Η Ε.Ο.ΠΕ. στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,

Στην 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, η οποία φέτος ήταν εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, συμμετείχε η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. 

Παρουσία του διευθυντή της Ε. Ο. ΠΕ. Περικλή Μπακοδήμου και του υπεύθυνου ανάπτυξης Χρήσου Ντόζη, οι ομοσπονδιακοί προπονητές του βόλεϊ, Νίκος Μπουτσορής, Παναγιώτης Λακασάς και Κώστας Γκούντας, για τρεις περίπου ώρες, μύησαν σε αγόρια και κορίτσια τα μυστικά του αθλήματος στα ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα που είχαν στηθεί στο Ολυμπιακό Αθλητικό  Κέντρο Αθηνών, στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ τη Υγεία μου», σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β ́ Αθήνας. Συμμετείχαν μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής, Ολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών/τριών διαφόρων αθλημάτων.

Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Τα παιδιά εντός του σχολικού ωραρίου τους υλοποίησαν τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά): αερόβιες κινητικές δραστηριότητες, βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά - ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων). 

Από τα γήπεδα βόλεϊ πέρασαν τόσο η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως όσο και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη. Αμφότερες είχαν συνομιλίες με τους διοικούντες την Ελληνική ομοσπονδία πετοσφαίρισης ενώ μάλιστα η Υπουργός δεν δίστασε να θυμηθεί τα νιάτα της εκτελώντας σερβίς με άψογο μάλιστα στυλ. 

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Ευγενία Γκορτζίλα, σύμβουλος φυσικής αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.  

Σχετικά Άρθρα