Η Έρικα Μερκάδο KYANA MVP της 7ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ,

Η Έρικα Μερκάδο είναι η KYANA MVP της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών. Η διαγώνια του Άρη, στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στον Παναθηναϊκό πέτυχε 30 πόντους με 26/65 επιθέσεις, 2 άσσους και 2 μπλοκ, οδηγώντας την ομάδα της στη νίκη με 3-2 σετ.

Μάλιστα, η Μερκάδο ήταν αυτή που με τα σερβίς της ο Άρης έκανε την ανατροπή στο τρίτο σετ από 20-24 και με άσσο διαμόρφωσε το 26-24, δίνοντας προβάδισμα 2-1 σετ στις κιτρινόμαυρες.

Η Έρικα Μερκάδο γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1992, έχει καταγωγή από το Εκουαδόρ και στα 14 της χρόνια πήρε την Αργεντίνικη υπηκοότητα.

Έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Αργεντινής, της Χιλής, της Γερμανίας, της Ισπανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά τη σεζόν 2016-2017 για λογαριασμό του Μαρκόπουλου. Το καλοκαίρι του 2021 συμφώνησε να φορέσει τη φανέλα του Άρη.




«Όλες μας παλέψαμε»

«Ήταν δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν καλό παιχνίδι από πλευράς ποιότητας. Χαίρομαι πάρα πολύ για τον τρόπο με τον οποίο παλέψαμε όλες μας. Ο κόσμος μας ήταν φοβερός και μας βοήθησε πολύ» σχολίασε αρχικά η Έρικα Μερκάδο και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που την έκαναν να επιστρέψει στην Ελλάδα και να φορέσει την φανέλα του Άρη.

«Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και η πρόταση του Άρη ήταν ελκυστική. Χαίρομαι που πήρα αυτή την απόφαση. Το πρωτάθλημα σε σχέση με την προηγούμενη φορά που ήμουν στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε πολλά κομμάτια και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που αποφάσισα να έρθω».

Κλείνοντας, θέλησε να αφιερώσει την κατάκτηση του βραβείου της KYANA MVP: «Φυσικά στην ομάδα και στις συμπαίκτριές μου, καθώς και στους ανθρώπους μου που δεν είναι κοντά μου».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΑΝΑ MVP 2021-2022

1η αγωνιστική: Ιωάννα Πολυνοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.)
2η αγωνιστική: Καζμίρ Μπράουν (Η.Π.Α. - Α.Ε.Κ.)
3η αγωνιστική: Ντα Γεόνγκ Λι (Νότια Κορέα - Π.Α.Ο.Κ.)
4η αγωνιστική: Σιμόν Άμποτ (Η.Π.Α. - Α.Ο. Θήρας)
5η αγωνιστική: Τσέιντα Άκτας (Τουρκία - Α.Σ.Π. Θέτις)
6η αγωνιστική: Αθανασία Λιάγκη (Πανναξιακός Α.Ο.Ν.)
7η αγωνιστική: Έρικα Μερκάδο (Αργεντινή - Α.Σ. Άρης)

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΤΑΔΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ



Διαγώνια: Έρικα Μερκάδο 30π. (26/65 2 άσσοι, 2 μπλοκ)

Ακραίες: Κόρτνεϊ Σουάν (Α.Σ. Άρης) 19 (13/25 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ, 73% υπ. - 53% άριστες), Μαρία Γενιτσαρίδη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) 15π. (14/26 επ., 1 άσσος, 42% υπ. - 37% άριστες).

Κεντρικές: Ιωάννα Κασδοβασίλη (Α.Ο.Ν. Αμαζόνες) 17π. (7/17 επ., 4 άσσοι, 6 μπλοκ), Γεωργία Αργυρίου (Α.Ο. Θήρας) 15π. (8/12 επ., 1 άσσος, 6 μπλοκ).

Πασαδόρος: Μαρίνα Τσοχατζή (Α.Ε.Κ.) 1π. (1/2 επ.).

Λίμπερο: Ελευθερία Μανιατογιάννη (Α.Σ.Π. Θέτις) (λ, 47% υπ. - 41% άριστες).

Σχετικά Άρθρα