Στην Πρέβεζα ο Τίε Σαντάνα για μίνι καμπ μπιτς βόλεϊ

BEACH VOLLEYBALL ,

Με την συμμετοχή 27 αγοριών και κοριτσιών ηλικίας από 12 έως 17 ετών πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις τη Κυανής Ακτής στη Πρέβεζα ένα μονοήμερο καμπ για επίλεκτα παιδιά του μπιτς βόλεϊ από την Δυτική Ελλάδα.

Συνολικά 14 αγόρια και 13 κορίτσια από την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα και τη Πάτρα έλαβαν μέρος στις προπονήσεις, οι οποίες έγιναν υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή Τίε Σαντάνα και του υπευθύνου ανάπτυξης της Ε.Ο.ΠΕ. Παναγιώτη Ζακυνθινού.

Αντίστοιχα καμπ θα ακολουθήσουν και σε άλλες περιοχές μέχρι το καλοκαίρι του 2020 προκειμένου να αξιολογηθεί το αγωνιστικό δυναμικό αλλά και να προωθηθεί το άθλημα του μπιτς βόλεϊ σε μικρές ηλικίες.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετείχαν στο καμπ ήταν:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Αγγελική Παραλίκα, Μαρτίνα Ρίτσα, Ζωή Πατακιάρα, Νικολέτα Αγόρου, Κατερίνα Σακκά, Μαρίνα Κούκα, Εύη Ηλιάδη, Ελένη Μελλού, Ηλιάνα Αποστολίδη, Σήλια Παπασταύρου, Αλεξία Τσούτσι, Σταυρούλα Γεωργιάδη, Μαρία Καριμούτσου.

ΑΓΟΡΙΑ

Αλέξανδρος Γεροδήμος, Θοδωρής Δανίκας, Βασίλης Γώγος, Λεωνίδας Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, Στρατής Λώλας, Αποστόλης Αναστασίου, Μάρκος Μικρώνης, Βαγγέλης Ρούσσος, Κριστιάν Σίτε, Παναγιώτης Αθανασιάδης, Γεράσιμος Τζάρας, Χρήστος Κορωναίος, Καζούκας.

Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. και της Τοπικής Ενωσης Δυτικής Ελλάδος κυρία Ιφιγένεια Τέφα, δήλωσε: «Η Πρέβεζα είναι μία πολη με παράδοση στο μπιτς βόλεϊ. Έχουν αναδειχθεί αθλητές όχι μόνο σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και σε πανευρωπαϊκό. Τα τελευταία χρόνια πολλά παιδιά ασχολούνται με το άθλημα και γίνοται προσπάθειες με άλλες πόλεις όπως η Άρτα, τα Γιάννενα και η Ηγουμενίτσα για την ανάπτυξη του μπιτς βόλεϊ. Στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. ασχολουνται γενικά πολλά παιδιά. Στη προσπάθεια αυτή βοηθάει η ομοσπονδία με το ενδιαφέρον που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια, δίνοντας στην Ένωση δύο φορές τα τελικά του Κ17. Η ελευση των Σαντάνα, Ζακυνθινού ήταν πρωτόγνωρη για εμάς και ήταν πολύ σημαντικό που ήρθαν και δίδαξαν το άθλημα στα μικρά παιδιά».

Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. και μέλος της επιτροπής μπιτς βόλεϊ Ελένη Καζάκου τόνισε: «Η Πρέβεζα είναι από τις ελάχιστες πόλεις που έχουν ακαδημίες μπιτς βόλεϊ. Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβρη περιπου 80 παιδιά όπως μας δήλωσαν οι υπεύθυνοι του αθλήματος κάνουν προπονήσεις στην άμμο. Με αυτή την λογική δημιουργούνται προϋποθέσεις ώστε το άθλημα αυτό να μπορέσει πραγματικά να αναπτυχθεί».

Σχετικά Άρθρα