Η Ε.Ο.ΠΕ. συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα iSports του Erasmus+

ERASMUS+ PROJECT ,

Για πρώτη φορά και με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών, η οποία είναι σήμερα, Πέμπτη 25/11, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμμετοχή της στο διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα iSports στα πλαίσια του Erasmus+.

Ο κύριος στόχος του έργου iSports είναι να αναπτύξει μια ολιστική προσέγγιση για την προστασία των νεαρών αθλητών από κάθε μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης, ενδυναμώνοντας τους επαγγελματίες του αθλητισμού, τους νέους αθλητές και τους αθλητικούς συλλόγους για την ανίχνευση, την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης σε 4 κράτη μέλη της ΕΕ και την Τουρκία. Έτσι, αντιμετωπίζεται άμεσα το θέμα της «Καταπολέμηση της βίας και αντιμετώπιση του ρατσισμού, των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό».

Ο σκοπός του προγράμματος είναι:

- Ν’ αντιμετωπιστούν τα κενά στην πολιτική και στην παροχή υπηρεσιών εντός των αθλητικών συλλόγων, εστιάζοντας στην ανίχνευση-αναφορά και την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης, ως μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης προστασίας των νέων αθλητών.

- Υποστήριξη της ανάπτυξης ικανοτήτων επαγγελματιών του αθλητισμού, αθλητών και γονέων σχετικά με τους κινδύνους και τα δικαιώματά τους, καθώς και τον εντοπισμό, τη διαχείριση και την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης.

- Θέσπιση βιώσιμου και μεταβιβάσιμου μηχανισμού για την υποστήριξη των νεαρών αθλητών.

- Ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών του αθλητισμού, των αθλητών και των γονέων, των αθλητικών συλλόγων, καθώς και της κοινότητας, σχετικά με την ανίχνευση-αναφορά και την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης.

- Συμβολή στη χάραξη πολιτικής για τον αθλητισμό.

Επικεφαλής του 11μελούς σχήματος και συντονιστής του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης,  Champions Factory Ireland Limited, ο εκπαιδευτικός οργανισμός L ORMA SOCIETA SPORTIVA DILETTANTISTICA A RESPONSABILITA LIMITATA από την Ιταλία, καθώς και ORGANIZZAZIONE PER L'EDUCAZIONE ALLO SPORT, το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (CSI) από την Κύπρο και το Πανεπιστήμιο FREDERICK UNIVERSITY FU, οι οργανισμοί SIMPLEXIS & HELPING HAND από Ελλάδα και τέλος από Τουρκία ο οργανισμός Surdurulebilir Kalkinma Dernegi και το αθλητικό σωματείο Ünye Gücü Futbol Kulübü Derneği. 

Σχετικά Άρθρα