Challenge Cup ανδρών: Την Τετάρτη 23/2 πρώτη μάχη του Παναθηναϊκού με την Χάλκμπανκ στην Άγκυρα

Cosmos ,

Η ώρα για τον πρώτο ημιτελικό του Challenge Cup έφτασε με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου (16.30, CosmoteSport 9) εκτός έδρας την πρωτοπόρο του τουρκικού πρωταθλήματος Χάλκμπανκ.

Η Χάλκμπανκ κάνει μια εντυπωσιακή σεζόν με 20 νίκες σε ισάριθμα ματς στο τουρκικό πρωτάθλημα και 8 νίκες στην Ευρώπη (2 στο Βαλκανικό Κύπελλο όπου αντιμετώπισε την Κηφισιά και 6 στο Challenge Cup).

Οι πράσινοι αγωνίζονται στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, αλλά για 6η φορά συνολικά στην ιστορία τους με τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο να δηλώνει: «Είναι τιμητικό και για την ομάδα μας αλλά και για μας τους αθλητές να παίζουμε ματς τέτοιου υψηλού επιπέδου. Η Χαλκμπανκ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με καλό υλικό αλλά θεωρώ ότι κι εμείς έχουμε πολύ καλό υλικό. Η πρόκριση στους «4» της Ευρώπης, το να ακουστεί το όνομα του Παναθηναϊκού πανευρωπαϊκά, αποτελεί τόνωση και για το ελληνικό πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια περνάει μια κρίση. Είμαστε εντός όλων των στόχων μας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλύτερο».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Χάλκμπανκ Τανέρ Ατίκ είπε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και μια ομάδα με βολεϊκή κουλτούρα και παράδοση. Θέλουμε να πάμε στην Ελλάδα με το καλύτερο δυνατό πλεονέκτημα και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σχετικά Άρθρα