Α2 Ανδρών: Τα μπαράζ ανόδου για τη Volley League και ο υποβιβασμός στη Β' Εθνική

Α2 ΑΝΔΡΩΝ ,

Ολοκληρώθηκε το διήμερο 17-18 Μαρτίου η κανονική διάρκεια των πρωταθλημάτων Α1, Α2 υποομίλων της Α2 Ανδρών, καθώς και τα πλέι οφ και πλέι άουτ των Β1, Β2 υποομίλων.

ΑΝΟΔΟΣ

Στον Α1 υποόμιλο, ο Απόλλων Αθηνών και η Παλλήνη, που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα, θα αγωνιστούν σε αγώνα χιαστί με τον 1ο και τον 2ο του Α2 υποομίλου, δηλαδή την ΑΕΚ και το Ροδίων Άθλησις.

Στους ημιτελικούς των μπαράζ του Α΄ομίλου που θα γίνουν 31/3-1/4 θα παίξουν: ΑΕΚ - ΑΟ Παλλήνης και Απόλλων Αθηνών - Ροδίων Άθλησις. Οι νικήτριες ομάδες θα παίξουν στον τελικό και η νικήτρια θα ανέβει στην Volley League Ανδρών.  Οι αγώνες θα γίνουν σε ουδέτερη πόλη, εκτός και εάν οι συμμετέχουσες ομάδες από κοινού συμφωνήσουν και αιτηθούν εγγράφως τη διεξαγωγή των αγώνων αυτών στην έδρα μίας εξ αυτών.

Η βαθμολογία του Α1 υποομίλου ΕΔΩ και του Α2 υποομίλου ΕΔΩ.

Στα πλέι οφ του Β1 υποομίλου, Κομοτηνή και Άθλος Ορεστιάδας κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις και μαζί με την ΧΑΝΘ και τον Νέστορα που πήραν την 1η και 2η θέση στον Β2 υποομίλο, θα αγωνιστούν σε αγώνες χιαστί.

Συγκεκριμένα τα ζευγάρια είναι: ΑΕ Κομοτηνής - Νέστορας και Άθλος Ορεστιάδας - ΧΑΝΘ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν 31/3-1/4 σε ουδέτερη πόλη, εκτός και εάν οι συμμετέχουσες ομάδες από κοινού συμφωνήσουν και αιτηθούν εγγράφως τη διεξαγωγή των αγώνων αυτών στην έδρα μίας εξ αυτών. Οι νικήτριες ομάδες θα παίξουν στον τελικό, όπου θα αναδειχθεί η ομάδα που θα ανέβει στη Volley League Ανδρών.

Η βαθμολογία των πλέι οφ του Β1 υποομίλου ΕΔΩ και του Β2 υποομίλου ΕΔΩ.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Όσον αφορά τον υποβιβασμό στην Β' Εθνική, στον Α1 υποομίλο ήδη έχουν υποβιβαστεί ΣΦΠ Χανίων και Απόλλων Πατρών ομάδες οι οποίες έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Ο Κέρκης Σάμου κατέλαβε την 8η θέση, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με την Καλαμάτα 80 και περιμένει να μάθει ποια ομάδα θα υποβιβαστεί από την Volley League Ανδρών μαζί με την Παναχαϊκή. Η ομάδα της Σάμου θα παραμείνει στην Α2 μόνο αν υποβιβαστεί από την μεγάλη κατηγορία ομάδα από τον βορρά.

Στον Α2 υποομίλο, ο ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική της επόμενης περιόδου μαζί με την ομάδα του Μαρκόπουλου.

Στον Β1 υποόμιλο, ΑΟ Ορεστιάδας και ΓΕ Αλεξανδρούπολης τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση της βαθμολογίας των πλέι άουτ και υποβιβάστηκαν στην Β' Εθνική. Ο Άρης που κατέλαβε την 2η θέση κέρδισε την παραμονή του υπό προϋποθέσεις.

Στον Β2 υποομίλο, η Φθία Λαμίας που αποχώρησε από το πρωτάθλημα υποβιβάστηκε στην Β΄Εθνική. Ο Μακεδονικός που τερμάτισε στην 2η θέση των πλέι άουτ θα παραμείνει στην Α2 υπό προϋποθέσεις, όπως και ο Άρης στον Β1 υποομίλο. 

Αν από την Volley League Ανδρών μαζί με την Παναχαϊκή υποβιβαστεί ομάδα από τον βορρά, τότε Άρης και Μακεδονικός θα παίξουν αγώνα μπαράζ, με τον νικητή να κερδίζει την παραμονή του στην Α2 Ανδρών της σεζόν 2018-2019 και ο ηττημένος θα υποβιβαστεί στην Β' Εθνική.

Η βαθμολογία των πλέι άουτ του Β1 υποομίλου ΕΔΩ και του Β2 υποομίλου ΕΔΩ.

Σχετικά Άρθρα