Μαργαρίτα Βάρσου: «Άριστη η συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την Ε.Ο.ΠΕ.»

Πανελλήνια ,

Με αφορμή την διοργάνωση της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κοριτσιών Κ20 στο κλειστό του Μαρκόπουλου που γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού Μαργαρίτα Βάρσου, έδωσε συνέντευξη στο volleyball.gr.

Αναλυτικά:

Τι σημαίνει για τη Περιφέρεια Αττικής η διοργάνωση του πανελληνίου νεανίδων στο Μαρκόπουλο;

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογράψει με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, έχει μια άριστη συνεργασία και σημαντική θέση στις διοργανώσεις της ΕΟΠΕ για την ανάδειξη και την προαγωγή του αθλήματος. Η πετοσφαίριση είναι Ολυμπιακό ομαδικό άθλημα που τα οφέλη του δεν περιορίζονται μόνο στη φυσική κατάσταση. Τα ομαδικά αθλήματα ενθαρρύνουν και ενισχύουν χαρακτηριστικά όπως η φιλία,  ο σεβασμός,  η εργατικότητα,  η επιμονή και η αυτοπεποίθηση .

Ποια είναι η πολιτική της Περιφέρειας στο κομμάτι του αθλητισμού γενικότερα και ειδικά για το βόλεϊ;

Στο κομμάτι του αθλητισμού γενικότερα ,στόχος μας ως Περιφέρεια Αττικής είναι η δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών σε κάθε γωνιά της Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στην κατασκευή και λειτουργία του πρώτου στην Ελλάδα Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, που θα κατασκευαστεί στη Ραφήνα, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και σηματοδοτεί την βούληση του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη για την επίτευξή ενός μεγαλεπήβολου στόχου που ανοίγει νέους ορίζοντες άθλησης και παρέχει στους Έλληνες αθλητές ίσες ευκαιρίες με τους συναθλητές τους από άλλες χώρες.

Ειδικά για το βόλεϊ,  η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Πατούλης προχώρησε στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Δήμο Παιανίας, το οποίο προβλέπει την ανακαίνιση των κλειστών γυμναστηρίων «Σπίτι του Κλειστού Στίβου και του Βόλεϊ» και «Προπονητικό Κέντρο του Βόλεϊ» προκειμένου οι εν λόγω αθλητικές εγκαταστάσεις να αποδοθούν τόσο στην αθλητική οικογένεια,  όσο και στην τοπική κοινωνία, ως ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και αναψυχής, που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανύψωση του αθλητισμού και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της Αττικής.

Τι πλάνο υπάρχει για την διοργάνωση και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων στο άμεσο μέλλον;


Η δημιουργία μιας νέας δομής στο μηχανισμό της Περιφέρειας, που θα αναλάβει το συντονισμό όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων που θα διεξάγονται με την υποστήριξη της Περιφέρειας, τη διοργάνωση των μεγάλων αθλητικών events, καθώς και την αναζήτηση χορηγών για την υλοποίηση τους.

Σχετικά Άρθρα

;