VL Γυναικών (11η αγωνιστική): Επιστροφή στη δράση με ντέρμπι σε Ρέντη και Βούλα

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ,

Μετά τη διακοπή των εορτών, η Volleyleague γυναικών επιστρέφει με την 11η αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός - ΑΟ Θήρας και Θέτιδα - Πανναξιακός. Αναλυτικά...

Volleyleague Γυναικών - 11η αγωνιστική

Σάββατο 12 Ιανουαρίου

ΔΑΚ Ευόσμου 17.00: ΑΠΣ Αίας - ΑΟ Μαρκοπούλου (live streaming youtube.com Event Thess)

-4 νίκες και 6 ήττες είναι ο απολογισμός του Αίαντα πριν την διακοπή των γιορτών και με 12 βαθμούς είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας.
-Η Ιακωβίδου επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μετά τους αγώνες της Εθνικής, όπως επίσης και η Σάνια Τζούριτς, η οποία είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Βοσνίας.

-Το Μαρκόπουλο προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, με τον Βασίλη Μανθάτη να παίρνει τη θέση του Κώστα Σωτηρόπουλου. 
-Μετά από 10 αγωνιστικές, ο ΑΟΜ με 9 βαθμούς και ρεκόρ 3-6 είναι στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (ΑΠΣ Αίας): «Το Μαρκόπουλο είναι μία ομάδα υπολογίσιμη. Έχει την πολυτέλεια να έχει 3 ξένες αθλήτριες στη συνθέσή του. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε νέα αρχή γιατί τα αποτελέσματα του 2018 δεν μας βοήθησαν καθόλου».

Βασίλης Μανθάτης (ΑΟ Μαρκοπούλου): «Παίζουμε με μία καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Όλοι την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά για αυτό τον αγώνα. Ευτυχώς δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό, είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα. Είναι ομάδα στα μέτρα μας και θα έδινα το χαρακτηρισμό του ντέρμπι. Εύχομαι να γίνει ένα κάλο παιχνίδι».

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Παπαδόπουλος Αρ., Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Λουμσί, Παπαδόπουλος Χ., Γραμματεία: Καρακούλια.

ΔΑΚ Πυλαίας 18.00: ΑΣ Άρης - ΓΣ Ηλιούπολης

-Φιλικό με τους Μακεδόνες έδωσε ο Άρης την Τρίτη 8/1 για να παραμείνει σε καλή αγωνιστική κατάσταση. 
Με 20 βαθμούς, η ομάδα του Τάκη Φλώρου βρίσκεται στη 4η θέση της βαθμολογίας.

-Σε αλλαγές στο ρόστερ της προχώρησε η Ηλιούπολη, η οποία ανακοίνωσε την αποχώρηση των Κομλένοβιτς, Πότοκαρ και Σπανού.
-Με 17 βαθμούς, ο ΓΣΗ είναι 6ος στη Volleyleague γυναικών.

Τάκης Φλώρος (ΑΣ Άρης): «Δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστεί η Ηλιούπολη. Εμείς δουλέψαμε πολύ καλά αυτές τις ημέρες με τη διακοπή των γιορτών και είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος».

Διαιτητές: Τσιούλα, Δημητρίου, Παρατηρητής: Κάλλης, Επόπτες: Κακάτσιου, Μαλακίδης, Γραμματεία: Γούβαλη.

Κορίνθου 19.00: ΑΣΠ Κόρινθος - ΑΣ Μακεδόνες

-Την Κομλένοβιτς που αποχώρησε από την Ηλιούπολη απέκτησε η Κόρινθος στη προσπάθεια της για την παραμονή στην κατηγορία. Η 32χρονη ακραία θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί από τον Β' γύρο του πρωταθλήματος και δεν θα είναι στη διάθεση του Βαγγέλη Περόπουλου στο παιχνίδι με τους Μακεδόνες.
-Πριν την έναρξη του αγώνα, θα βραβευτεί η Φερονίκη Ζιώγα για την ανάδειξή της ως MVP της 8ης αγωνιστικής.

-Οι Μακεδόνες ξεκίνησαν το ταξίδι τους για τη Κόρινθο με την Μαρίνα Τσοχατζή που ξεπέρασε το οίδημα που την ταλαιπωρούσε, αλλά παραμένει αμφίβολη για την αναμέτρηση.
-Η ομάδα των Κυμίνων ενισχύθηκε με την Μαυροβούνια ακραία Έλενα Τσβίβοβιτς, η οποία θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από τον Β' γύρο του πρωταθλήματος.

Βαγγέλης Περόπουλος (ΑΣΠ Κόρινθος): «Είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο για τις δύο ομάδες».

Γιώργος Οικονομίδης (ΑΣ Μακεδόνες): «Οφείλουμε να μαζέψουμε όσο πιο πολλούς βαθμούς μπορούμε. Έχουμε δει την Κόρινθο, θα προσαρμοστούμε στο παιχνίδι της και θα κυνηγήσουμε τη νίκη».

Διαιτητές: Βουδούρης, Κτένας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Κούγιας, Σπίνας, Γραμματεία: Λιόντου.

Π. Σαλπέας 20.00: ΑΟΦ Πορφύρας - ΑΟ Ηλυσιακός

-Χωρίς αλλαγές στο ρόστερ του κατά την διάρκεια των διακοπών, ο Πορφύρας θέλει να τελειώσει τον πρώτο γύρο με νίκη, για να φθάσει ένα βήμα πιο κοντά στη παραμονή.
-Αγωνιστικά προβλήματα για την ομάδα του Βασίλη Πανδή δεν υπάρχουν.

-Χωρίς τροποποιήσεις στο ρόστερ του, ο Ηλυσιακός θα αγωνιστεί στην έδρα του Πορφύρα με στόχο να κλείσει καλά ο πρώτος γύρος της Volleyleague και να απομακρυνθεί στη βαθμολογία από τον αντίπαλό του.
-Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την ομάδα του Γιώργου Ρούση.

Βασίλης Πανδής (ΑΟΦ Πορφύρας): «Όλα τα εντός έδρας παιχνίδια με τους ανταγωνιστές μας για τη παραμονή επιβάλλεται να τα κερδίσουμε. Ένα από αυτά είναι και το αυριανό με τον Ηλυσιακό, μία πολύ καλή ομάδα που τα πάει περίφημα στον πρώτο γύρο. Μακάρι αύριο να γεμίσει το γήπεδό μας και ο κόσμος να μας δώσει την έξτρα ώθηση, για να βγούμε στο τέλος νικητές».

Γιώργος Ρούσης (ΑΟ Ηλυσιακός): «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα. Οι δύο ομάδες έχουν ίδιους στόχους. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι για τη συγκομιδή μας και ότι κάνουμε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου θα είναι θετικό».

Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Μεταξά, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Κατσιάρας, Γεωργιάδης Στ., Γραμματεία: Καλιγέρη.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου

Μ. Μερκούρη 20.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΟ Θήρας (live streaming youtube.com OSFP TV)

-Να διευρύνει το σερί του στις 10 νίκες θέλει ο Ολυμπιακός, στο φινάλε του πρώτου γύρου και στο ντέρμπι με τον ΑΟ Θήρας.
-Στην ομάδα του Πειραιά επέστρεψε η Αρέτα Κονόμι και είναι κανονικά στη διάθεση του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.
-Αποκτήθηκε η Αμερικανίδα ακραία Ελίζαμπεθ Χουντ και αντικατέστησε την συμπατριώτισσά της Άλισον Μέιφιλντ. Η Χουντ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από την 12η αγωνιστική.
-Στην ομάδα ενσωματώθηκαν και οι Χριστοδούλου, Γιώτα, Λαμπρούση και Βλαχάκη που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική γυναικών.
-Πριν την έναρξη του αγώνα, η Ειρήνη Κοκκινάκη θα παραλάβει το βραβείο της MVP της 9ης αγωνιστικής.

-Δύο παιχνίδια σε τρεις μέρες καλείται να δώσει ο ΑΟ Θήρας στην Αθήνα. Η αρχή θα γίνει με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη για την 11η αγωνιστική και την Τρίτη 15/1 θα αντιμετωπίσει το Μαρκόπουλο στα Μεσόγεια, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 7ης στροφής του πρωταθλήματος.
-Η ομάδα της Σαντορίνης είναι η μόνη από το ελληνικό πρωτάθλημα που αγωνίζεται στην Ευρώπη. Για τη φάση των «16» του Challenge Cup, ο ΑΟ Θήρας νίκησε στο πρώτο παιχνίδι με 3-1 σετ την Κούσαμο στη Φινλανδία και ο επαναληπτικός στο νησί των Κυκλάδων είναι προγραμματισμένος για τις 22/1.
-Στη Σαντορίνη επέστρεψαν και οι διεθνείς Αρτακιανού, Μερτέκη.

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός ΣΦΠ) στο olympiacossfp.gr: «Το παιχνίδι της Κυριακής είναι ντέρμπι, με δυο από τις καλύτερες ομάδες στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος. Εμείς αλλάξαμε τη μια ξένη παίκτρια μας, η Χούντ όμως  που αποκτήσαμε δεν μπορεί να αγωνιστεί σε αυτό το παιχνίδι. Στο γήπεδο μας θέλουμε να κλείσουμε νικηφόρα τον πρώτο γύρο και να είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία στην έναρξη του δεύτερου γύρου. Η συγκέντρωση και η ψυχολογία των ομάδων θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διεκδίκηση της νίκης».

Μπράνκο Γκάιτς (ΑΟ Θήρας): «Έτσι είναι το βόλεϊ, συμβαίνει να αντιμετωπίζεις και φίλους σου. Με τον κόουτς Κοβάτσεβιτς με συνδέει στενή φιλία, όμως την ώρα του αγώνα είμαστε αντίπαλοι και ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του. Εμείς και ο Ολυμπιακός είχαμε τις περισσότερες διεθνείς και έλειπαν από την προετοιμασία για αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Έτσι είναι όμως τα πράγματα, θα πάμε για το καλύτερο».

Διαιτητές: Μουλά Λ., Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Παπαθανασίου, Βαρατάτης, Επόπτες: Κορδετζάκη.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου

Γ. Γεννηματάς 19.00: ΑΣΠ Θέτις - Πανναξιακός ΑΟΝ (live streaming youtube.com sportshero.gr)

-Η αναμέτρηση των δύο ομάδων θα γίνει την Δευτέρα 14/1 λόγω της απουσίας διεθνών αθλητριών και από τις δύο ομάδες.
-Η Θέτιδα με 20 βαθμούς είναι ισόβαθμη στην 4η θέση με τον Άρη, υστερεί όμως στην ισοβαθμία (είχε χάσει 3-0 στον πρώτο γύρο).
-Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

-Από την Παρασκευή 11/1 είναι πλήρης ο Πανναξιακός, με την επιστροφή των Βεργίδου, Χατζηευστρατιάδου από την Εθνική.
-Λευκό είναι το απουσιολόγιο του Νίκου Κωστακόπουλου και υπολογίζει σε όλες του τις αθλήτριες για την αναμέτρηση της Δευτέρας. 
-Η Νάξος πραγματοποιεί τη καλύτερη σεζόν στην ιστορία της με απολογισμό μετά από 10 αγωνιστικές 9 νίκες και 1 ήττα. Με 26 βαθμούς είναι 2ος στη βαθμολογία της Volleyleague. 

Γιάννης Νικολάκης (ΑΣΠ Θέτις): «Μετά από πολύ καιρό μπαίνουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Ουσιαστικά έχουμε πετύχει τους στόχους που είχαμε θέσει με τη διοίκηση στην αρχή της σεζόν. Από εκεί και πέρα κυνηγάμε όλα τα παιχνίδια, θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία και όπου μας βγάλει. Δύσκολο παιχνίδι με τη Νάξο, καθώς και οι δύο ήμασταν σε αγωνιστική απραξία. Ο Πανναξιακός είναι το φαβορί, αλλά έχουμε δείξει στην έδρα μας ότι είμαστε δυνατοί και θα κυνηγήσουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Νίκος Κωστακόπουλος (Πανναξιακός ΑΟΝ): «Ευχόμαστε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο όπως ολοκληρώθηκε για εμάς το 2018. Φυσικά θα θέλαμε να ξεκινήσουμε ακόμα καλύτερα τον δεύτερο γύρο που είναι μπροστά μας. Η Θέτιδα είναι πολύ καλή ομάδα και ο αγώνας θα είναι ντέρμπι. Όποιος έχει τη μεγαλύτερη διάθεση για νίκη θα πάρει και τους βαθμούς».

Διαιτητές: Πρέντζας, Αντωνόπουλος, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Αλεβετσοβίτης, Παπαγιαννόπουλος, Γραμματεία: Καλογιάννη.

Σχετικά Άρθρα