Κύπελλο ανδρών, final-4: Οι δηλώσεις του ΠΑΟΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ ,

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου κυπέλλου ανδρών και τέταρτη συνολικά έκανε ο ΠΑΟΚ, με τον Γιάννη Καλμαζίδη και τον Γιώργο Πετρέα να αναφέρονται στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό αλλά και για τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν στον τελικό της Παρασκευής (1/4, 19.15 ΕΡΤ-3).

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Νομίζω ότι γενικά όταν παιζόταν η μπάλα στον αέρα ήμασταν καλύτεροι, στα μπλοκ και τον έλεγχο του αγώνα, στα σετ που χάσαμε μας κάνανε ζημιά με το σερβίς, δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε. Όταν δύο ομάδες είναι κοντά πολλές φορές, υπάρχουν εναλλαγές στο σκορ, σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πράγματα καλύτερα, σε τέτοιο παιχνίδι με ένταση και σημασία, υπάρχουν και αυτές οι μεταπτώσεις. Ξέρουμε όλοι ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα ο Φοίνικας, είμαστε τέσσερις ομάδες που όλοι έχουν κερδίσει όλους, πρέπει να παίξεις καλά για να κερδίσεις οποιαδήποτε ομάδα, αν δεν παίξεις καλά μπορεί να χάσεις».

Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Γιώργος Πετρέας τόνισε: «Πρώτα απ' όλα να πούμε συγχαρητήρια για αυτή την διοργάνωση η οποία έγινε σ' ένα τόσο όμορφο γήπεδο. Θεωρώ ότι ο κόσμος χάρηκε το βόλεϊ καθώς είδε δέκα σετ σε διάστημα πέντε ωρών. Τώρα εμείς καταφέραμε να συνέλθουμε μετά το δεύτερο και τέταρτο σετ, διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε την ενέργεια μας. Πήγαμε στο πέμπτο σετ και δείξαμε τον χαρακτήρα που έχει η ομάδα να κερδίσει, και να αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την πρόκριση, στην ομάδα του Ολυμπιακού αλλά και στον πρώην συμπαίκτη μου, Παγιένγκ, ο οποίος αγωνίστηκε τραυματίας, και απέδειξε πως είναι ένας άκρως επαγγελματίας παίκτης. Εμείς πανηγυρίζουμε, αλλά πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι γιατί η ώρα είναι αργά και αύριο έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε πολύ δρόμο ώστε να κατακτήσουμε τον τρόπαιο.

Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι, και αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η ομάδα μου πήρε ένα σκαλοπάτι πάνω όσον αφορά την ψυχολογία. Εμείς το πιστεύαμε, και τώρα το δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα η οποία θέλει πολύ να πάρει το τρόπαιο. Θα είναι μία πρόκληση για όλους, και έτσι καλούμε τον κόσμο να έρθει».

Σχετικά Άρθρα