Βίκυ Αρβανίτη: Η πρόκριση για το Τόκιο περνάει από την Τουρκία

BEACH VOLLEYBALL ,

Μετά από περίπου 20 μήνες απραξίας η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη αγωνίστηκαν στο Κατάρ και πήραν την 25η θέση και 460 βαθμούς στην προσπάθεια τους να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Παράλληλα η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε το οριστικό καλεντάρι των διοργανώσεων που θα δώσουν βαθμούς για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Βίκυ Αρβανίτη μίλησε στο sports3.gr για τη σημασία των βαθμών, το στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποκάλυψε τον πιο σύντομο δρόμο για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Οπως τόνισε η Βίκυ Αρβανίτη ο δρόμος αυτός περνάει από την Τουρκία και τη Σμύρνη στις 6 με 9 Μαΐου όπου θα γίνει το Κοντινένταλ Καπ. Από εκεί πέντε ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για τη τελική φάση που θα γίνει στην Ολλανδία.

Πρόκριση μέσω του Κοντινένταλ

«Ο πιο σύντομος δρόμος για το Τόκιο θα είναι μέσω του Κοντινένταλ Καπ στην Τουρκία και αυτός πλέον είναι ο μεγάλος μας στόχος για την πρόκριση. Τα μεγάλα τουρνουά είναι καλά για να μαζεύουμε βαθμούς ώστε να είμαστε μέσα στα ταμπλό», δήλωσε στο sports3.gr η Βίκυ Αρβανίτη.

Δεν έχουν νόημα οι βαθμοί

Οπως είπε η έμπειρη αθλήτρια η πρόκριση μέσω των τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί είναι πλέον αδύνατη και εξήγησε: «Λόγω της πανδημίας κόπηκαν πολλά τουρνουά από το καλεντάρι. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για βαθμούς. Δεν προλαβαίνουμε πλέον μέσα από τη βαθμολογία επομένως θα τα δώσουμε όλα στα τουρνουά που έχουμε μπροστά μας ώστε να ανεβάσουμε το αγωνιστικό μας επίπεδο και θα τα παίξουμε όλα για όλα στη Σμύρνη. Εκεί πέντε ομάδες θα προκριθούν και ελπίζω να είμαστε μέσα σε αυτές», είπε η Βίκυ Αρβανίτη.

«Δεν υπήρχαν περιορισμοί»

Σχετικά με τα όσα έζησε στο Κατάρ μαζί με την Πένυ Καραγκούνη είπε: «Ήταν ένα πολύ καλά οργανωμένο τουρνουά με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Τελευταία στιγμή δεν υπήρξαν περιορισμοί στην εμφάνιση μας και μας επιτράπηκε να φορέσουμε μαγιό. Ορισμένες ομάδες φορούσαν ολόσωμες φόρμες. Όλα ήταν καλά οργανωμένα. Βέβαια δε μπορούσαμε να βγούμε από το ξενοδοχείο. Ήμασταν σε αυστηρή καραντίνα και μετακινούμασταν με λεωφορείο για τα γήπεδα».

Από το Μεξικό στη Σμύρνη

Οπως συμπλήρωσε η Καραγκούνη επόμενος στόχος τους είναι τα τρία τουρνουά που θα γίνουν στο Μεξικό από 14 Απριλίου μέχρι 2 Μαΐου: «Θα προετοιμαστούμε για το Μεξικό. Εκεί θα γίνουν τρία τουρνουά. Δεν ξέρω εάν θα προλάβουμε και τα τρία διότι ο στόχος μας είναι το Κοντινένταλ στη Σμύρνη στις 6 Μαΐου. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε δυνατούς αγώνες για να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση στη Σμύρνη. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος αλλά θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Πηγή: sports3.gr

Σχετικά Άρθρα