Γιώργος Βασιλειάδης: «Γερά θεμέλια στο Ελληνικό Βόλεϊ με πλάνο δεκαετίας» (video)

ΕΘΝΙΚΕΣ ,

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σε συνέντευξή του στην κάμερα του volleyball.gr, δήλωσε δικαιωμένος για τη στήριξη της πολιτείας στο Eλληνικό Bόλεϊ και μίλησε για το μέλλον του αθλήματος και της Ομοσπονδίας που πρέπει να στηθεί σε γερά θεμέλια για να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρώπη. Αναλυτικά...

«Μετά από πολλά χρόνια, οι Εθνικές μας ομάδες πρωταγωνιστούν ξανά και θα βρεθούν στα τελικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ήταν μεγάλο στοίχημα το καλοκαίρι να πάνε καλά για πολλούς λόγους. Είναι καλό που η Ομοσπονδία και οι Εθνικές ακολουθούν τις επιτυχίες που είχαμε σε συλλογικό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός στις γυναίκες κατέκτησε το Challenge Cup και στους άνδρες έφθασε κοντά στο τρόπαιο και μας έκαναν uπερήφανους. Είναι σημαντικό οι Εθνικές ομάδες να είναι ψηλά, η Ομοσπονδία να στέκεται όρθια και ο αθλητισμός να αντιμετωπίζεται από την πολιτεία σε κάθε της μορφή όπως θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται, για να μπουν γερά θεμέλια για την επόμενη μέρα. Δεν πρέπει να xτίζουμε σε πήλινα πόδια, αλλά με προσεκτικές κινήσεις και βήματα να φτιάξουμε τον αθλητισμό που αξίζει στους Έλληνες, στα παιδιά μας και στην ιστορία μας» ήταν το αρχικό σχόλιο του Γιώργου Βασιλειάδη.Αν αισθάνεται δικαίωση μετά τις επιτυχίες των Εθνικών ομάδων: «Όσο βλέπω τους αθλητές μας ικανοποιημένους, προσωπικά νιώθω ικανοποίηση και χαρά. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, πολλά πράγματα στην Ελλάδα έχουν δομηθεί σε λάθος βάση και με λάθος τρόπο. Μέσα στα μνημονιακά χρόνια κατέρρευσε ό,τι οικοδόμημα υπήρχε και πρέπει τώρα με προσοχή και σύνεση να φτιάξουμε την επόμενη μέρα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την Ομοσπονδία και τον τρόπο που πορεύεται. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον πρόεδρο κ. Καραμπέτσο και προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθιο το οικοδόμημα του βόλεϊ και θα τα καταφέρουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά, αν συνεχίσουμε όχι με συνδυασμό ημέρας, αλλά πενταετίας και δεκαετίας που κάνουμε αυτή την στιγμή, μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε. Άλλωστε, η παρουσία του κόσμου στους άνδρες και στις γυναίκες δείχνει ότι ο ελληνικός λαός διψάει για πρωταθλητισμό και για βόλεϊ. Μην ξεχνάμε και την τεράστια συμβολή της δημόσιας τηλεόρασης στον ελληνικό αθλητισμό και το βόλεϊ. Ήταν πολύ σημαντικό που πέρυσι φέραμε το βόλεϊ στο σπίτι του Έλληνα και τα νούμερα δείχνουν ότι κερδίζουμε αυτή την μάχη» είπε ο κ. Βασιλειάδης και κατέληξε: 

«Η δική μου γενιά μεγάλωσε με τις επιτυχίες του 1987 στο μπάσκετ και στο βόλεϊ. Άρα δεν χρειάζεται να γίνουμε οπαδοί, είμαστε ήδη. Οι νέες γενιές με τις επιτυχίες που ήρθαν και την ΕΡΤ που είναι πάντα δίπλα στο ελληνικό βόλεϊ, βοηθούν να φτιάξουμε νέες γενιές φιλάθλων και όχι οπαδών». 

Σχετικά Άρθρα