Γ. Ντράγκοβιτς: «Να πάρουν και οι άλλες ομάδες …Χίπε»

MVP ,

Ένας «θρύλος» του ελληνικού βόλεϊ, ο Γιώργος Ντράγκοβιτς, βράβευσε το Σάββατο την Σάσκια Χίπε, την MVP της 4ης αγωνιστικής. Με το χαμόγελο πάντα ζωγραφισμένο στο πρόσωπο και με το άνετο στυλ, που είχε ως παίκτης και διατηρεί ακόμη και τώρα, ο κορυφαίος Έλληνας διαγώνιος, είχε πολλά να πει στο www.volleyball.gr στο περιθώριο της βράβευσης. 

Πρώτα από όλα για την «θηλυκή» έκδοση του …Ντράγκοβιτς, την Σάσκια Χίπε. «Είναι μεγάλη αθλήτρια και είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα να έχει αθλήτριες τέτοιου επιπέδου. Μακάρι όλες οι ομάδες της Volleyleague Γυναικών να μπορέσουν να αποκτήσουν διαγώνιες σαν την Χίπε, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα». 

Ο παλαίμαχος άσος ξαφνιάστηκε ευχάριστα όταν κλήθηκε να βραβεύσει την Γερμανίδα MVP του Ολυμπιακού. «Θεωρώ ότι τέτοιου είδους βραβεύσεις από παλαιούς αθλητές, αποδεικνύουν την συνέχεια που πρέπει να έχει το άθλημα. Είναι μία πολύ καλή κίνηση, κυρίως για τις νέες αθλήτριες, γιατί έρχονται σε επαφή με πρόσωπα που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο άθλημα. Αυτό είναι το σημαντικότερο». 

Τα γκρίζα πλέον μαλλιά του Ντράγκοβιτς, αποδεικνύουν πλέον ότι τα χρόνια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το βόλεϊ ήταν, είναι και θα είναι μέρος της ζωής του «Ντράγκο», ωστόσο οι χαρές που έχει γευτεί είναι τόσες που νιώθει γεμάτος. «Η αλήθεια είναι ότι δεν μου λείπουν η επαφή με το γήπεδο, τα καρφιά που έκανα ως διαγώνιος και γενική όλη η εικόνα της ομάδας, γιατί εδώ και αρκετά χρόνια είμαι πλέον θεατής του αθλήματος» λέει με ειλικρίνεια. 

Τι λείπει στον Ντράγκοβιτς; «Μου λείπει η παρέα με πρώην συμπαίκτες και αντιπάλους. Αν και βλεπόμαστε συχνά και τα λέμε, εκτός φυσικά αγωνιστικών χώρων, μου λείπουν τα αποδυτήρια και οι πλάκες». 

Για να βγουν και άλλοι …Ντράγκοβιτς θα χρειαστεί «περισσότερη δουλειά στην ανάπτυξη» όπως λέει ο εκ Κοζάνης ορμώμενος. «Όλοι όσοι βλέπουν βόλεϊ έχουν παρατηρήσει ότι αρκετοί τομείς του αθλήματος χρειάζονται βελτίωση. Είναι ολοφάνερο. Θα έλεγα ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην παραγωγή παικτών από ομάδες της επαρχίας, όπως γινόταν παλιά με την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, τα Γιάννενα, την Κοζάνη, την Νάουσα, την Καβάλα, έτσι ώστε να δυναμώσουν οι ομάδες της επαρχίας. Πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα πρωταθλήματα, να βελτιωθεί ο ανταγωνισμός και να έχει η Εθνική ομάδα υλικό για να βελτιώσει την εικόνα του αθλήματος. Στο τέλος της ημέρας ο καθρέφτης κάθε αθλήματος είναι η Εθνική ομάδα και εκεί πρέπει να είναι η προσοχή όλων όσοι ασχολούνται με το άθλημα». 

Σχετικά Άρθρα