VL Γυναικών (14η αγωνιστική): Ξεχωρίζει το ντέρμπι Κυκλάδων στη Σαντορίνη

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ,

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 14η αγωνιστική της Volleyleague γυναικών και το παιχνίδι που τραβάει τα βλέμματα θα γίνει στη Σαντορίνη ανάμεσα στον ΑΟ Θήρας και στον Πανναξιακό. Αναλυτικά...

ΔΑΚ Ευόσμου 18.00: ΑΠΣ Αίας - ΑΣ Άρης (live streaming youtube Event Thess)

-Την προηγούμενη αγωνιστική ο Αίας ηττήθηκε στην έδρα του Ολυμπιακού με 3-0 σετ.
-Η ομάδα του Ευόσμου με 17 βαθμούς είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας.
-Η Μαρτίνα Γκουίτζι δεν θα αγωνιστεί, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή της Σάνια Τζούριτς.

-Ο Άρης γνώρισε την ήττα από τον ΑΟ Θήρας στην έδρα του για την 13η αγωνιστική.
-Η Σέρβα πασαδόρος Κριστίνα Τζούριτς αποχώρησε από την ομάδα λόγω εγκυμοσύνης.
-Με 24 βαθμούς ο Άρης είναι στη 4η θέση της βαθμολογίας. 

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (ΑΠΣ Αίας): «Σαφώς τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως τα έχουμε σχεδιάσει και δυστυχώς έχουμε να κάνουμε και με κάποιους απρόβλεπτους παράγοντες. Ταλαιπωρούμαστε από αρκετούς τραυματισμούς και αρρώστιες. Δεδομένου των συνθηκών θα παρατάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα».

Τάκης Φλώρος (ΑΣ Άρης): «Η απουσία της Τζούριτς ήταν κάτι αναπάντεχο και δεν το περιμέναμε. Είναι το πρώτο χωρίς αυτή και θα είναι δύσκολα, όμως θα προσαρμοστούμε».

Διαιτητές: Σταυριανίδης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Λούμσι, Παπαδοπούλου Χ., Γραμματεία: Τσιλιγκού.

ΔΑΚ Κυμίνων 19.00: ΑΣ Μακεδόνες - ΑΟ Ηλυσιακός

-Με 5 βαθμούς, οι Μακεδόνες είναι στην 12η θέση της βαθμολογίας και 6 βαθμούς μακριά από την 10η θέση.

Με 14 βαθμούς, ο Ηλυσιακός είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας και με νίκη στα Κύμινα εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του στη Volleyleague.
-Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Ηλυσιακός είχε νικήσει με 3-1 σετ.

Γιώργος Οικονομίδης (ΑΣ Μακεδόνες): «Ο Ηλυσιακός είναι πιο πάνω στην βαθμολογία από εμάς. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και ο αντίπαλός μας είναι σε πιο άνετη βαθμολογικά θέση. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και κάποιους τραυματισμούς και παλεύουμε και με αυτά. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας στην έδρα μας για το καλύτερο. Εύκολο παιχνίδι για εμάς δεν υπάρχει».

Γιώργος Ρούσης (ΑΟ Ηλυσιακός): «Μετά την νίκη που κάναμε επί της Κορίνθου, έχουμε την ευκαιρία τώρα να σιγουρέψουμε την παραμονή μας. Είναι σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Υπάρχει βαθμολογική διαφορά με τους Μακεδόνες αλλά έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Θα πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο και μακάρι να επιστρέψουμε με τη νίκη».

Διαιτητές: Δημητρίου, Σιμίδης, Παρατηρητής: Κάλλης Εμμ., Επόπτες: Κεχαγιά, Παπαδόπουλος Χ., Γραμματεία: Πασπάλα.

Κορίνθου 19.00: ΑΣΠ Κόρινθος - ΑΟ Μαρκοπούλου

-Στην 11η θέση με 6 βαθμούς είναι η Κόρινθος.
-Μετά από 13 αγωνιστικές, ο ΑΣΠ έχει ρεκόρ 2 νίκες και 11 ήττες. Οι δύο νίκες έγιναν στη Κόρινθο επί του Πορφύρα και  του Πανναξιακού.

-Στη 10η θέση είναι το Μαρκόπουλο με 11 βαθμούς και στο +5 από τον αυριανό αντίπαλό του.
-Επτά συνεχόμενες ήττες μετράει το Μαρκόπουλο. Τελευταία νίκη ήταν για την 6η αγωνιστική με 3-1 σετ στην έδρα του Ηλυσιακού.
-Η Φαμπιάνα Ρόσας ξεπέρασε τον τραυματισμό της και είναι στη διάθεση του Βασίλη Μανθάτη.

Βαγγέλης Περόπουλος (ΑΣΠ Κόρινθος): «Είναι κρίσιμο παιχνίδι. Θα είναι δύσκολα και για τις δύο ομάδες, ελπίζω να είμαστε εμείς οι νικητές».

Βασίλης Μανθάτης (ΑΟ Μαρκοπούλου): «Πάμε να παίξουμε σε μία δύσκολη έδρα, χωρίς όμως να φοβόμαστε τίποτα. Στόχος είναι ξεκάθαρα η νίκη για να σταματήσει το αρνητικό σερί που έχουμε. Πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης για να ξεφύγουμε ακόμα περισσότερο από τις ομάδες που είναι από κάτω μας στη βαθμολογία. Δουλέψαμε καλά αυτή την εβδομάδα χωρίς προβλήματα και η ομάδα μου ξέρει πως να κάνει την δουλειά της για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Διαιτητές: Βουδούρης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Τολιός, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Λιόντου.

Γ. Γεννηματάς 19.00: ΑΣΠ Θέτις - ΓΣ Ηλιούπολης

-Δύο συνεχόμενες νίκες στο τάι μπρέικ με ανατροπή έχει η Θέτιδα. Επικράτησε με 3-2 σετ από 0-2 επί του Ηλυσιακού (εντός) και του Μαρκόπουλου (εκτός).
-Με 24 βαθμούς ισοβαθμεί με τον Άρη στην 4η θέση όμως υστερεί στην ισοβαθμία.

-Από το 3-1 σετ στην έδρα του Μαρκόπουλου για την 8η αγωνιστική (8/12) έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης ο ΓΣ Ηλιούπολης.
-Με 17 βαθμούς ισοβαθμεί με τον Αίαντα αλλά υστερεί στην ισοβαθμία και βρίσκεται στην 7η θέση.

Γιάννης Νικολάκης (ΑΣΠ Θέτις): «Είναι ένα παιχνίδι που η ουσία του είναι να μην μας φύγει το μυαλό, να μην θεωρηθεί ως εύκολο. Έχω περάσει μήνυμα στην ομάδα ότι η Ηλιούπολη θα παίξει ελεύθερα, χωρίς άγχος και το ζητούμενο είναι να υπάρχει σοβαρότητα, επιμονή και υπομονή να πάρουμε το τρίποντο για να έχουμε βλέψεις για κάτι παραπάνω».

Διαιτητές: Οικονόμου Μ., Φραγκάκης, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Λιάκου, Χαμπιλού, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος.

ΔΑΠΠΟΣ 19.00: ΑΟ Θήρας - Πανναξιακός ΑΟΝ (live streaming youtube VOLCANO TV SANTORINI)

-Στο πρώτο παιχνίδι, ο ΑΟ Θήρας ηττήθηκε στη Νάξο με 3-0 σετ.
-Η ομάδα της Σαντορίνης είναι η μόνη ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρώπη και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Challenge Cup το Αϊδίνιο.
-Η Κροάτισσα πασαδόρος Άνα Γκρμπατς είναι κανονικά στη διάθεση του Μπράνκο Γκάιτς.
-Με 32 βαθμούς ο ΑΟ Θήρας είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό λιγότερο από τον Πανναξιακό.

-Με την Κένεντι Μπράιν βασική διαγώνιο θα αγωνιστεί το Σάββατο κόντρα στον ΑΟ Θήρας ο Πανναξιακός.
-Η ομάδα της Νάξου στο πρώτο γύρο νίκησε στην έδρα της με 3-0 σετ.
-Με 33 βαθμούς ο Πανναξιακός είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας, δύο λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Μπράνκο Γκάιτς (ΑΟ Θήρας): «Όλο το νησί περιμένει με ανυπομονησία το παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά για να πάρουμε τη νίκη. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα γεμίσει το κλειστό για να μας υποστηρίξει και ελπίζω να του το ανταποδώσουμε με τη νίκη».

Νίκος Κωστακόπουλος (Πανναξιακός ΑΟΝ): «Είμαστε έτοιμοι. Είναι δύο δυνατές ομάδες με τους ίδιους στόχους. Θα γίνει δυνατό παιχνίδι και ελπίζω να είμαστε αυτοί που στο τέλος θα χαμογελάσουμε. Και οι δύο ομάδες το θέλουν πολύ και ο νικητής θα είναι αυτός που θα έχει πιο καθαρό μυαλό στην αναμέτρηση».

Διαιτητές: Ονόπας, Αντωνόπουλος, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς, Επόπτες: Δρόσος, Μουστάκη, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Π. Σαλπέας 20.00: ΑΟΦ Πορφύρας - Ολυμπιακός ΣΦΠ

-Τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει ο Πορφύρας που βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς.
-Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

-Στη κορυφή της Volleyleague είναι ο Ολυμπιακός με 35 βαθμούς.
-Οι «ερυθρόλευκες» μετρούν 12 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.
-Με εξαίρεση την Σάσκια Χίπε, ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς υπολογίζει όλες του τις αθλήτριες.

Βασίλης Πανδής (ΑΟΦ Πορφύρας): «Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, καθώς αναμετρούνται οι μοναδικοί εκπρόσωποι του Δήμου μας στην μεγάλη κατηγορία και μάλιστα στην έδρα μας, στην καρδιά του Πειραιά. Εμείς από την πλευρά μας από αυτήν την αναμέτρηση - και λόγω της δυναμικής του αντιπάλου - μόνο κέρδη μπορούμε να αποκομίσουμε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Νομίζω πως ο κόσμος αξίζει να έρθει να ξαναγεμίσει το γήπεδο, για δύο λόγους. Δεν έρχονται τέτοιου επιπέδου ομάδες και αθλήτριες κάθε εβδομάδα, αλλά και για να επιβραβεύσει τα κορίτσια μας για τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα».

Κωνσταντίνα Βλαχάκη (Ολυμπιακός ΣΦΠ): «Συνεχίζουμε τους αγώνες μας στο πρωτάθλημα κόντρα στον Πορφύρα. Αγωνιζόμαστε εκτός έδρας αλλά στον… Πειραιά και θέλουμε να πετύχουμε μια ακόμα νίκη, δίνοντας συνέχεια στις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιούμε το τελευταίο διάστημα».

Διαιτητές: Λιάκου, Χαμπιλού, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Χατζηβασιλείου, Παπαγιαννόπουλος, Γραμματεία: Πεσινόγλου.

Σχετικά Άρθρα