Pre League ανδρών: Η ακτινογραφία του πρωταθλήματος μέσα από τα μάτια των προπονητών

PRE LEAGUE ,

Λίγες ώρες απέμειναν για το πρώτο σερβίς της Pre League ανδρών, το τελευταίο χρονικά πρωτάθλημα των εθνικών κατηγοριών που ξεκινά αύριο με τη συμμετοχή 9 ομάδων.

Ένα πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν ομάδες με μεγάλη ιστορία στο άθλημα (Ηρακλής, Άρης, ΑΕΚ), σύλλογοι με παράδοση στην κατηγορία (κι από την εποχή της Α2), αλλά και νέες δυνάμεις με τους δικούς τους στόχους και φιλοδοξίες.

Όπως στην Pre League γυναικών, έτσι και στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών, φέτος το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, με τους προπονητές να συμφωνούν πως η φετινή σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολη.


Αναλυτικά οι δηλώσεις των προπονητών:

Άκης Χατζηαντωνίου (ΑΕΚ): «Η ΑΕΚ θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και έχει στηθεί μια ομάδα γι’ αυτό το στόχο. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και έτσι πρέπει να είναι καθώς αποτελεί προθάλαμο της Volley League. Φέτος υπάρχει και η ιδιαιτερότητα ότι στην κατηγορία ιστορικών ομάδων όπως η ΑΕΚ, ο Άρης κι ο Ηρακλής και η βαριά φανέλα είναι σημαντικό στοιχείο»

Παναγιώτης Παπαδόπουλος (ΑΟ Αιγιαλέων): «Ξεκινάει ένα δύσκολο πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες να έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Ήδη από πέρσι είχαμε δει το πρώτο δείγμα γραφής, ενώ φέτος όλες οι ομάδες είναι στον ίδιο όμιλο κι αυτό ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας.

Με την περσινή εμπειρία σαν όπλο και με Έλληνες παίκτες εμείς θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία και στη συνέχεια να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα παιδιά γιατί πραγματικά γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στην ομάδα μας».

Άγγελος Αγγελής (ΝΓΣΘ Ηρακλής): «Εύχομαι να έχουμε μια αγωνιστική χρονιά χωρίς απρόοπτα. Πιστεύω θα γίνει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Βλέποντας τα ρόστερ των ομάδων θα έλεγα οτι ξεχωρίζουν οι ομάδες του Κέρκη, της ΑΕΚ και της Καλαμάτας. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι σχετικά κοντά σε δυναμικότητα και ανάλογα την αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται στα μεταξύ τους παιχνίδια θα δούμε πως θα προχωρήσει βαθμολογικά η κάθε μία».

Παναγιώτης Ντάκουρης (ΑΟ Καλαμάτα 80): «Η αίσθηση μου είναι ότι θα έχουμε ένα εξίσου ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως και πέρσι. Είναι αρκετές οι ομάδες που έχουν ως στόχο την άνοδο στη volley league, έχουν δημιουργήσει ποιοτικά ρόστερ και αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος.

Μέσα σ’ αυτές τις ομάδες είμαστε κι εμείς. Πέρσι φτάσαμε ένα βήμα πριν την άνοδο, αλλά και φέτος έχουμε τον ίδιο στόχο καθώς θέλουμε κάποια στιγμή η Καλαμάτα να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία».

Χρήστος Πάτρας (ΑΣ Άρης): «Είναι ένα τρομερά δύσκολο κι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα… Μπορεί να είναι, από άποψη ενδιαφέροντος, καλύτερο κι από τη Volley League. Εμείς μετά τη δύσκολη περσινή χρονιά έχουμε ως στόχο να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, να αποφύγουμε τις περιπέτειες κι από κει και πέρα να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μας αναλογεί

Αντώνης Παπαδόπουλος (ΑΣ Κέρκης Σάμου): «Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρσι. Αρχικά λόγω της αλλαγής του συστήματος καθώς είμαστε όλες οι ομάδες σε ένα όμιλο, αλλά και γιατί  οι ομάδες είναι πιο… υποψιασμένες για τη δυναμική της κατηγορίας και θα δούμε πλούσιο θέαμα. Πέρσι φτάσαμε ένα βήμα πριν την άνοδο και φέτος αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που από την αρχή θα διεκδικήσει την άνοδο

Μιχάλης Χατζηπέρρος (ΑΣ Πανερυθραϊκός): «Απ’ ότι φαίνεται θα ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Οι περισσότερες ομάδες είναι πολύ ενισχυμένες, ενώ έχουμε και συλλόγους με μεγάλη ιστορία. Γενικά πάντως η Pre League δεν έχει καμία σχέση με την παλιά Α2. Εμείς στον Πανερυθραϊκό παραμένουμε στην ίδια λογική και θα παλέψουμε να μείνουμε στην κατηγορία, με μια νέα ομάδα καθώς έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ μας,  έχοντας να αντιμετωπίσουμε ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ»

Αλέξανδρος Καμπερίδης (ΟΠΑΘ Περσέας): «Αρχικά το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο καθώς υπάρχουν πολύ μεγάλες ομάδες με ιστορία στο βόλεϊ. αλλά και σύλλογοι που αγωνίζονται χρόνια στην κατηγορία. Επίσης είναι ένα πρωτάθλημα με 9 ομάδες κι αυτό το κάνει ακόμη πιο δύσκολο καθώς θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και θα έχουμε και εκπλήξεις.

Υπάρχουν κάποιες πολύ δυνατές ομάδες όπως η ΑΕΚ, η Καλαμάτα, ο Κέρκης, ενώ Άρης, Ηρακλής και λόγω ονόματος θα είναι σημαντικοί παράγοντες και μένει να δούμε ποια ομάδα θα κάνει την έκπληξη.

Ο Περσέας είναι μια νέα ομάδα με νεαρά παιδιά, αν εξαιρέσουμε δύο έμπειρους αθλητές που έχουμε κι ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Παναγιώτης Λακασάς (ΑΟ Φλοίσβος): «Κατ’ αρχήν είναι πολύ πιο δυνατό το φετινό πρωτάθλημα. Υπάρχουν έξι ομάδες που έχουν ξένους αθλητές και αυτές θα διεκδικήσουν τις θέσεις που οδηγούν στα play off της ανόδου. Υπάρχουν παίκτες που έχουν έρθει στις ομάδες  από τη volley league γεγονός που έχει ανεβάσει το επίπεδο και θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Εμείς στον Φλοίσβο έχουμε ως στόχο να καθιερωθούμε στην κατηγορία και να είμαστε στην πρώτη εξάδα, χωρίς να έχουμε ως επιδίωξη την άνοδο για φέτος. Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά σε όλες τις ομάδες».

Σχετικά Άρθρα