελεύθερα. Δεν έχουμε άγχος, γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας αλλά και της Σαντορίνης. Άμα δώσουμε το 100% θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο για εμάς».

Διαιτητές: Κυριοπούλου, Βελώνης, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς, Επόπτες: Δρόσος, Χατζηδούκας, Γραμματεία: Πεσίνογλου.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

18.00: Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΣ Άρης (live streaming youtube.com ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ)

-Ο Πανναξιακός την προηγούμενη εβδομάδα γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, χάνοντας με 3-0 στην έδρα του Ολυμπιακού.
-Η ομάδα του Νίκου Κωστακόπουλου έχει το δεύτερο καλύτερο ποσοστό στην επίθεση με 44,6%. 
-Ο Πανναξιακός είναι τρίτος στους κερδισμένους άσσους με 60, δύο λιγότερους από τον Άρη που αντιμετωπίζει το Σάββατο 8/12.

-Ο Άρης αν και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην ιστορία του στα ευρωπαϊκά κύπελλα (3-2 την Μπερόε Ζαγκόρα), αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Challenge Cup.
-Πρεμιέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα στον πάγκο του Άρη θα κάνει ο Τάκης Φλώρος.
-Οι «κιτρινόμαυρες» έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο (με τους Μακεδόνες), λόγω των αγώνων τους για το Challenge Cup.
-Ο Άρης είναι δεύτερος στους κερδισμένους άσσους με 62, 12 λιγότερους από τον Ολυμπιακό.
-Η Μαντλέιν Μοντάνιο είναι 5η σκόρερ του πρωταθλήματος με 110 πόντους. Η Κριστίνα Τζούριτς με 19 άσσους είναι στη 2η θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας, έναν λιγότερο από την Άννα Σπανού.

Νίκος Κωστακόπουλος (Πανναξιακός ΑΟΝ): «Παίζουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και πρέπει να αφήσουμε πίσω την πρώτη μας φετινή ήττα. Άπαντες στην ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και θα κυνηγήσουμε την έβδομη νίκη μας στο πρωτάθλημα».

Τάκης Φλώρος (ΑΣ Άρης): «Γνώριζα πριν αναλάβω την ομάδα τους ανθρώπους του Άρη και ξέρω την προσπάθεια που κάνουν μαζί με τον κ. Ρεντζεπέρη. Έτσι, πήρα την απόφαση να βοηθήσω και εγώ να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Τα παιχνίδια με την Μπερόε Ζαγκόρα μας βοήθησαν πολύ και ασχέτως από τον αποκλεισμό, θα μας δώσουν ώθηση για την συνέχεια στην Ελλάδα. Ο Πανναξιακός φέτος παρουσίασε μία δυνατή ομάδα και έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό. Θα έχει τη δύναμη της έδρας, αλλά ο Άρης είναι μία ομάδα με παράδοση και πάμε με αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα».

Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Μενεσλής, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Μουστάκη, Κατσούλης Εμμ., Γραμματεία: Τζακωνιάτου.

Σχετικά Άρθρα